Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lehetseges, hogy egy ketnyelvu...

Lehetseges, hogy egy ketnyelvu csaladban kesobb szollal meg a gyerek?

Figyelt kérdés
Kisfiam 1 het mulva lesz 18 honapos es az egvilagon semmit nem mond. Annyit sem, hogy anya vagy apa... Megert mindent. Pl ha mondom, hogy hozza oda a kabatjat, cipojet, macijat... megerti barmelyik nyelven kerem. Ha kerdezem tolle hol a repulo vagy a madarka akkor ramutat mindegy, hogy melyik nyelven kerdezzuk tolle. Tehat ertelmes kisfiu. A nem-et meg az igen-t megoldja fejrazassal meg bologatassal es ha kell neki valami ramutat es mondja, hogy "bubu". Az egvilagon minden "bubu", en is meg a ferjem is, sot a nagyszulok is "bubu". Valami gond lehet vagy csak a ketnyelvuseg okozhatja, hogy nehezebb neki. Ferjem angolul beszel hozza, a bolcsibe angolul beszelnek hozza (Angliaban elunk), en magyarul beszellek hozza de neha angolul is amikor harmasban jatszunk vagy vacsorazunk.
2011. aug. 4. 17:22
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Mi is kétnyelvűek vagyunk, vagyis csak leszünk, még nagyon kicsi a babánk. :) Már előre szóltak, hogy előfordulhat, hogy később kezd el beszélni.

Én nem aggódnék. :)

2011. aug. 4. 18:20
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
nekünk kétnyelvű a fiunk, két éves koráig egyáltalán semmit se mondott, aztán egyik napról a másikra minden nap mondott egy-két új szót, most 2,5 éves és mondatokat mond, kb 150 szavas szókincse van - magyarul sokkal többet beszél, mert ugye én vagyok vele egész nap, engem hall, de mindkét nyelven megérti, mit akarunk tőle
2011. aug. 4. 18:55
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
nemcsak lehet, de általában így is van!
2011. aug. 4. 20:43
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Két-, vagy többnyelvű család esetén legtöbbször később indul meg a beszédfejlődés, de egynyelvűek esetén sincs gond, ha két és fél / három évesen kezd csak pár szavas mondatokban (nem teljesen megfelelő kiejtéssel) beszélni. Az első szavakat elegendő, ha két évesen mondja ki a gyermek egynyelvű családban, és értelemszerűen ÁTLAGOSAN néhány hónappal később sincs gond, ha többnyelvű családról van szó.
2011. aug. 4. 21:36
 5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen koszonom a megnyugtato valaszokat. Akkor meg boven van ido a megszollalasra. :)
2011. aug. 5. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!