11 hetesen lehetseges, hogy a gyerek magatol feluljon?
szerintem vidd el dévényes gyógytornászhoz, mert lehet, hogy valamelyik izomcsoport nem megfelelően fejlődik (biztos semmi nagy dolog, csak feszítésben van - de nem vagyok gyógytornász, csak hallottam ilyet, csak abban az esetben nagyon korai felállásról volt szó)
2010. dec. 3. 00:13
2/12 A kérdező kommentje:
Huha. Holnap felhivom az orvost.
Hogy érted azt, hogy "felhúzza magát"??? Fogod a kezét, és felhúzódzkodik, vagy belekapaszkodik valamibe? Vagy hogy?
2010. dec. 3. 00:24
Egyik anyukatársam is mondta még anno a védőnőnél,hogy a babahordóban ennyi idős kislánya próbálkozik felülni,és majdnem sikerül is neki.Talán ezek a kis izomtornák csak "előgyakorlatok",a tényleges "munka" megsegítésére,fejlesztésére.
2010. dec. 3. 00:24
Szia. Egyik barátnőm kisöccse (6. gyerek!) 4 hósan mászott, 6 hósan szaladgált. Már 20 éves nagyfiú. Teljesen normális, egésszéges.
Orvossal érdemes konzultálni, de szerintem igazából nincs miért aggódnód.
Gratulálok az erős babádhoz!
Az én lányom 13 hetesen nyomta fel magát a mózesben ülő pozicióba, de nem csoda gyerek. 6 hósan stabilan ült, de még segítség nélkül, kapaszkodó nélkül 7 hósan sem tud felülni.
2010. dec. 3. 00:31
6/12 A kérdező kommentje:
csak ugy hasizombol kapaszkodas nelkul huzza fel magat majdnem 90 fokba, tartja, tartja, aztan ha elfogy az ereje visszaengedi magat
Az én fiam se volt egészen 3 hónapos, amikor a szopipárnán előttem a hálóingembe kapaszkodva fél kézzel felhúzta magát. Azt hittem menten rosszul leszek.
Neki semmi baja sincs, szépen fejlődik, 8 hónaposan állt fel és 11 hónaposan már ment egyedül.
Anyukám mesélte, hogy anno 4 hónaposan már én is szépen ültem magamtól.
Nem biztos, hogy baja van a babádnak, kérdezz meg azért orvost mindenki megnyugtatására.
2010. dec. 3. 08:05
Kislányom 3-4 hónapos lehetett, amikor szintén hasizomból felült, és pár pillanatig még tartotta is magát, de aztán visszadőlt. Erős a hasizma, ennyi. Ennek ellenére, majdnem 1 éves volt már, mikor mászni kezdett, és 16 hónaposan kezdett el csak stabilan, önállóan járni.
2010. dec. 3. 09:02
Még ilyet nem is hallottam,hogy valaki 11 hetesen felül,pedig 4 gyerekem van.
2010. dec. 3. 09:39
10/12 A kérdező kommentje:
Anya szerint en is ultem mar 4 honaposan, 8 honaposan onalloan mentem fal mellett. Mar nem aggodokl, inkabb orulok, hogy gyorsan fejlodik. Koszonom a kommenteket!
Kapcsolódó kérdések: