Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek is lehetséges, ha...

Szerintetek is lehetséges, ha csapkodod a gyerek kezét büntiből, neuorológiai problémái lehetnek?

Figyelt kérdés
Többször hallodtam, hogy azért nem csapunk a kicsi kezére,mert beszédgondot, dadogást okozhat később, meg persze idegrendszerre gyakorolt hatása sem pozitiv. Ha muszáj csapni, inkább a fenekére, de sem a kezét, sem a fejét nem ütjük. Mi a véleményetek erről?
2010. márc. 2. 21:33
 1/9 anonim ***** válasza:
59%
Én egyáltalán nem ütöm a gyerekemet, fel se merül.
2010. márc. 2. 21:40
 2/9 A kérdező kommentje:
Itt többször olvasom, hogy csapj a kezére, akkor megérti, stb. Azért kérdezem, hogy csak én hallottam az öregektől, hogy nem ütünk a kezére, mert dadogni fog?
2010. márc. 2. 21:46
 3/9 anonim ***** válasza:
58%

Szia! Nem lepődnék meg rajta, ha tényleg igy lenne. Mindig az jut eszembe, hogy még a kutyát sem szabad saját kezeddel büntetni, mert összezavarja, hogy egyszer jó az a kéz, egyszer meg rossz. Akkor a gyerek még érzékenyebb, hogy is ne zavarná össze.

Üdv: Kata

2010. márc. 2. 21:46
 4/9 A kérdező kommentje:
Várom a megerősítéseket, hogy más is hallotta ezt már, hátha olvassák a csapkodós anyukák és megvátoztatják ezáltal a nevelési szokásukat.
2010. márc. 2. 21:48
 5/9 anonim ***** válasza:
41%

Első vagyok, anyámék gyerekkoromban mindig a fenekemre csaptak rá, jól emlékszem. Majd megkérdem őket, volt-e konkrét oka, hogy nem a kezemet.

Egyébként én pont emiatt sem ütném meg soha a lányomat. Én se tanultam anyám ütéseiből, sokkal rosszabb volt, ha bezavart a szobámba és nem jöhettem ki. Mondjuk akkor már nagyobb voltam.

Pici babákat egyszerűen nem értem, miért kell megütni. Pl 10 hónapos és huszadszor kúszik-mászik oda a konnektorhoz? Szerencsétlen még nem tudja, hogy az veszélyes, és nem a rácsapástól fogja megtanulni. Rá kell szólni, akár ezerszer is. Türelem. Erről szól az anyaság.

2010. márc. 2. 21:56
 6/9 anonim ***** válasza:
36%
Az én fiam amikor a konektorba kezdett nyúlkálni magyaráztam neki, hogy nemszabad. Egyszer gondolta, hogy rácsapok a kezére, hátha tanul belőle. Ő erre elkezdett mosolyogni és csakazért is belenyúlt. Én erre még nagyobbat csaptam a kezére. Erre már hangosan nevetett, azthitte, hogy ez játék. Persze még nagyobb lelkesedéssel nyúlkált a konektorba. Ekkor határoztam el, hogy soha nem ütöm meg mégegyszer a fiamat. A konektorba való nyúlkálásról leszokott. Nem vettem róla tudomást.
2010. márc. 2. 22:19
 7/9 anonim ***** válasza:
Szia! Nem lesznek neurológiai problémái, "csupán" abból, ha ütik, azt fogja megtanulni, hogy így lehet lerendezni egy esetleges konfliktust. Persze, én se vagyok szent, velem is megtörtént, hogy ráütöttem a gyerekeimre, de nem picinek. Akkor már jócskán ovisok voltak. Szóval egy hangosabb tiltással, utána normális magyarázattal, hidd el, többet érsz el, mint azzal, ha ütöd, bárhová is üss... 4 gyerekes anyuka
2010. márc. 3. 08:28
 8/9 A kérdező kommentje:
Nem értem a kutyusos hasonlat miért nem tetsző...pedig jó a párhuzam! Semmi sértő nincs benne! Köszönöm a válaszokat! Tegnap olvastam itt, hogy a játszótéren ha a másféléves baba kavicsot akar venni a szájába, csapjunk arra a kezére egy jókorát, amivel tömné. Szerintetek nem fog a pici is csapkodni ,ha az anyja igy reagál egy egyszerű kostolásra? Én cumit dugok a szájába, igy abbahagyja a kavicsevést, miután jópárszor megkértem, hogy ne tegye. Igy vidám marad a délután, biztos nem sírós, idegesitő:)
2010. márc. 3. 10:33
 9/9 anonim ***** válasza:

Az én fiam tuti, hogy csakazért is mindenáron a szájába dugná a kavicsot. Ha viszont nem kerítek nagy feneket neki, legfeljebb egy pillantást vetek rá és mondom, hogy Fúj! és már nem is nézek rá, akkor megvizsgálja a kavicsot és eldobja.

(Konektoros anyuka)

2010. márc. 4. 09:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!