Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van olyan dolog, amit Te nem...

Van olyan dolog, amit Te nem engedsz a 2,5-3 évesednek, de más anyukáról tudod, hogy megengedi?

Figyelt kérdés

Anyukám szerint túl szigorú vagyok a fiamhoz, több dolgot is megengedhetnék neki. Kíváncsi vagyok, Ti tiltotok olyat, amit mások megengednek (pl:ágyon ugrálni, asztalra felmászni, gardrobe szekrénybe bemászni).

Köszönöm a válaszaitokat!

2011. aug. 3. 22:07
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Én is a lazább csoportba tartozom.Nem sok mi van megtiltva.

Pl: nem mászunk asztalra, konektort sosem piszkálta a nagyobb, de most a kisebb igen (szeretné),nem játszunk étellel

Aztán szerintem ennyi is.

Szaladgálhat a házba,nagy legalább lefárasztja magát, ehet ágyba.Reggelit beszoktam vinni neki.

Amúgy 3 éves.A kicsi 11 hós, vele az asztalnál eszünk addig

2011. aug. 5. 22:19
 12/20 anonim ***** válasza:
Utolsó vok: az ágyon nem ugrálhatnak ők sem.Erre vettem a trambulint.
2011. aug. 5. 22:20
 13/20 anonim ***** válasza:

2-3 éves korában szabad volt az asztalra felmásznia és leugrálnia, ha nem volt megterítve. Aggódtam is, hogy az oviban ebből baj lesz, de első szóra megértette, hogy ott nem szabad. A vidéki nagymamáknál nem is próbálkozott. Később magától leszokott erről.

Egy alig használt szobában szabad a bútorokat összetologatnia, és akadálypályát, házat, illetve szintén leugrálás céljából emelvényeket készítenie.

Szabad az udvaron saraznia (locsolócsővel a homokozóban).

Nagyjából mindent szabad, ami nem különösebben veszélyes.

Persze nem szabad szándékosan kárt okozni, állatokat kínozni, általában bárkit bántani.

2011. aug. 5. 22:29
 14/20 anonim ***** válasza:
50%
Lehet, hogy nem lesz túl népszerű, amit írni fogok, de nálunk a gyereknevelésben az a szabály, hogy inkább kicsit legyünk szigorúbbak, abból lehet engedni, de később szabályokat állítani már sokkal nehezebb. Egy baráti házaspár minden megenged a fiának, aki ezzel vissza is él, ha nem úgy történik minden, ahogy akarja, hisztizik (8 éves), vagy sikít. Csokit eszik ebéd előtt/közben, folyton megy a tv és a számítógép egyidejűleg, ha valamit megtiltanak (néha), csak azért is megteszi, verekedős, agresszív, otthon "lebontja a lakást", köpőcsövezik, stb. Nálunk ezek nem így működnek, és a gyerekeim sem várják el, hogy így legyen. Elfogadják a szabályokat és be is tartják. Azért persze nincs kiképzőtábor, mert csak egyszer gyerekek. Amivel nem tesznek kárt magukban vagy másban, azt szabad (az ésszerűség határain belül, persze.) :)
2011. aug. 5. 22:45
 15/20 anonim ***** válasza:

Az enyém is 22 hónapos, nálunk gyakorlatilag mindent szabad amivel nem okoz kár magában vagy másban.

Néhány kivétel: nincs nasi, csak ha rendesen evett (mert nagyon rossz evő)...azt írtam néhány, de nem jut eszembe több. Asztalra nem mászik, mert az nálam a veszélyes kategóriába tartozik (lehet, hogy én vagyok túl félős), ágyon még sosem akart ugrálni, de engem kerülgetne a rossznyavaja tőle, szekrénybe bújhat, pakolhat. És mi csak este pakolunk össze a szobájában, akkor segít.

2011. aug. 6. 10:47
 16/20 anonim ***** válasza:
Nálunk is csak azt nem szabad amivel kárt tehet magában, vagy megrongál valamit. Viszont nálunk lehet még motorozni is a lakásban...:-)
2011. aug. 6. 18:41
 17/20 anonim ***** válasza:

Én nem engedem, hogy játsszon az étellel, vagy kérdés nélkül felálljon a családi ebédtől (kérek rövid indoklást), nem engedem, hogy fegyverekkel játsszon (játék kalasnyikov, csúzli, kard)

De nálam van dvd-nézés, mivel én választom ki mit nézhet és mennyit, továbbá engedem, hogy néha sokáig fennmaradjon, főleg ha nagyot aludt délután.

2011. aug. 6. 22:44
 18/20 anonim ***** válasza:

Ja és nem "verem meg", ha tönkretesz valamit, de szándékosan nem csinálhat kárt (távkapcsolók dobálása, falfirka, stb.)

És nem ehet a padlószőnyegen, nem kergetőzhet a lakásban a két gyerek (kint igen), nem hozhatja be a motorját.

2011. aug. 6. 22:46
 19/20 anonim ***** válasza:

Nem mászhat az asztalra, nem dobálhat homokot a homokozóban, iszapot a Balatonban, bármi mást, ami nem labda.

Ha kaját elkezd dobálni elveszem tőle és befejeztük az evést. Csak az asztalnál/etetőszékben ehet.

2011. aug. 6. 23:00
 20/20 anonim ***** válasza:

Én azt hiszem a kevésbé engedékeny, inkább kicsit aggódósabb típusba tartozom. Nem engedem hogy szaladgáljon az ágyon mert félek túlszalad és leesik. Nem bánthat senkit, minket sem, nem szórhatja a homokot a homokozóban, nem nyúlhat konnektorba, nem mászhat fel az asztalra, nem nyomkodhatja a sz.gépet... huh, biztos van még, néha azt érzem semmit nem engedek meg neki. :)

De amit lehet: futkározhat a lakásban, nézhet mindennap mesét, néha etetőszék nélkül is van ebéd, közben mesenézés, labdázhat is bent. Próbálom megtalálni az arany középutat, de sokan mondják hogy miért nem engedek meg több mindent a gyereknek.

2011. aug. 7. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!