Van olyan dolog, amit Te nem engedsz a 2,5-3 évesednek, de más anyukáról tudod, hogy megengedi?
Anyukám szerint túl szigorú vagyok a fiamhoz, több dolgot is megengedhetnék neki. Kíváncsi vagyok, Ti tiltotok olyat, amit mások megengednek (pl:ágyon ugrálni, asztalra felmászni, gardrobe szekrénybe bemászni).
Köszönöm a válaszaitokat!
Én is a lazább csoportba tartozom.Nem sok mi van megtiltva.
Pl: nem mászunk asztalra, konektort sosem piszkálta a nagyobb, de most a kisebb igen (szeretné),nem játszunk étellel
Aztán szerintem ennyi is.
Szaladgálhat a házba,nagy legalább lefárasztja magát, ehet ágyba.Reggelit beszoktam vinni neki.
Amúgy 3 éves.A kicsi 11 hós, vele az asztalnál eszünk addig
2-3 éves korában szabad volt az asztalra felmásznia és leugrálnia, ha nem volt megterítve. Aggódtam is, hogy az oviban ebből baj lesz, de első szóra megértette, hogy ott nem szabad. A vidéki nagymamáknál nem is próbálkozott. Később magától leszokott erről.
Egy alig használt szobában szabad a bútorokat összetologatnia, és akadálypályát, házat, illetve szintén leugrálás céljából emelvényeket készítenie.
Szabad az udvaron saraznia (locsolócsővel a homokozóban).
Nagyjából mindent szabad, ami nem különösebben veszélyes.
Persze nem szabad szándékosan kárt okozni, állatokat kínozni, általában bárkit bántani.
Az enyém is 22 hónapos, nálunk gyakorlatilag mindent szabad amivel nem okoz kár magában vagy másban.
Néhány kivétel: nincs nasi, csak ha rendesen evett (mert nagyon rossz evő)...azt írtam néhány, de nem jut eszembe több. Asztalra nem mászik, mert az nálam a veszélyes kategóriába tartozik (lehet, hogy én vagyok túl félős), ágyon még sosem akart ugrálni, de engem kerülgetne a rossznyavaja tőle, szekrénybe bújhat, pakolhat. És mi csak este pakolunk össze a szobájában, akkor segít.
Én nem engedem, hogy játsszon az étellel, vagy kérdés nélkül felálljon a családi ebédtől (kérek rövid indoklást), nem engedem, hogy fegyverekkel játsszon (játék kalasnyikov, csúzli, kard)
De nálam van dvd-nézés, mivel én választom ki mit nézhet és mennyit, továbbá engedem, hogy néha sokáig fennmaradjon, főleg ha nagyot aludt délután.
Ja és nem "verem meg", ha tönkretesz valamit, de szándékosan nem csinálhat kárt (távkapcsolók dobálása, falfirka, stb.)
És nem ehet a padlószőnyegen, nem kergetőzhet a lakásban a két gyerek (kint igen), nem hozhatja be a motorját.
Nem mászhat az asztalra, nem dobálhat homokot a homokozóban, iszapot a Balatonban, bármi mást, ami nem labda.
Ha kaját elkezd dobálni elveszem tőle és befejeztük az evést. Csak az asztalnál/etetőszékben ehet.
Én azt hiszem a kevésbé engedékeny, inkább kicsit aggódósabb típusba tartozom. Nem engedem hogy szaladgáljon az ágyon mert félek túlszalad és leesik. Nem bánthat senkit, minket sem, nem szórhatja a homokot a homokozóban, nem nyúlhat konnektorba, nem mászhat fel az asztalra, nem nyomkodhatja a sz.gépet... huh, biztos van még, néha azt érzem semmit nem engedek meg neki. :)
De amit lehet: futkározhat a lakásban, nézhet mindennap mesét, néha etetőszék nélkül is van ebéd, közben mesenézés, labdázhat is bent. Próbálom megtalálni az arany középutat, de sokan mondják hogy miért nem engedek meg több mindent a gyereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!