Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan kezeljem, türtőztessem...

Hogyan kezeljem, türtőztessem magamat? Próbálom szép szóval, majd elborul az agyam és megverem fakanállal a fenekét. Utána nagyon megbánom, de ha egyszer elborul, akkor nincs vissza út. Menjek el pszichologikushoz? Ti, hogy kezelitek az ilyet?

Figyelt kérdés
Tegnap pl, azért kapott ki, mert 2 napja az van rajta, hogy neki nem jó az ágya és vegyünk másikat. Szép szóval elmagyaráztam, hogy ez nem így működik és feküdjön le. Csak mondta, hisztizett és mindent kitalált, hogy ne aludjon. Elborult az agyam elvertem, majd elmentem otthonról és az apjával aludt el végül. 3 éves a fiam. Segítsetek sos.
2011. aug. 3. 09:35
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
81%

Szegény gyerek!!!Ezzel csak azt tanitod meg neki hogy erőszakkal,veréssel lehet elérni dolgokat nem szóval és megbeszéléssel!Nekem 3 gyerekem van 17 éves fiú,16 éves lány és egy 9 éves fiú,soha nem ütöttem még rájuk pedig hidd el nálunk is volt elég sok probléma!

10hkm

2011. aug. 3. 11:08
 12/29 anonim ***** válasza:
89%
én azt gondolom,hogy tényleg orvoshoz kell menned.Mert az hogy elborul az agyad és rá ütsz a kezére fenekére az sem jó,de bizony van ilyen,de az hogy ilyenkor kimész a konyhába fakanálárt,hogy fájdalmat okozz neki az már nálam kimeríti a szegény anyuka ideges fogalmát,ilyen nincs,egy verés célja ne a fájdalom keltés legyen,te meg pont azt csinálod.Gondold végig milyen gyerekkort akarsz a gyerekednek?olyant aki retteg a szüleitől?vagy olyant aki később esetleg dadog,vagy agyilag zokni lesz,vagy felnőttként ő is agresszív lesz?egy 3 éves gyerek nem tud olyant csinálni amivel egy fakanálra verés célt érne.Ha hisztizik,hagyd ott,ha toporzékol szintén,vonulj egy másik szobába vegyél jó nagy levegőt,és menj vissza ha megnyugodtál.de hogy őszinte legyek egy ilyen verés után a férjed helyébe én is ezt tenném,és megkérdezném,na hogy esett drágám????
2011. aug. 3. 12:00
 13/29 anonim ***** válasza:
88%

Szia!

Én is egy hirtelen kiborulós fajta vagyok, ezért pontosan tudom mit érzel ilyenkor és teljesen megértelek. Ezt a fakanalas verést (vagy bármilyet) el kell felejtened és ennek több oka is van:

1. A gyereknek fáj.

2. Nem hoz semmilyen megoldást, még ha átmenetileg úgy is érzed.

3. A gyerek erre emlékezni fog, hiszen nem egy kézre csapásról van szó.

4. Önmagaddal is kitolsz, mert kb 2 percre levezetted a feszültséged, de utána órákig, napokig rosszul érzed magad, így nem éri meg az egész.

5. A gyereknek azt tanítod, hogy az erőszak megoldás lehet.

6. Egyszer csak visszaüt és akkor majd nem tudod neki elmagyarázni, hogy miért is nem szabad ilyet csinálni, hisz Te mutattad a példát

7. Oviban, iskolában később nagy-nagy gondok lehetnek ebből, nem jó ilyen problémamegoldási sémát a fejébe tenni.

8. Rengeteg mondat fog elhangzani a szádból, ami innentől kezdte értelmét veszíti, teljesen hiteltelen lesz és ezt a gyerek pontosan tudni fogja. Gondolok itt ilyenekre, hogy játszón, oviban vagy kistesó megütése után "Nem szabad bántani a kisebbet!"

9. A gyerekek nagy kamugyárok, de előbb-utóbb valaki komolyan fogja venni, amikor a gyerek az otthoni verésekről beszél és nagyon kellemetlen helyzetbe kerülhetsz.

10. Ha ez számodra rendszeres fegyelmezési eszközként szolgál, egy idő után az utcán is oda-odacsapsz majd, az ovistársak szülei kerülni fognak Titeket, kiszúrsz nagyon a gyerekkel.

Gondold végig ezeket és amikor legközelebb felmegy a pumpa, akkor jusson megint ez eszedbe.

Amiket még tanácsolni tudok, mert nekem bejöttek:

- 10-ig számolás. Amikor érzem az a bizonyos feszültséget, ami órásivá tudná kinőni magát, biztosan tudod miről beszélek, akkor becsukom a szemem vagy átmegyek egy másik szobába és mély levegőket veszem, közben 10-ig elszámolok. Hidd el, hogy ez csodákra képes!

- Nagyon sokat segített egy könyv, nem is tudom hol lennék nélküle :). Ajánlom olvasd el, teljesen gyakorlati, a címe "Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje"

- Ha valami más már eleve kiborított (munka, rokon, bármi), akkor aznap 3x2 sedatif-ot beveszek és ez segít. Csak homeopátiás szer, nincs semmilyen mellékhatása vagy hozzászokás, bár én kb hetente ex használom.

Férjed egyébként a gyereknevelésben segít? Mit szól az ilyen kirohanásokhoz?

2011. aug. 3. 12:58
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok. Még annyi, hoyg tesót egyenlőre ne vállaljatok ha lehet, ha ilyen a vérmérsékleted, akkor szerencsésebb a nagyobb korkülönbség!
2011. aug. 3. 13:00
 15/29 anonim ***** válasza:
43%

Húha!

Erre mondják, hogy minek az ilyennek gyerek.

Miért bántod azt a szerencsétlent??? Teljesen elvadítod magadtól, és egy sérült ember lesz belőle, rossz gyerek az oviban, suliban, jó eséllyel bűnöző. Mert hogy itt kezdődik!

Igazságtalan vagy vele, és örülj neki, hogy a gyermekvédelmisek még nem beszélgettek el veletek... Bár szerintem azt kellene, neked pedig pszichológus.

Basszus! Ugye, milyen könnyű a kisebbet, a gyengébbet bántani??? Szégyelled magad, és kérj segítséget, és könyörgöm, ne bántsd a gyereket!

Én hogy kezelem az ilyet? Hát nem a gyereket bántom!!!

Tehetetlen düh, de nem rajta kéne levezetned úristen...

Ja és nem pszichologikus...

Nem is értem, hogy lehet interneted...

Vagy ez egy újabb unatkozókamaszkamukérdés?

2011. aug. 3. 13:24
 16/29 anonim ***** válasza:
68%

Szomorú ez a kérdés és van ilyen, nem is kevés, másnál is, max. nem fakanállal sóz oda dühében, hanem a kezével, de egy felhúzott felnőtt így is tud akkorát ütni, hogy fájjon.

Azért látszik, hogy idegileg kimerült vagy és kell egy kis pihenés, kikapcsolódás, mert mikor ott hagytad az apja meg tudta úgy nyugtatni, hogy el tudott aludni.

Először én is azt ajánlom gondolkodj el, hogy meddig fog így menni és mi lesz a következmény, a következő lépcsőfok, ha már ez sem segít. Igyál sok nyugtató teát, lehet kapni drogériákban, ez a neve!

Szedd a magneB6-ot, az is sokat segít. Néha menj el egyedül, gyerek nélkül, de ne azután, hogy ilyen incidens történt, hanem előre betervezve, megbeszélve apával, gyerekkel.

Ha ezek után se változik semmi, akkor fordulj ezzel a kérdéseddel a védőnőhöz és kérj tőle tanácsot. Vagy menj a háziorvosodhoz és neki mondd el, hogy rettentő feszült vagy, amit néha már a kisgyereken vezetsz le és szeretnéd kérni a segítségét, mert te nem ilyen vagy egyébként!

Sajnálom hogy így lehordtak a sárga földig, holott segítséget kértél és ez már egy lépés. Ha jó válaszokat kapnál és erősítenék benned, hogy még nincs minden veszve és tudsz még te is segíteni ezen a problémán, akkor biztosan könnyebben menne a változtatás.

Vigyázz a pici fiadra, mutass neki jó példát és soha ne felejtsd el, hogy az ő élete, mindennapja, jövője rajtad is múlik, cselekedj úgy!

Remélem sikerül amit eltervezel és nem kell orvosi segítséghez fordulnod!

2011. aug. 3. 13:37
 17/29 anonim ***** válasza:
100%
3 éves gyereket fakanállal versz? Ezzel van tele a tévé, családon belüli erőszak, gyerekek ellen elkövetett brutalitás és ezek jóvátehetetlen következményei. Igen, mindenképp kérj szakembertől azonnali segítséget, ha nem tudod magad tűrtőztetni. Addig is szedj valami recept nélkül kapható nyugtatót vagy igyál nyugtató teát. Férjed, családtagok mit szólnak ehhez? Nem tesznek semmit? Téged is vertek gyerekkorodban? Nem mintha az mentség lenne persze, de az okokra rávilágíthat.
2011. aug. 3. 13:46
 18/29 anonim ***** válasza:

Borzasztó belegondolni, hogy egy három évest fakanállal megver valaki...

Nekem is 2 és fél éves a legkisebb, Ő is elég csintalan és akaratos kisfiú, mint szerintem szinte az összes dackorszakos gyerek, de nem vinne rá a lélek, hogy ezt tegyem!

Hallottál róla, mikor ez az eset történt?

[link]

Mi történik, ha egyszer nem lesz otthon a férjed, és akkor esel neki? Ha nem tudsz magadnak megálljt parancsolni, és agyonütöd a gyerekedet?

Mielőbb kérj segítséget!

Remélem, ez a kérdés csak kamu...

2011. aug. 3. 14:09
 19/29 anonim ***** válasza:
42%

"Sajnálom hogy így lehordtak a sárga földig, holott segítséget kértél és ez már egy lépés. Ha jó válaszokat kapnál és erősítenék benned, hogy még nincs minden veszve"

erre madj akkor is gondj kedves válaszoló amikor legközeleb a tvben látod,hogy elrettentő hír legyen.

2011. aug. 3. 14:11
 20/29 anonim ***** válasza:
67%

Ok, majd gondolok, de azzal, hogy leírjátok mekkora állat vagy megoldódik valami???

Igen, borzalmas ezt olvasni, hogy fakanállal ver valaki egy gyereket, mert annak nem tetszik az ágya, de mivel jól láthatóan pszichés dolog van a háttérben, nem gondolod, hogy még jobban "beteg" lesz az illető? Mert ez betegség és tényleg kell neki segítség!!!

2011. aug. 3. 14:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!