Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan osszam be jól az időm,...

Hogyan osszam be jól az időm, mik a helyes arányok?

Figyelt kérdés

Nemsokára egy éves a babá, de még mindíg gondom van azzal, hogy mikor mit is csináljak. Ti hogyan oldjátok meg, hogy megfelelően elég idő legyen a takarításra, főzésre, alvásotokra, férjetekre és mellette a gyerekkel is elég időt és vidáman, pihenten játszatok?

Keveset alszik a baba, nappal alig-alig, ezért ha háztarásomozom, akkor lelkifurim van, hogy nem vele vagyok. Ha meg vele vagyok, egy hét alad elszalad a ház és alig eszem normálisan. Káoszban vagyok.

2009. ápr. 8. 09:34
 1/6 anonim ***** válasza:

Egy évesen már rendszernek kéne lennie az életében (szerintem).

Én úgy csináltam, mikor egy éves volt, hogy:

Ő reggel 7-8 felé kelt, délben fektettem, két órát aludt, ebben az időben, ha csak a dolgom csináltam kész voltam, mire kelt. Este 7kor vacsi, 8kor pancsi aztán alvás.

Mindegy volt, mikor kelt, délben akkor is alvás volt. Bár ebből sosem volt gondom, mert megszokta.

Volt egy időszak, mikor már 10kor annyira elfáradt, hogy le kellett tenni, akkor aludt másfél órát kb, aztán délután 5 felé megint letettem, ahogy elfáradt egy órára. De nem többre, mert akkor este nem alszik el. Most megint már egy ideje visszaálltunk a délben fektetéshez. Most 20 hónapos.

Szerintem csinálj neki rendszert, amihez tartod magad. Ő is biztonságban érzi magát, ha tudja mikor mi van, és te is tudod, hogy délután rendet tudsz rakni.

(Szerintem) Legalábbis nekem ez bevált.

2009. ápr. 8. 12:20
 2/6 A kérdező kommentje:
Ő nem alszik napközben max 20 percet. Újszülöttkorától ez van. Voltunk emiatt mindenféle vizsgálatokon is. :( Egész nap fent van és "tevékenykedik". Én meg kidőlök. :)
2009. ápr. 8. 12:56
 3/6 A kérdező kommentje:
Amikor nem alszik, akkor Te egyfolytában vele vagy és játszotok vagy pedig amikor ébren vagy, akkor is van, hogy háztartással foglalkozol vagy főzöl vagy mást, ami nem a babával kapcsolatos?
2009. ápr. 8. 13:10
 4/6 anonim ***** válasza:
Nálunk igy van: ha ébren van, együtt csináljuk a dolgunkat, főzünk, mosunk, takaritunk, persze lassabban, mintha egyedül csinálnám. Megér egy próbát! Mikor alszik, én is pihenek, nem kapkodok. Próbálj te is pihenni abban a kis időben is amig alszik, akár feküdj mellé, hátha megnyugtatja a jelenléted. Amúgy vidd/hivd magaddal mindenhova, magyarázd, mit csinálsz éppen, énekelj neki meg ilyenek. Igy a háztartás sem marad el, és foglalkozol is a babával. Megeröltető, tudom, de ez az élet...
2009. ápr. 8. 22:04
 5/6 anonim ***** válasza:
Nyugodtan dolgozhattok együtt is. Mi is így szoktunk. Kimondottan megharagszik, ha nem ő indítja a mosógépet, nem rakhatja ki a ruhákat, nem adogathatja amikor teregetek. Imád porszívózni is. Főzni is együtt szoktunk, felteszem a munkalapra és segít. Volt mondjuk egy időszak, amikor még nem segített ebben és a főzés nem ment, akkor hordtuk a kaját ételhordóban.
2009. ápr. 9. 12:18
 6/6 anonim ***** válasza:

Én is így csinálom, mindent vele. Csak nehéz már néha!!! Pláne hogy apuka hazajön és mintha haza se jött volna. Azért olyankor olyan jól esne ha levenné a vállamról egy fél órára.

Imádom, szeretem, de nehéz azért mindent vele egész nap reggeltől estig. De ezt csak most érzem. Eddig nem volt gond. Mondjuk meg is látszik a gyereken hogy mindig velem volt, mondtam közben, énekeltem stb. Pozitív értelemben. Csak most lemerült az aksi bennem :)

Remélem feltöltődik.

2009. ápr. 10. 16:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!