Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tennétek a helyemben?...

Mit tennétek a helyemben? Kétségbe vagyok esve.

Figyelt kérdés
Van egy kisfiam,aki 18 hónapos.Nagyon szereti a mamáját(anyósomat),ezzel persze nincs is semmi gond.Az nem igen tetszik nekem ezzel kapcsolatban,hogy ezt a mama ki is használja.Itt arról van szó,hogy úgy veszem észre,mintha direkt engedné meg a gyereknek amit mi mondjuk nem.Vagy tesz olyan dolgokat amiket mi nem.És a fiam ezért sokkal jobban ragaszkodik hozzá,mint hozzá.Mintha nem is a fiam lenne.Nemtudom mit tehetnék.Amit mi mondunk a gyereknek,arra nemfigyel,de amit ő mond neki arra általában igen.Vagy ha valamitől netalántán megijed a fiam,akkor hozzá megy oda nem pedig hozzám.Nemjátszik már el a fiam egyedül,mert anyós elintézte hogy ne legyen el egyedül.(ja amúgy vele lakunk,csak mi a felső szinten vagyunk.)Ma nem evett ebédet a fiam,és elment az asztaltól,anyós persze egyből utána.mi hagyni szoktuk hogyha elmegy az asztaltól,hogy had játszon egyedül.ő fut utána mintha valami baja lenne a gyereknek.és persze ebéd helyett csokitortát kapott tőle.mikor tudja hogy nemadunk neki ilyet,ha nemeszik ebédet.egyre jobban azt érzem,hogy úgy kezeli mintha a sajátja lenne.volt rá példa hogy ott mondtam előtte hogy ezt nem engedjük meg neki,anyós mintha meg sem hallotta volna vitte és engedte neki.bocsi ha hosszú lettem,de muszáj volt leírnom.várom a véleményeket.a negatív véleményt is elfogadom.
2011. júl. 31. 14:16
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Engem nemérdekel ha megsértődnek.Lesz@rom most is meg eddig is azt tettem.Volt már nagyobb veszekedés is,hasonló okok miatt,akkor nemengedtem a gyerek közelébe sem 1 hónapig.
2011. júl. 31. 14:52
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Hát, oda lehet menni, és elvenni a gyerektől a tortát, fennhangon kijelentve, persze a gyereknek címezve, de a Mama füle hallatára, hogy "tudod az a szabály, hogy..." Így első körben a gyerek is bőgni fog, a Mama is megsértődik, de mindkettejük számára világossá válik, hogy a szülő a főnök, akinek a szabályait a Mama és a gyerek egyaránt be kell hogy tartsa. Meg persze a szülők is betartják a saját szabályaikat. Ne óvjátok a nagymama tekintélyét a gyerek előtt, ha nyilvánvalóan olyat csinál, ami ártalmas a kicsire. Azt se engednéd, hogy pálinkát adjon neki, vagy horrorfilmet nézzen vele. A majomszeretet éppolyan káros, csak később mutatkozik a hatása.

És próbáljatok ti is időt találni arra, hogy együtt játsszatok a kisfiúval! Mondjuk heti 3-4 napon főzhetne a Mama, amíg te játszótérre viszed a kicsit. Mondd el neki, mennyire fontos volna, hogy több időt töltsetek együtt a fiaddal, és ebben csak ő tud segíteni...

Sok sikert!

2011. júl. 31. 15:08
 13/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a tanácsát.Szerencsére külön konyhánk van,csak a vasárnapi ebéd közös.
2011. júl. 31. 15:22
 14/19 anonim ***** válasza:
szerintem ez nem lesz mindig igy.fontos hogy külön válasszátok a két szintet és kicsit leszoktatni a kicsit a lejárkálásók,meg a mama feljöveteléről,van ajtó azt be lehet zárni,mondván nem hallottuk,mert játszottunk.De én úgy gondolom ez a nagy nagy szerelem idő kérdése és lankadni fog.jön a dackorszak a hiszti korszak,.a mindenre nemet mondunk,és a mama máris hátrébb megy mert ez már annyira nem lesz heppy.
2011. júl. 31. 15:39
 15/19 A kérdező kommentje:
Mindenkinek ment a zöld kéz.Mégegyszer is köszönöm mindenkinek.
2011. júl. 31. 15:41
 16/19 anonim ***** válasza:
Bár a helyzet nem egyszerű,ne ess kétségbe.Nekem Apósom ilyen.Szerencsére mi "csak" egy utcában lakunk-és nem együtt-de a hócipőm tele szokott lenni vele.Pl.ha kell,ha nem jön(amikor hazahoztuk a babát a kórházból naponta 5x is átjött,az sem zavarta,hogy alszunk,vagy szoptatok),és ,ha megkérjük,hogy ne adjon a gyereknek ezt vagy azt,csak azért is ad neki,és még sorolhatnám.Szerencsére a férjem maximálisan a pártomon áll.Most ott tartunk,hogy 5 hete nem látta a gyereket,mert a férjem elmagyarázott neki dolgokat,és ezen úgy megsértődött,hogy felénk se néz(holott nem volt sértő a férjem,csak megkérte,hogy hagyjon minket "lélegezni").Azt viszont nem fogja fela kedves Nagypapa,hogy ezzel nem velem szúr ki,hanem a kicsivel.Na mindegy,majd lesz valahogy.Te pedig ne hagyd magad,mert a család is rámehet!
2011. júl. 31. 16:20
 17/19 anonim ***** válasza:

Jól gondolom, hogy a nagymama csak a kellemes részét veszi ki a gyerekkel töltött időből? Szokta pelenkázni, öltöztetni, boltba vinni, altatni, fürdetni, fogát megmosni? Mert ha ő csak annyit csinál, hogy játszik, beszélget a picivel és édességekkel tömi, és rád hárulnak a kellemetlenebb teendők és a fegyelmezés, nem csoda, ha a fiad szívesebben van vele. Egyrészt ez nem olyan nagy baj szerintem, hiszen biztosan nagyon szeret téged, de megértem, ha zavar téged, főleg, ha túl engedékeny a nagymama és egy házban laktok, vagyis napi szinten találkoznak.

Az én tanácsom lehet, hogy nem fog tetszeni: bízd a mamára a fiadat időnként úgy, hogy te elmész otthonról. Persze csak ha fizikailag is bírja. Kösd a lelkére, hogy mit adjon neki enni, hogyan lássa el. Készítsd el előre az ételadagjait, és hazaérkezéskor ellenőrizd, miből mennyit evett, hány pelus fogyott el, milyen ételmaszatok vannak a ruháján... Tanulságos lesz a mamának és a kisfiadnak is. A mama kiveheti a részét a nehezebb teendőkből is, a kisfiad pedig rájön, hogy a mama sem mindig csak játékból és csokitortából áll... Ráadásul amikor hazajössz, valószínűleg úgy fog szaladni hozzád, mint az őrült, és el sem akar engedni...

Ha mást nem, egy próbát megér.

2011. aug. 1. 18:47
 18/19 anonim ***** válasza:
Ez is egy nagyon jó ötlet.
2011. aug. 1. 22:41
 19/19 A kérdező kommentje:
18:47-es.nem is rossz ötlet.tisztába már tette,és fürdette is meg.igaz hogy valószínűleg nem arra volt felkészülve hogy a fiam majd elfut a törölközés elől,meg a pelenkázásnál sem olyan segítőkész.tehát nem megy zökkenőmentesen az sem.egyszer eljött velünk a boltba,hát akkor megláthatta mit művel a fiam.meg is volt lepődve.a kajával az a helyzet,hogy nem adná oda azt amit én összekészítenék neki.ő azt csinálná,hogy ha az enyémből nem enne a fiam,akkor adna az övéből,vagy bármi mást amit szívesen megenne akkor mondjuk a fiam.hát azért egy próbát megér.köszi neked is. :)
2011. aug. 3. 09:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!