Mit tennétek a helyemben? Kétségbe vagyok esve.
Hát, oda lehet menni, és elvenni a gyerektől a tortát, fennhangon kijelentve, persze a gyereknek címezve, de a Mama füle hallatára, hogy "tudod az a szabály, hogy..." Így első körben a gyerek is bőgni fog, a Mama is megsértődik, de mindkettejük számára világossá válik, hogy a szülő a főnök, akinek a szabályait a Mama és a gyerek egyaránt be kell hogy tartsa. Meg persze a szülők is betartják a saját szabályaikat. Ne óvjátok a nagymama tekintélyét a gyerek előtt, ha nyilvánvalóan olyat csinál, ami ártalmas a kicsire. Azt se engednéd, hogy pálinkát adjon neki, vagy horrorfilmet nézzen vele. A majomszeretet éppolyan káros, csak később mutatkozik a hatása.
És próbáljatok ti is időt találni arra, hogy együtt játsszatok a kisfiúval! Mondjuk heti 3-4 napon főzhetne a Mama, amíg te játszótérre viszed a kicsit. Mondd el neki, mennyire fontos volna, hogy több időt töltsetek együtt a fiaddal, és ebben csak ő tud segíteni...
Sok sikert!
Jól gondolom, hogy a nagymama csak a kellemes részét veszi ki a gyerekkel töltött időből? Szokta pelenkázni, öltöztetni, boltba vinni, altatni, fürdetni, fogát megmosni? Mert ha ő csak annyit csinál, hogy játszik, beszélget a picivel és édességekkel tömi, és rád hárulnak a kellemetlenebb teendők és a fegyelmezés, nem csoda, ha a fiad szívesebben van vele. Egyrészt ez nem olyan nagy baj szerintem, hiszen biztosan nagyon szeret téged, de megértem, ha zavar téged, főleg, ha túl engedékeny a nagymama és egy házban laktok, vagyis napi szinten találkoznak.
Az én tanácsom lehet, hogy nem fog tetszeni: bízd a mamára a fiadat időnként úgy, hogy te elmész otthonról. Persze csak ha fizikailag is bírja. Kösd a lelkére, hogy mit adjon neki enni, hogyan lássa el. Készítsd el előre az ételadagjait, és hazaérkezéskor ellenőrizd, miből mennyit evett, hány pelus fogyott el, milyen ételmaszatok vannak a ruháján... Tanulságos lesz a mamának és a kisfiadnak is. A mama kiveheti a részét a nehezebb teendőkből is, a kisfiad pedig rájön, hogy a mama sem mindig csak játékból és csokitortából áll... Ráadásul amikor hazajössz, valószínűleg úgy fog szaladni hozzád, mint az őrült, és el sem akar engedni...
Ha mást nem, egy próbát megér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!