Ilyenkor mi a teendő?
Gyerkőcöm értelmes, okos , 2 évse múlt. Szobatisztaságra nevelném. Minden jó, de ahelyett hogy a bilibe végezné a kis és nagy dolgait, a pisi pl. a gatyóba megy, és utólag szól hogy "pisi". (előre sosem)
Van itt olyan anyuka, aki a gyerkőcénél hasonlót tapasztalt? Van vmi megoldás?
Már olyanra is gondoltam, hogy még nem érett rá. Dehát mintha csak a bilitől félne, máshogy nem tudom írni.
Vki, tapasztalat??? Hogyan lehet kizökkenteni ebből az "állapotból"??
Mióta próbálkoztok? Otthonra ezek szerint nem adsz már rá pelenkát. Mióta?
Nálunk az első héten rengeteg bepisilés volt, utána jött rá, hogy ha nem szól előre vagy nem tertja vissza a biliig, akkor a bugyiba megy.
Igaz, mi 2,5 évesen kezdtük. 3 hét alatt lett teljesen szobatiszta.
kb. 2 hete indult a dolog.
Igen, napközben nincs pelus rajta, csak alváshoz meg játszin.
Akkor tulképp "természetes", hogy pár hétig csurog neki a pisi? ....
Első vagyok, szerintem igen.
De a bilivel most akkor milyen a viszonya? Ha te ráülteted, akkor ráül, vagy vonakodik tőle?
Wc-t nem próbáltátok (szűkítővel)?
A bilivel olyan a viszonya, hogy úgy menekül előle, mintha valami mumus lenne. Ráültetni nem lehet. Pedig volt hogy belekakilt 1-2szer, szó szerint körbeugráltuk, ahogy az kell, taps, lehúztuk a wc-n stb. , és mégsem barátkozik vele.
Wc -vel jobb lenne a helyzet, ha bilivel se (nem) megy?
Hú, hát akkor ez a gond. Addig szerintem esze ágában sem lesz szólni, amíg utálja a bilit.
Szűkítővel meg lehet próbálni a WC-t, hátha...
Ha nem megy, akkor szerintem várjatok.
(Még az jutott eszembe, de csak ötlet, nem biztos, hogy jó, hogy menjetek el bilinézőbe üzletbe, és ő válasszon olyat, ami szimpatikus neki. Persze anyagi értelemben ésszerű határokon belül. Pl. hátha megtetszik neki valamelyiken egy matrica, vagy valamelyiknek a szine, formája. De pár hét szünetet én akkor is tartanék.)
Pár hét szünet után szerintem is jó lenne egy bilizénéz együtt, ami tetszik neki választhat. Hátha bejön. Lehet otthon még akkor sem fog neki tetszeni, de lehet igen. Egy próbát megér. Max eladjátok majd, vagy odaadjátok ajándékba valakinek ha mégsem jönne be. Legyetek nagyon türelmesek. Eljön az idő, de ha erőltetve van akkor nem. ösztönözni lehet, de erőltetni nem. Magát a folyamatot sem ami a testükben zajlik.
Kitartás! :)
Azért tart, fél a bilitől, mert még nem érett meg a szobatisztaságra. Érzi, hogy van valami elvárás felé, ami összefügg a bilivel, és ezt a valamit ő még nem tudja értelmezni, és teljesíteni.
Te nem szoronganál, félnél egy ilyen helyzetben?
Kb. fél évre jegeljétek a témát, most még kicsi a dologhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!