Be lehet kötni a gyerekülést a kocsi első ülésére? Csak azért kérdezem, mert az ülés papírjai szerint igen, de állítólag a kressz nem engedi. Ilyenkor mi a teendő?
Szia!
Ha a légzsákot ki lehet kapcsolni, akkor a menetiránynak háttal be lehet kötni. Ez akkor is érvényes, ha nincs légzsák.
Szia!
Nekünk is van légzsák és nem kikapcsolható,de én úgy tudom,hogy csak a hordozót nem lehet előre rakni,de a menetiránnyal szembenit lehet,vagyis én így hordom.
Nekünk most született meg a harmadik gyerekünk ( 4 éves, 2 és fél éves és 8 hetes), így alaposan utána néztünk, hogyan is lehet szabályosan utaztatni a gyerekeket.
Elöl valóban csak akkor utazhat gyermek, ha nincs légzsák, vagy ki van kapcsolva, bármilyen biztonsági ülésben van is. A hordozót vagy az ülést menetiránynak háttal kell bekötni. A gyermekbiztonsági üléseket így is be lehet kötni, az ülés rajzán rajta is van, hogyan kell. Ilyen helyzetben két éves koráig tud kb utazni a kicsi.
De az enyémek nagynövésűek és már korábban sem fért el így a lábuk.
Az első ülésen menetirány szerint csak a 150 cm-nél magasabb gyerekek utazhatnak, de akkor már nincs szükségük ülésmagasítóra sem, addig a hátsó ülésen utazhatnak csupán hárompontos biztonsági övvel rögzített gyermekülésben menetiránynak háttal 0-9 kg-ig , menetiránnyal szemben 9-18 kg (kb 3-4 éves korig). Utána háttámlás vagy anélküli ülésmagasítóban az autó biztonsági övével bekötve. A különböző ülések használati útmutatójának és a gyermek magasságának, súlyának megfelelően.
Ha most vásároltok ülést, az oldalán lévő matricán lévő számsort és kódokat is meg kell nézni, mert januártól a rendőrök büntetnek a nem megfelelő biztonsági gyermekszállító eszközökért is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!