Létezik ilyen tejallergia?
Vszínű, h tejcukor lesz a ludas.
Az én fiam mindenre kiütéssel, és hasmenéssel reagál, de a szomszéd kissrác mindent eszik, sajtot, mindent, de ha megiszik egy deci tejet, hasmenése lesz.
Viszont, és most jön a bökkenő, ha nem nyersen issza, hanem pl krumplipürébe van keverve a tej, úgy már bírja.
Higgy az orvosnak, majd ő tudja, mi most küzdünk megint hasmenéssel, kedden terhelték.
Az a helyzet, hogy a tejcukor-intoleranciában szenvedők ehetik a sajtot, erjesztett tejtermékeket, mert ezekben minimális tejcukor (laktóz) van. Más viszont a tejfehérje-allegria (az egyik intolerancia, a másik allergia), aki a tejfehérjére allergiás tünetekkel reagál, az semmiféle tejterméket nem fogyaszthat.
A kislányodnál valószínűleg az elsőről lehet szó, ezzel magyarázható, hogy a sajt, túró stb. nem okoz gondot.
Tejcukorérzékenység/ laktózintolerancia.
De ez nem allergia!
Én is ilyen vagyok a mai napig. Minden tejterméket ehetek, de a tej kikészít(ene).
Mien problémája, tünete volt a tejtől?
Eddig én úgy tudtam, hogy nálunk tejfehérje allergia áll fenn. Enyhe ekcémás kiütéssel jelentkezett, és úgy tudom, hogy ez a tejfehérje allergia tünetei. Vérvizsgálatból derült ki, de külföldi az orvosunk (külföldön lakunk) így nem adott más felvilágosítást. De én annak idején lefordítottam azt a szót ami a leleten volt és tejfehérje amire allergiás.
Akkor most vagy az van hogy már kinőtte az allergiát, vagy nem tudom. Na de ilyen kis idő alatt? Megpróbálok neki tejet adni, és meglátom mi lesz az eredménye.
Érdekes, hogy hányféleképpen kezelik ezeket a dolgokat.
Kisfiam tejfehérje allergiás, már majdnem 1 éve diétázik. 2 éves korában (4 hónap múlva) csinálnak majd újra vizsgálatot, hogy fennáll-e még az allergia és ha negatív, akkor terhelik majd. Ehhez be kell majd feküdni a kórházba és minden nap kap majd tejet. Előtte semmi tejeset nem ehet, akkor meg majd napokon keresztül kapja, érdekes lesz...
Ja és neki is "csak" ekcéma volt a tünet.
"Megpróbálok neki tejet adni, és meglátom mi lesz az eredménye."
Azt ajánlom, h egyedül ne kísérletezz, ha tejfehérje allergia, akkor meg is fulladhat, nem véletlen, h kórházban terhelik.
Első voltam.
Igen, van. Két dolgot fontos tudnod:
1. Az allergiás reakciót a tejben lévő fehérjék okozzák (szemben a laktóz-intoleranciával, amit nem kevernék ide.) A tej feldolgozása (főzés, savanyítás) során ez a fehérjeszerkezet részben megváltozik. A tünetek elmaradása ezzel is magyarázható.
2. Mint azt a saját tapasztalatból is tudod: van egy bizonyos "tűrőképesség" az allergén anyaggal szemben. Sajnos előfordulhat, hogy a kicsi telítődik, aztán egyszer csak belobban.
Az otthoni tejterhelést - ha már muszáj magad csinálnod, ahogyan nekünk is kellett - betartanám ezt a gasztrós javaslatot:
Előbb pár csepp tejet kenj az arcára. Ha egy-két órán belül kipirosodik, vagy felhólyagosodik, mint a hangyacsípés (azaz csalánkiütéses lesz), nem is kell tovább terhelni, bizonyítást nyer az allergia.
Az első itatáshoz csak 1ml tejet adj, és ugrásra készen figyeld két órán át. Ha ne adj Isten hevesen reagálna, az ennyi idő alatt kijön. Másnap 2ml, harmadnap 4ml, aztán 8ml, és így tovább, meredeken növekvő adagban. Elvileg 3-4 dl panaszmentes tejfogyasztás esetén lehet örülni, mert az már gyógyulást jelent. Remélem így lesz nálatok is! Szorítok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!