Normális testsúly egy 4,5 éves gyereknek a 13-14 kg?
Ja és egyébként merő találgatás az egész, mert a nagyobb fiam úgy néz, ki, mint egy rossz evő, sovány anorexiás.
A kicsi meg úgy, mint egy jóevő, jóhúsban lévő emberke.
És a nagy nagyon jó evő , mondjuk valóban sovány, betegség kapcsán is.
És a kicsi, aki borzalmasan rossz evő, és súlyra nagyon sovány, mert 3 éves én nem éri el a súlya a 13 kilót. Stabilan inkább 12,5.
Úgyhogy ránézésre ezt nem lehet megállapítani. Mert engem is mindenki győzköd, szegény nagy, mennyire sovány és hozzáteszik, na legalább a kicsivel nincs ilyen gond. Holott, neki még kevesebb a súlya, mint a bátyjának volt annyi idősen.
A válasz írója 91%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 06:43
Szívesen küldenék neked képet a 3,5 éves 20 kilós fiamról. Kimondottan magas és erős kispasi, de még a legfinnyásabbak se neveznék kövérnek. Szóval nem sok. Ha látnád te se mondanád.
Én is ismerek egy kisfiút most lesz 5 éves és 13 kiló.
Az én 2.5 éves fiam pedig 16 kiló...
Nem nagy súly, de ez függ a magasságától is, hogy mennyire vékonyka.
[link] eszerint a táblázat szerint még a normál tartományban van, szóval nem abnormális.
Ilyen korban már eléggé érvényesül a genetika is, elég eltérő alkatúak a gyerekek, ez nem kizárólag a táplálkozástól függ. Van rossz evő 20 kilós 4 éves meg 13 kilós is :)
A fiam 3,5 évesen kb 13,5 kg volt. Nem túl magas és nem volt valami vastag sem. De ekkor elkapott egy hányós-f..ós vírust és 2 kg-t fogyott. Na, 11 kg-san valóban nagyon sovány volt, és beletelt pár hónapba, mire utolérte magát. A társait sosem. Nem volt egy evőbajnok soha, nem magas, és bizony vékonyka. Most töltötte a 6 évét májusban, akkor nem egészen 18 kg volt.
Egyébként egészséges gyerek.
Megfigyelhető, hogy kicsiknél azért aggódunk, hogy nincs elég jó húsban, meg vékony, kamaszkortól meg szinte mindenki a fogyókúrával van elfoglalva..
Kérdező, egyébként lehet volt kivizsgáláson, még az is lehet, hogy súlyos beteg vagy teljesen egészséges.
Hiszen te magad mondtad, nem tudsz sokat. Még azt a keveset is állítólag.
Hát erre mondják söprögess a saját portádon, mert így csak egy kotnyeles vénasszonyhoz hasonlítasz-
Például az én fiam gyógyíthatatlan, súlyos beteg és az ovistársai közül senki nem tud róla, csak az óvó nénik meg a dajka nénik, illetve még az óvódavezető, akiknek én mondtam el személyesen.
És bizony a betegségéből kifolyólag neki is volt, amikor 13 kiló volt és olyan volt az arca, mint egy manónak, bordái kiálltak és keze-lába meg pipaszár volt. Most kicsit összekapta magát, de ki tudja mi lesz jővő hónapban. És mondjuk hozzám jönnél oda, ezzel, hogy mit csinálnál a helyemben és az orvos helyében hát úgy elküldenélek az jó..., hogy nyekkennél.
Legtöbbet úgy segíthetsz, ha informálódsz, nemcsak tippelgetsz meg állítólagra alapozol.
14.19-es
-Elsősorban nem tetszik a modorod,másodsorban nem kötelező itt kommentelgetned ha felháborít a téma.Persze téged felháborít, mert sajnos beteg a gyereked.Erről viszont én nem tehetek,és szerintem senki.Például ha figyeltél volna,akkor értenéd,hogy szerintem IS beteg a kisfiú,hogy ennyire sovány.
ha nem tünt volna fel a saját kommentedben te is ugyanazt mondod,hogy a gyereked egy sajnálatos betegség miatt fogyott le.Így nem értem mi a gondod?Így viszonyultál a gyerekorvosokhoz is?Tanulj egy kis modort anyukám,és ne másokon töltsd ki a mérgedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!