Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák, nektek hogyan tolerál...

Anyukák, nektek hogyan tolerálja a munkáltatótok a gyereketek betegségéből adódó hiányzásokat?

Figyelt kérdés

Van segítségetek?

Nekem nincs, tavaly össz-vissz 4 hónapot tudtam dolgozni, sehova se kellek, mert a gyerekekek minden hónapban betegek 1X, és a férjem nem megy táppénzre, mert félti a család 1db fix állását (a sajátját).

Most szeptembertől újult erővel kezdenék dolgozni, de félek, hogy az ősszel jön az influenza is, és kezdődik az egész előlről. Teljesen kétségbe vagyok esve. Én már tényleg csak akkor fogok tudni érdemben dolgozni, mire iskolások lesznek a gyerkőcök?

Más is van ezzel így?

2011. júl. 19. 15:28
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Amikor eljöttem gyesre még úgy tudtam, hogy oda nem kell visszamennem, mert azt mondta a főnököm, amikor bejelentettem, hogy terhes vagyok.(Hát nem tudom mit vártak egy 6 éve stabil kapcsolatban élő 26 éves gyerektelen nőtől :D ).

Miután eljöttem (mert azért bejártam a lányokhoz, meg a céges bulikra is meghívnak mindig)aztmondták, hogy várnak vissza szeretettel, hiszen ez családbarát munkahely.Már azt is megkérdezték, hogy 2 vagy 3 évig akarok itthon lenni a lányommal :)

Ja persze,,,családbarát:D

A csaj akit felvettek a helyemre kisgyerekes anyuka.Akkor kezdte a fia az ovit és az esetek nagy részében nem tudja megoldani, hogy mással legyen a kisgyerek, amíg ő dolgozik.Ergo ő megy vele táppénzre.

A 3. táppénzes hét után ez a családbarát munkáltató közölte vele, hogy még egyszer nem mehet a gyerekkel táppénzre, különben kénytelenek lesznek megválni tőle.

Namármost mivel így is történt (a kisfiú az esetek többségében-úgy 2-3 hetente egy hétig_a keresztanyjával vagy a nagyival volt),és nem az anyja járt vele az orvoshoz, nem tudott harcolni érte.

Most ott tartanak, hohy a kisfiúnak ki kell venni az orr és a sima manduláit, asztmás lett szegény és még van egy légúti betegsége(lehet, hogy krupp, de nem vagyok benne biztos).

Gyógyszerek tömegét kell megetetni vele, de anyuka csak dolgozzon, keresse meg a gyógyszerek árát.

Még csak 6,5 hós a lányom, de azon gondolkodom, hol kéne melót keresni, vagy hogyan kéne saját lábra állni, mert ugye nem csodálkoztok ha azt mondom, hogy én erre a családbarát munkahelyre nem szeretnék visszamenni?!:)

Sőt, szerintem a kolléganőm sem, aki holnapra van kiírva a kislányával :)

2011. júl. 19. 21:22
 12/13 anonim ***** válasza:

nna én leszek az első fecske...

nekem rettenetesen jól tolerálja a cégem a gyereket. Igaz a kolléganőim nagyrésze nagymama és nem csak a gyerekével de az unokáivalis végig csinálta már ezt. amikor mentegetőztem a betegség- hiányzás miatt azt mondták hogy ők számítottak erre, csak én nem

igaz nem vagyok agyonfizetve, meg nem is diplomás kihívásokkal nézek szembe diplomásként, de valami valamiért

és remélem mire picit nagyobb lesz a fiam és stabilabb munkaerő leszek, a kihívás is meg fog találni.

2011. júl. 20. 10:59
 13/13 anonim ***** válasza:

Én nem gondoltam volna, hogy visszavesznek, de azt mondták, inkább felfrissítik a tudásomat, minthogy egy új embert kelljen betanítaniuk.

A felgyűlt szabimat nem fizették ki, hanem úgy egyeztünk meg, hogy ha a babám beteg lesz, abból fogok kivenni.

Lekopogom, tavasz óta nem volt beteg a picim. De én is feliratom a Broncho-t.

2011. júl. 20. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!