Mikor kezdenek rágózni a gyerekek?
még kicsi a babám, de nem hinném hogy 3 éves kora altt adnék neki. habár mi sem rágózunk, de tesóméknál is müködik, a gyerekek szinte soha nem rágóznak.
Nem a lenyelés a baj, az a jobbik eset, majd kikakilja, de ha a tüdejére megy akkor tüdögyulladást okoz neki, és egy óriási csipesszel szedik ki neki ami hetekig lebetegíti. (barátnöm leszippantott véletlen egy rágót, és másnapra tüdögyulladása lett, és kb 4 hétig még dolgozni sem tuodtt menni, mert ahogy kiszették sérült a légcsöve egy kicsit, ami fájt)
persze késöbb is elöfordulhat, ezért egész kicsinek tuti nem adnék neki. de ha egyszer kikunyizta akkor kifogja máskor is.
a cukor miért jobb mint a cukormentes rágó? én meg azt nem adnék neki?
szerintetek van bármi rossz a rágózásban!?!?! :-OOOOO
Enyém is rágózott már, de kb 10 perc után véletlenül lenyelte, szerintem reflexből.
Inkább néha olvadós rágót szoktam neki adni (maoam), azt nagyon élvezi, tök cuki :) 2,5 éves
Szia!
Az én fiam kb.2,5 éves kora óta rágózik,heti 1-2 alkalommal kér,amikor látja,hogy a tesó bekap egyet.
Még soha nem nyelte le,ha nem kéri szól,és zsepibe köpi.
Nem hiszem,hogy ez olyan rossz szokás.
még sosem hallottam hogy a rágózás rossz szokás lenne. az????
(a rágózás pl. tanórán, értekezleten, munkahelyen, a csócsálva rágás, egyebek lehetnek az, nade maga a rágózás?)
2 éves fiam mostanában kezd érdeklődni a rágó iránt. Talált a mamánál, papánál és a nővéremnél is, de még nem adtam neki. Ő amúgy is a szájbavevős, mindent lenyelős fajta - persze az ebédet csak forgatja a szájában, de tegnap az udvaron egy követ akart lenyelni- úgyhogy én még várok.
Hátránya nem tudom van-e. Jó kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!