Hogyan tudna a lányom gyorsabban végezni a kakilással?
Ha előre-hátra hintázik a vécén, az is segít.
Vhol olvastam, hogy vécézés előtt guggolásokat kell végezni, az is beindítja a bélmozgást, de hogy ez bejön-e, azt nem tudom, de van benne logika.
"terpessze szét a lábait amikor felguggol, vagy zárja őket össze? teljesen guggoljon le amennyire tud, vagy magsabban tartsa magát? ha játszik közben igaz, hogy jól érzi magát, de nem fog elfelejteni nyomni közben?"
Zárt lábakkal nem lehet guggolni. :) Egyik lába a wc ülőke egyik oldalán, másik a másikon. Ebbe szerintem segíts neki , nehogy bele essen a wc-be. Guggoljon rá, amennyire csak tud. Ez a legjobb székelés szempontjából, meg ha tartania kellene magát , az nagyon fárasztó lenne. A lehető legkényelmesebben guggoljon rá. És nem hiszem ,hogy el fog közben felejteni nyomni, mert épp az a lényege a figyelemelterelésnek , hogy megszűnik a psziché görcsös akarása ,amitől leáll a bélmozgás. Mihelyt lefoglalja magát el fog indulni a bélmozgás, erősen megjelenik az inger, és nyomni fog a hatására. :) Nem vagyok benne biztos ,hogy ez mindenkinél beválik, de sztem be fog. Velem is sokat szenvedtek kiskoromban a szüleim , ezeket a módszereket én fejlesztettem ki magamnak, de remélem a lányodnál is bejönnek majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!