Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek? Kisfiam 2 éves és...

Mit tegyek? Kisfiam 2 éves és gondok vannak a kakilással!?

Figyelt kérdés
Kisfia 2 éves múlt áprilisban nappalra már nem kell neki pelus mert ügyesen pisil de a kakilás nagyon nehézkesen megy sajnos visszatartja és nem hajlandó sem a pelusba sem a bilibe vécébe kinyomni ha sikerül is nagy sírás szenvedés árán,pedig az elején 3x sikerült a bilibe és onnantól kezdve sehova mert szerintem picit felrepedt a feneke és utána 3 napig nem kakilt csak sírt szenvedett!De azóta már helyre jött!!Voltunk már orvosnál nincs e komolyabb baja ott azt mondták ez normális szobatisztaságnál hogy nehezen kakil lehetett egy rossz élmény itt mondták rögtön a repedést hogy az az oka és az váltja ki de már kivagyok teljesen már 3 hete ez megy,mit tegyek hogy könnyebb legyen szegénykémnek!Köszönöm előre is a válaszotokat!
2010. júl. 26. 10:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Szia! Nálunk is a kakival volt gond amikor elkezdtük a bilizést, pedig fiam teljesen magától dönötte el, hogy neki már nem kell pelus. Ő is 2-3 napokra visszatartotta. Amikor leült a kezét kelett fogni és rettenetesen kiabált mikor jtt a kaki. Nem repedt fel a popija de így is nagyon szenvedett. Én bevetettem a glicerines kúpott, hogy hátha segít. Aztán egyszer csak könnyebben jött neki tőle. Akkor megdícsértem milyen ügyes, meg próbáltam elmagyarázni, hogy ha nem tartja olyan sokat bent, hanem minden nap kakil kicsit akkor jobb lesz. Nem volt egyszerű. Időben nem emlékszem meddig tartott de az első pár pozitív élmény után már nem volt gond. Kitartást!
2010. júl. 26. 11:02
 2/11 A kérdező kommentje:
Szia köszönöm a gyors választ sajnos már próbáltam neki a glicerines kúpot de attól még jobban üvöltött és mondta hogy fáj,most azt az l betüs hashajtót javasolta az orvos de nem szívesen adom neki mert puha a széklete ez inkább szerintem pszihés dolog nála csak nem tudom hogy magyarázzam el neki a dolgot!De azért nagyon köszönöm üdv zsuzsi
2010. júl. 26. 11:34
 3/11 anonim ***** válasza:
Szia! Ismét én.:) Nálunk is pszichés dolog volt szerintem, mert már akkor is volt kakivisszatartása amikor a kukacát csinálták meg. Akkor még pelusos volt és akkor sem akart kakilni napokig. Akkor a doktornéni nekünk is olyan l-folyadékot :) írt fel de az semmit nem használt. Fiam is üvöltött a kúptól de próbáltam nyugtatni, meg sokat beszélni vele miért nem jó ha nem kakil és ha hagyja magát hamarabb túllesz rajta. Tudom nem egyszerű. Remélem tied is hamar megnyugszik és helyreáll ez a dolog! Ja! Utána nekünk volt pár hét amikor már sikerült szépen elintézni a kakit, de minig el kellett búcsúzni tőle és látnia kellett ahogy lemegy a wc-n. Ha ez kimaradt (mert nem vártam meg míg felöltözik, vagy apa elvitte a bilit akkor sírás lett belőle. :)
2010. júl. 26. 11:46
 4/11 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszod remélem hamar megoldódik akkor nálunk is,ki fogom próbálni a köszönést hátha úgy könnyebben elengedi a drágám!:))Üdv
2010. júl. 26. 14:54
 5/11 anonim ***** válasza:
Mintha velünk történt volna. Az első wc-s kakilásnál, felrepedt a fenek mert keményet kakilt. Többet nem akart a wc-re ülni. Egyik reggel addig bohóckodtam neki, csikiztem és vicceltem vele a wc-n, hogy észre sem vette, hogy már kint van a kai. Azóta el is felejtettük a dolgot.
2010. júl. 26. 15:29
 6/11 anonim ***** válasza:

Sajnos valóban jellemző erre az időszakra a visszatartás. Na aztán meg aztán jön a szorulás.

Nekünk a neveléspedagógua a gyurmázást (gyurmából kakát formászni és "azzal játszani") javasolt. Nem hangzik túl jól, de segít.

ÉS ahogy a többiek írják kell a pozitív élmény, én nem kúpot, hanem brekrémeztem a fenekétés. Kitartás nem tart sokáig.

2010. júl. 26. 16:11
 7/11 anonim ***** válasza:
Nekem egy 3 gyerekes barátnőm javasolta, hogy pár napig próbáld TE elengedni a problémát, és nem beszélni róla egész nap, hanem nagyokat játszani a kisfiaddal. Mikor TE mész kakilni, akkor mondd a kisfiadnak hoghy anya megy kakilni. ennyi, nem több. Estefelé kérdezz rá hogy kell-e kakilni, és ha a válasz NEM, ne firtasd,ne adj neki gyógyszert, ne érezze hogy ő most beteg, mert nem tud kakilni. Másnap tégy ugyanígy, de este mondd, hogy mivel tegnap nem sikerült, és a válasz ma is NEM, készíted a kúpot. Na az én kislányom ettől megijedt, és kakilt magától. 1 próbát megér, mert a probléma a fejében vagyis a lelkében van és nem a szervezetében. Idővel rendben fog jönni, légy nagyon együttérző, és dícsérd meg nagyon, ha sikerül! Sok sikert!
2010. júl. 26. 16:53
 8/11 anonim ***** válasza:

Ez nálunk is visszatérő probléma, mióta próbáljuk elhagyni a pelust. Nyaraláskor kezdtük, hogy nincs pelenka, mert egész nap kint lehetett lenni, ott úgy gondoltam, nem baj, ha eleinte csupa pisi lesz minden. A pisit szépen meg is tanulta, bár néha későn szól, de akkor egy egész hétig nem kakilt (pedig estére, meg sétához adtam rá pelust, de oda sem).

A végén már persze az volt a baj, hogy túl kemény volt a kaki, nem akart kijönni, stb.

Ha így megmakacsolja magát a kakilással, akkor szilvalével itatom, így nem tudja annyi ideig tartogatni, és ott a siker :) Te is próbáld meg ezt, adj neki olyat enni-inni, ami lazítja a kakiját.

2010. júl. 26. 17:22
 9/11 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek a válaszokat meg fogom próbálni mindegyiket és persze kitartó leszek csak nagyon nehéz!:((
2010. júl. 26. 18:36
 10/11 anonim ***** válasza:
Nálunk dettó ugyanez lett ..... kislányom 2 éves múlt e hónapban, én naív azt hittem, ha sikerült 1x belekakilni a bilibe, onnan egyenes út vezet a totál pelusleszokásig ... aha, persze ..... azóta sem akar sehova kakilni, írtózatos "hiszti" hatására jön csak ki, pont ugyanúgy mint ahogy a kérdező leírta, pedig nálunk hál istennek nem repedt be a popsija, mégis naggggyon gáz .... ha vki én már aztán MINDENT kipróbáltam, amit csak lehet, sajnos semmi nem jön be .... talán csak a türelem és a magyarázás, figyelemelterelés közben ... de az meg olyan "nyugalmat" kíván(na) a szülőtől, hogy baromi nehéz nekem is ..... szóval ha vki tud vmi nagyon hatásosat, én is szívesen olvasnám .....
2010. júl. 26. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!