Mit tegyek? Kisfiam 2 éves és gondok vannak a kakilással!?
Sajnos valóban jellemző erre az időszakra a visszatartás. Na aztán meg aztán jön a szorulás.
Nekünk a neveléspedagógua a gyurmázást (gyurmából kakát formászni és "azzal játszani") javasolt. Nem hangzik túl jól, de segít.
ÉS ahogy a többiek írják kell a pozitív élmény, én nem kúpot, hanem brekrémeztem a fenekétés. Kitartás nem tart sokáig.
Ez nálunk is visszatérő probléma, mióta próbáljuk elhagyni a pelust. Nyaraláskor kezdtük, hogy nincs pelenka, mert egész nap kint lehetett lenni, ott úgy gondoltam, nem baj, ha eleinte csupa pisi lesz minden. A pisit szépen meg is tanulta, bár néha későn szól, de akkor egy egész hétig nem kakilt (pedig estére, meg sétához adtam rá pelust, de oda sem).
A végén már persze az volt a baj, hogy túl kemény volt a kaki, nem akart kijönni, stb.
Ha így megmakacsolja magát a kakilással, akkor szilvalével itatom, így nem tudja annyi ideig tartogatni, és ott a siker :) Te is próbáld meg ezt, adj neki olyat enni-inni, ami lazítja a kakiját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!