Horzsolásokat, sebeket mivel szoktátok kezelni, hogy ne fertőződjön és gyorsabban gyógyuljon?
Eddig szerencsére, még csak 1-2 horzsolása volt a kislányomnak, azt nem szoktam különösebben kezelni, max egy kis fertőtlenítős lappal áttöröltem.
A barátnőmet (orvos) kérdeztem, hgoy mi legyen otthon ezekre az esetekre, azt mondta, a hidrogén-peroxid nagyon jó, azzal szépen ki kell pezsegtetni a sebet, és nem is csíp, sebhintőpor, steril gézlap, ragasztó, kisebb sebekre-sebtapasz.
A betadinet javasolta még, de azzal vigyázni kell, mert a jódra lehet allergiás a gyerek.
21 hós kislány anyukája
Sudocrem antiszeptikus védőkrémmel.
Előtte lemosás...
Köszi a válaszokat!
Ez a hidrogén-peroxid gyógyszertárban kapható?
Amikor én voltam gyerek, akkor volt egy olyan spray, amit a lemosott, megszáradt sebre kellett fújni. Az fertőtlenítette és egy vékony réteget képzett rajta, ami a vizet, port nem engedte át, csak a levegőt. Így nagyon hamar meggyógyult, bár csípett egy pillanatig.
Ilyennel nem találkoztatok mostanában?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!