Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Meddig engedjem meg a gyerekei...

Meddig engedjem meg a gyerekeimnek, hogy az ugyanabban a fürdőszobában lévő két külön wc-be pisiljenek/kakiljanak egyidőben?

Figyelt kérdés
most a lányom 6 a fiam 5 éves. egy fürdőszobában van nálunk mindkét wc, egymással szembe fordítva. egyszerre szoktak kakilni járni, ilyenkor jól elszórakoznak egymással, játszanak, beszélgetnek. meddig engedjem nekik, hogy egyszerre wc-zenek. hány éves korukig?
2011. júl. 14. 14:09
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%
Aki szerint normális dolog egyedül hagyni egy 5-8 év körüli gyereket az nem épeszű. Akármilyen is az a gyerek, GYEREK. Veszélyhelyzetben nem tudna mit cselekedni.
2011. aug. 1. 05:36
 22/34 anonim ***** válasza:
100%

Ja és hogy a kérdésre is válaszoljak: A mosdó használat az egyik legintimebb dolog a világon. Nem normális ezt testvéreknek -pláne különböző neműeknek- együtt csinálni. De mit is vár az ember, ha a szülők is ezt teszik.

Már rég le kellett volna szoktatni erről a gyerekeket.

2011. aug. 1. 05:38
 23/34 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk még az óvodában is elvannak választva a wc-k egy kis falacskával egymástól, plusz van külön fiú és lány oldal. Szerintem már itt lenne az ideje, h egyedül járjanak a dolgukat intézni. Azt meg nem hiszem el, h ennyi idősen nem érik el a feneküket. Legfeljebb nincsenek rákényszerülve, ezért nem is akarják maguknak törölni. Gondolom az oviban se egy társuk törli ki nekik.

De persze testvérekről van itt szó, nem hinném h rossz hatással lenne ez rájuk. De egy kis szülői ráhatás azért már nem ártana.

Viszont két ekkora gyerek gyedül hagyása szerintem is állati nagy felelőtlenség! Lehet egy gyerek akármennyire is jó, véletlen balesetek akkor is vannak! Bármikor megtörténhet, h elesik és beüti a fejét (akár súlyosan is!), vagy eltörhet egy üveget amibe netán belelép, belenyúl és megvágja magát. Még ha ketten vannak se biztosíték, h az épségben lévő gyerek szólni tud bárkinek is, mert lehet sokkot kap a látványtól.

Én sose voltam rossz gyerek, de ovis koromban egy barátommal kergetőztünk egyik szobából a másikba, és ahogy megkapaszkodtam az ajtófélfában, az ajtó rácsapódott az ujjamra (véletlenül!). Totál kicsattant a körmöm, vérzett rendesen, én meg persze ordítottam. Hát nem tudom mi lett volna ha csak fél óra múlva ér oda egy felnőtt!

Ahogy már írta is valaki, egy gyerek, az GYEREK! És nem véletlenül 18 éves kortól lesz csak felnőtt. (Bár tudom, ettől azért már hamarabb magukra lehet őket hagyni. DE NEM 5-6 ÉVESEN!!!)

2011. aug. 1. 08:45
 24/34 anonim ***** válasza:
20%

off lesz :D

csakhogy a kérdező mellé álljak :D MERT IGENIS én is otthon hagyom a gyerekeimet ha olyan van. nincsen autó éppen és el kell szaladni a zöldségesbe, nah bumm... akkor mi van a kicsi elvan FIGYELJ! : a járókába, semmi veszélyes bekapható játék nincs, nincsen vihar, és 5 perc míg megjövök, de a szakadó esőbe márpedig nem viszem őket. A másik 3éves :D az meg nézi a mesét. Nagyon okos értelmes.

És nem ettől lesz vki felelőtlen és veszélyeztető. Szted anno mit csinált édesanyám amikor egyedül nevelt, és a nagyszülők vidéken laktak? ha hajnalba támadt kedve piacra menni???, ébresztett volna fel???

Amúgy SEMMI közünk ehhez, hogy hogy csinálja a kérdés NEM ez volt.

Válaszolva: szerintem az együtt wc-ben semmi gáz, testvérek, amíg őket nem zavarja, és szerintem sose fogja, mert így szokták meg. Férjemék is úgy lettek nevelve hogy nem szégyellték egymás előtt a fürdést testvérek között, és mai napig sem szégyenlősek. megszokták.. ennyi. Direktbe nem mutatkoznak nyílván natúrban, de amikor kintmaradt a törölköző lazán kiszaladtak.

A másik az egymás törlése, azt már én sem támogatom. Szerintem ez nemcsak higéniai okoból, hanem önállósági okokból kellene elhagyni.!

sok szerencsét! ;)

2011. aug. 1. 14:20
 25/34 anonim ***** válasza:
74%

OFF

Utolsó! Én a helyedben ezzel nem dicsekednék. Mondd, egy 3 éves, meg egy járókás kicsi mi a francot fog csinálni, ha pl elektromos tűz üt ki? Vagy a nagynak pisilni kell, mellé csepegteti a vizet kézmosás után és beveri a fejét? Vagy ha játszásiból bemászna a kicsihez és ráesik? Hát nem vagy anyának való, az biztos

2011. aug. 1. 14:27
 26/34 anonim ***** válasza:

00:54-es vagyok.

Az én esetem is bizonyítja, hogy az sem garancia, ha a szülő nem egyedül hagyja a gyereket, hanem egy felelőtlen felnőttre. Mégis fogalmam sincs mi mást tehettem volna. Egyedül vagyok egy 6 éves értelmes gyerekkel,orvoshoz kell mennem egy járvány kellős közepén, segítség a megbízhatatlan apóson kívül nincs se közel se távol?

Magammal kellett volna vinnem a fertőző betegek közé, hátha összeszed valamit?

Egyértelmű, hogy ahova csak lehet viszem magammal a gyerekeket, nem csinálok rendszert abból, hogy másra bízom.

Persze az olyan anyák akiknek nagyszülők hada áll rendelkezésre ha kiruccanni támad kedve,esetleg baby sitter, könnyen titulálja a nehezebb helyzetben lévőt rossz anyának.

Én sem szórakozni mentem, amikor itthon hagytam a gyereket ISMÉTLEM felnőtt felügyeletére, mégis egyedül találtam őt amikor hazajöttem, ez mégsem jelenti azt, hogy többé nem kerülök ilyen helyzetbe.

2011. aug. 1. 16:19
 27/34 anonim ***** válasza:
A szándékosan egyedül hagyás és a te eseted nem ugyanaz, utolsó.
2011. aug. 1. 17:45
 28/34 anonim ***** válasza:

Szerintem kamu a kérdés.

Ne viccelj már, hogy az 5-6 éves gyerekeid egymásnak törlik a feneküket. Na persze.

2011. aug. 1. 20:06
 29/34 anonim ***** válasza:
0%

Wc-zenek együtt, amíg nem zavarja őket.

Az egyedül hagyás teljesen gyerek és szülő függő. Persze bármikor kitörhet egy földrengés, jöhet Hasfelmetsző Jack vagy más vészhelyzet, de 5-6 éves kortól egy átlagos gyereket szerintem is hozzá lehet szoktatni, hogy rövidebb időszakokra egyedül maradjon. Persze van némi kockázat benne. De abban is van, hogy én az emeleten teregetek, ő pedig a földszinten a ház túlsó csücskében nézi a tv-t.

2011. aug. 1. 22:11
 30/34 anonim ***** válasza:
100%

Nálam a történet furcsasága itt kezdődik: "néha mi a szülők is wc-zünk így együtt." ez komoly ? :)) na szóval ezek után nincs mit csodálkozni a gyerekek együtttrónolásán :D

14.20-asnak: ha a gyámügy megtudná hogy egyedül hagysz egy 3 évest meg egy csecsemőt otthon még el is vennék tőled a gyerekeidet!!!! ne haragudj, de ez egyszerűen NEM NORMÁLIS DOLOG!!!!!!!!!!

2011. aug. 1. 22:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!