Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy mondod a 2 év körüli...

Hogy mondod a 2 év körüli gyerkőcödnek a tizenéveseket? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Szóval lehet, hogy kicsit értelmetlen a kérdésem, de kifejtem.

Van egy 21 hónapos fiam, aki nem sok mindent beszél, pár szót mond csak, inkább mutogat. Sokszor idegenekre is, legyen az 0-100 éves korig. A picikre azt mondom neki, hogy baba, a felnőttekre néni-bácsi (mert neki azok), a kisgyerekekre kislány-kisfiú, de nem tudom, hogy mit mondjak a tinikre. A lány-fiú olyan hülyén hangzik. Ti mit mondotok neki?

2011. júl. 13. 22:11
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Fiú, lány:-)
2011. júl. 13. 22:13
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nagylány,nagyfiú.
2011. júl. 13. 22:14
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Pedig én a lány-fiú kombinációt használom, csupán csak azért mert ez a korosztály nekem a lányokat és a fiúkat jelenti. :)
2011. júl. 13. 22:15
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Én is a fiú lány szavakat használom. Szerintem ez így érthető és teljesen értelmes.. Ennél frappánsabb meghatározás még nem kell egy épp beszélni tanuló kicsinek.
2011. júl. 13. 22:17
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
nagylány, nagyfiú
2011. júl. 13. 22:18
 6/7 ava87 ***** válasza:
100%

Nekem a fiam ő maga fogalmazta meg, amikor a nagybátyjára (az én öcsémre) mondtam, hogy hát például ő felnőtt (22 éves amúgy), a fiam meg rögtön mondta, hogy nem nem, ő fiú, nem felnőtt :) Ehhez képest rám a 24 évemmel azt mondta múltkor, hogy anya, te nagyon öreg vagy :D

Na, én a tizenévesekre azt mondom neki, hogy fiú meg lány, én inkább azzal vagyok gondban, hogy a huszonévesekre mit mondjak neki. Mert a bácsi meg néni olyan fura lenne, az nekem gyerekkoromban is a harminc felettieket jelentette (vagy csak nekem tűntek akkor idősebbnek a felnőttek), de azért azt se mondanám, hogy fiú meg lány.

2011. júl. 13. 22:21
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Nagylàny, nagyfiú
2011. júl. 14. 07:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!