Mikortól kakilt WC-be/bilibe a gyermeketek? (állandóan, tehát nem úgy, hogy egyszer-egyszer). Esetleg rászoktató praktikák?
Szia!
Hát nálunk nagyon nehezen ment mindkettő, de csak szobatiszták lettünk...
Kisfiam szeptemberben lett volna három éves. Előtte júliusban szó szerint sikított, ha kivettem alóla a pelenkát. Nem tudtam ezzel mit kezdeni, erőltetni nem lehet. Augusztus elején egy szép szombati napon levette a pelenkáját. Szólni nem mertem, vártam, hogy most mi lesz. ..Fél óra múlva akartam őt vinni pisilni a wc-re, ő kijelentette, hogy hagyjam békén, ő majd szól. Hát mit mondjak, nem nagyon akartam neki hinni, de már fél sikernek tartottam ezt is. És tényleg szólt!!! Soha nem pisilt össze semmit, egyik percről a másikra felejtettük el nappalra a pelenkát.
Éjjel ekkor még volt pelenkája, kitalálta, hogy este lefekvés után kakil a pelusba, mert akkor nem kell sem a bilibe, sem a wc-be. Elindult a második menet... Pár nap után kezdtem rájönni a taktikájára, úgyhogy fürdés után nem pelus, hanem bili következett. Semmi. 1 óra bili, semmi. Éjjel bekakilt. Ez ment egy hónapig. Egy szép napon apukája egy hét üzleti út után éppen akkor ért haza, mikor mi este biliztünk... Mondja neki, hogy hozott valamit, bilizés után odaadja. Fél percen belül telt volt a bili, én meg majdnem rosszul lettem, mert ekkor jöttem rá a turpisságra.
Vannak gyerekek, akiknél ez nehezebben megy, ezt én is tapasztaltam. Azért csak sikerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!