Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikortól kakilt WC-be/bilibe...

Mikortól kakilt WC-be/bilibe a gyermeketek? (állandóan, tehát nem úgy, hogy egyszer-egyszer). Esetleg rászoktató praktikák?

Figyelt kérdés
Az én lányom lassan 2,5 éves és egyszerűen sem bilibe, sem WC-be nem hajlandó kakilni - csak elbújva pelusba (a pisilés már megy, de az sem mindig) Trükköket próbáltam már, de nem hajlandó. Erőltetni nem szoktam és nem is szeretném.
2009. márc. 31. 14:57
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
szia nekem is 2,5 éves s nem tartunk sehol, én majd nyáron kisgatyát adok rá...de ha itthon nincs rajta pels szól h pisi s fut bilihez....érdekes, ő készen áll rá csak lusta én meg nem erőltetem
2009. márc. 31. 15:27
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Hát nálunk nagyon nehezen ment mindkettő, de csak szobatiszták lettünk...

Kisfiam szeptemberben lett volna három éves. Előtte júliusban szó szerint sikított, ha kivettem alóla a pelenkát. Nem tudtam ezzel mit kezdeni, erőltetni nem lehet. Augusztus elején egy szép szombati napon levette a pelenkáját. Szólni nem mertem, vártam, hogy most mi lesz. ..Fél óra múlva akartam őt vinni pisilni a wc-re, ő kijelentette, hogy hagyjam békén, ő majd szól. Hát mit mondjak, nem nagyon akartam neki hinni, de már fél sikernek tartottam ezt is. És tényleg szólt!!! Soha nem pisilt össze semmit, egyik percről a másikra felejtettük el nappalra a pelenkát.

Éjjel ekkor még volt pelenkája, kitalálta, hogy este lefekvés után kakil a pelusba, mert akkor nem kell sem a bilibe, sem a wc-be. Elindult a második menet... Pár nap után kezdtem rájönni a taktikájára, úgyhogy fürdés után nem pelus, hanem bili következett. Semmi. 1 óra bili, semmi. Éjjel bekakilt. Ez ment egy hónapig. Egy szép napon apukája egy hét üzleti út után éppen akkor ért haza, mikor mi este biliztünk... Mondja neki, hogy hozott valamit, bilizés után odaadja. Fél percen belül telt volt a bili, én meg majdnem rosszul lettem, mert ekkor jöttem rá a turpisságra.

Vannak gyerekek, akiknél ez nehezebben megy, ezt én is tapasztaltam. Azért csak sikerült.

2009. márc. 31. 18:06
 3/6 anonim ***** válasza:
Szia! Hát nálunk is nehezen ment, megy! 3,5 éves és nagydolgot csak a pelusba hajlandó végezni! Pisilés az múlt nyáron nálunk is egyik napról a másikra sikerült! Ki volt rakva a bili neki mindig és egyszercsak ráült! Azóta azzal nincs gond! De a kakilással én sem tudok mit kezdeni! Itt se sok tanácsot kaptam(én is kérdeztem), egy mesét ajánlottak: Felejtsd el a pelust Elmo! Na ha most kezdenénk a szobatisztaságot akkor nagyon hatásos lenne, mert nagyon tetszik a fiamnak, csak nálunk attól tartok valami más van a háttérben, hogy nem akar kakilni!:(
2009. ápr. 1. 09:17
 4/6 anonim ***** válasza:
Szia! Az én kisfiam két évesen a bilibe pisilt, kakiláshoz hozta a pelust, ha ráültettük a bilire visított. A pelusból a kakit beleöntöttük a wc-be és ő engedte le. Kapott egy Wcülőkét fellépővel, megmutattuk hogy használja. Annyira tetszett neki, hogy utána Ő maga ment egyedül kakilni. Így három éves kora előtt teljessen elfelejtettük a pelust. Éjszakára is.
2009. ápr. 1. 11:45
 5/6 anonim ***** válasza:
Szia!Nálunk 3 éves fiú gyerkőc van. A pisilés hamar jól ment,már múlt nyáron, de kakálni ő is csak pelusba volt hajlandó.Én hagytam, hogy ha így jobb neki, nehogy emiatt később problémái legyenek, aztán kapott wcülőkét (kapaszkodós, lábtartós- a simán amin nincs kapaszkodó nem érezte biztonságban magát) és az szép színes és nagyon tetszik neki. Na azóta a kakálással sincs baj.Ez már 4 hónapja volt. De lehet hogy nem az ülőke hozta meg az áttörést, csak az idő.Sok sikert!
2009. ápr. 1. 13:30
 6/6 A kérdező kommentje:
NAGYON KÖSZÖNÖM A KEDVES, BÍZTATÓ VÁLASZOKAT, HASZNOS ÖTLETEKET!:)
2009. ápr. 2. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!