Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit iszik két évesetek?

Mit iszik két évesetek?

Figyelt kérdés

A kislányom eddig csak vizet ivott, de mostanában, nagyon szeretne üdítőket. Mi nem nagyon iszunk cukros löttyöket, csak azért van itthon, hogy ha vendég jön.

Van olyan "üdítő", amiből adhatnék neki napi 1-2 pohárral?

2011. júl. 12. 07:22
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Én a CBA-ban szoktam venni Natúrlé nevű 5 literes kiszerelésű 100%-os almalevet. Ez nem sűrítményből készült, hanem az alma van lepréselve, tehát teljesen rostos az egész. Ezt issza időnként, felesben hígítom vízzel.

Újabban a melegekben pedig fincsi-limcsit csinálok (így hívom, ő meg úgy kéri, hogy fincsint). Két lime-ot, egy citromot kifacsarok, a héjukat is feldarabolom, beledobom egy nagy, 2 literes kancsóba, felöntöm vízzel, teszek bele kevés szőlőcukrot, pár szem egész málnát, szedret beledobok, pár szem mentalevelet, és kész. Nagyon finom, üdítő, jó szomjoltó. :) (Hozzáteszem, hogy én nem iszom vizet, valahogy én azt szeretem, ha van némi íze, kisfiam hála égnek megissza a sima csapvizet, és ritkán kap igazából ilyen üdítő jellegű innivalót.)

2011. júl. 12. 07:34
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Én is a sima vizet preferálom. De azt is megértem, ha néha édes löttyöt kér. Ilyenkor jönnek a gyümölcslevek, a szörpök, az általam készített és a bolti ice tea, sőt időnként egy kevés szénsavasat is kaphat.

Rászoktatni nem akarom. Szomj oltásra ott a víz, ez inkább nálunk olyan, mint a nasi.

2011. júl. 12. 07:37
 3/10 anonim ***** válasza:
Vizet, teát, tejet is kér napközben. De főleg vizet. Itthon nincs üdítő, ha megyünk boltba akkor szokott néha kérni. Olyankor általában Kubut veszek neki. Abban nincs semmi káros, még tartósító sem.
2011. júl. 12. 08:03
 4/10 anonim ***** válasza:
Vizet és reggel-este a szokásos tejet. Kb kéthetente kap gyümölcslevet, de akkor is Kubut vagy vmi hasonlót. Vagy azért kap, mert meglátta és kér (nem szokott egyébként kéregetni szerencsére boltban), vagy azért, mert már megint nem kakilt 3 napja és segíteni akarok rajta. Egyébként "két pofára" eszi a gyümölcsöket, mindenfélét, tízóraira és uzsonnára is gyümölcsöt kap, mégis csak 2naponta kakil és keményebbet. Tudom, h off, de van vkinek ötlete, h könnyebb legyen? Inni nem iszik vmi sokat, lehet ez az oka?
2011. júl. 12. 08:11
 5/10 anonim ***** válasza:
3. vagyok. 4.-nek a kevés folyadék lehet oka a keményebb kakának.
2011. júl. 12. 08:16
 6/10 anonim ***** válasza:
Igen, a kevesebb folyadék is lehet az oka a keményebb kakinak.
2011. júl. 12. 08:32
 7/10 anonim ***** válasza:
100%-os almalevet,főzött gyümölcsteát, vizet
2011. júl. 12. 08:32
 8/10 anonim ***** válasza:
Én szoktam adni neki szörpöt, tostoslevet, szűrt leveket.Egyedül szénsavasat nem iszik.
2011. júl. 12. 12:04
 9/10 anonim ***** válasza:
Pickwick-nek van jó gyerekteája, Kisfiam ízesítés nélkül is imádja, finom gyümölcs íze van. Ezenkívül még vizet szoktam adni neki, és mikor vásárolni megyünk akkor kap kubut.
2011. júl. 12. 13:02
 10/10 anonim ***** válasza:
Őszilé, almalé, körte eléggé szorulásos a kisfiam és ezért iszik ilyeneket napközben.
2011. júl. 12. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!