Mit iszik két évesetek?
A kislányom eddig csak vizet ivott, de mostanában, nagyon szeretne üdítőket. Mi nem nagyon iszunk cukros löttyöket, csak azért van itthon, hogy ha vendég jön.
Van olyan "üdítő", amiből adhatnék neki napi 1-2 pohárral?
Én a CBA-ban szoktam venni Natúrlé nevű 5 literes kiszerelésű 100%-os almalevet. Ez nem sűrítményből készült, hanem az alma van lepréselve, tehát teljesen rostos az egész. Ezt issza időnként, felesben hígítom vízzel.
Újabban a melegekben pedig fincsi-limcsit csinálok (így hívom, ő meg úgy kéri, hogy fincsint). Két lime-ot, egy citromot kifacsarok, a héjukat is feldarabolom, beledobom egy nagy, 2 literes kancsóba, felöntöm vízzel, teszek bele kevés szőlőcukrot, pár szem egész málnát, szedret beledobok, pár szem mentalevelet, és kész. Nagyon finom, üdítő, jó szomjoltó. :) (Hozzáteszem, hogy én nem iszom vizet, valahogy én azt szeretem, ha van némi íze, kisfiam hála égnek megissza a sima csapvizet, és ritkán kap igazából ilyen üdítő jellegű innivalót.)
Én is a sima vizet preferálom. De azt is megértem, ha néha édes löttyöt kér. Ilyenkor jönnek a gyümölcslevek, a szörpök, az általam készített és a bolti ice tea, sőt időnként egy kevés szénsavasat is kaphat.
Rászoktatni nem akarom. Szomj oltásra ott a víz, ez inkább nálunk olyan, mint a nasi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!