Nem baj, ha a 6éves lányom dokumentumfilmeket néz?
Lehet hogy átlagon felüli az IQ-ja. Ezt érdemes lenne tesztelni a Nevelési Tanácsadóban, mert ez önmagában nem baj, ha a környezete (család, iskola, stb...) jól kezeli.
Ha viszont nem jól kezelik, akkor gondjai/gondjaitok lesznek, ezt érdemes elkerülni.
Hugom is ilyen volt kiskorában, a csontvázas filmek voltak a kedvencei. :D És nagyon jó képességű, a tanároktól is ezt hallani mindig, de nagyon lusta, és nem akarja mutogatni a tehetségét...
Mivel alsó tagozatban mindent könnyedén megjegyzett, nem szokott rá az otthoni tanulásra, és ugyan most sincs komoly gondja a gimiben, de csak a négyest éri el, mert ezért nem kell dolgoznia. Elolvassa óra előtt az anyagot, amihez hozzá se szagolt, aztán írja a négyeseket, amit szeret, abból meg simán megvan az ötös. Irigylem is. :)
Szóval szerintem ne hagyd, hogy kimaradjon neki az otthoni tanulás, mert ha berögződik, az nagyon sokat tud segíteni. És a nyelvekkel is barátkozhat hamar. :)
Az pedig, hogy az okossága miatt kinézik-e, az a viselkedésén is múlik. Volt egy nagyon okos osztálytársam, de teljesen normálisan viselkedett, közvetlen volt, és soha, senkitől nem hallottam, hogy strébernek nevezte volna.
Á, dehogy. Nekem is a nagyobb (9 éves) imádja a Spektrumot, a Nat.geo-t és az Animal Planetet. Nagy állatrajongó, őt főleg azok a kisfilmek kötik le. Már oviban is tudta hogy a delfin nem hal hanem emlős, ha rajzol akkor szinte minden rajzán van állat és plüssből is van mindenféle, pl. pók, borz meg kacsacsőrű emlős. Ha mesét néz, azok közül is az állatosakat szereti.
A legviccesebb az volt, amikor néztük a 40 milliós játszmát (az egyetlen műsor a kereskedelmi adókon amit engedtem), két srácnak még megvolt a teljes összeg, és az volt a kérdés, hogy melyik állat újszülöttje a legkisebb. Volt macska, meg nem tudom mi, és az óriás vöröskenguru vagy mi. A két srác tanakodott, hogy az óriás vöröskengurut kizárják, mert a nevében is benne van hogy óriás, a 7,5 és a 9 éves lányaim meg üvöltötték a tévé előtt, hogy " A KENGURU, A KENGURUUUUUUUUUUUUU!!!!!" A nagy meg kiakadva kérdezte, hogy ezek nem tudják hogyan születik a kiskenguru, és részletesen elmesélte hogy mászik fel az újszülött az anyja erszényébe.
Az én fiam is ennyi idősen (is) rá volt tapadva a Discovery/Spektrum/National Geographicra... Inkább, mint az egyik legnagyobb kereskedelmi csatorna matinés rajzfilmjét, ahol fellőtték a scad rakétát NY felé...
És a búvár zsebkönyveket imádta nézegetni ovis korában, különösen a pókosat! Nekem kellett elolvasnom a leírást!!!!!!!!!!!!!!!!!! AHHHHHHHHH BBRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!
Már kívülről tudta az összes honos pókfajtát :-O
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!