Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kell a szemüveg? Javulhat a...

Kell a szemüveg? Javulhat a szeme?

Figyelt kérdés
A fiam 5 éves státusvizsgálatán kiderült,hogy +6 D szemüveget kell hordania.3 orvos látta.Sem mi,szülök,sem az óvónők,sem senki nem vett észre a gyereken semmit.De a gyerek elmondása alapján sem lát jobban a szemüveggel,csak minden egy kicsit nagyobb.Nem tudok olyat mutatni neki,amit szemüveg nélkül ne látna.Egyszerűen nem hiszem el,hogy ilyen fokú eltérés van a szemében,és én nem veszem észre!!!Szerintetek?Mit tennétek a helyemben?
2011. júl. 9. 14:26
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Utólsónak:nem vagyok pesti,de bármikor felviszem a gyereket,ha kell!Úgyhogy szívesen várom a javaslatodat.elöre is köszönöm.

Nem egészen úgy van,hogy nem hiszek a szemésznek,de annyira hihetetlen.A számokat már ismeri,azt már el tudja olvasni,és az sem okoz neki gondot.

Várok még gondolatokat:)))

2011. júl. 11. 15:14
 12/20 anonim ***** válasza:
Nagyobbik lányomnál is az 5 éves kori vizsgálaton derült ki, hogy szemüveg kell. Több mint 4 dipotriás (pluszos), és előtte semmi jel nem utalt arra, hogy rosszul látna. A férjemnek van ilyen méretű szemüvege (mármint dipotriában és szintén pluszos) és ő tényleg nagyon bénán lát szemüveg nélkül, szóval el sem hiszem a mai napig sem, hogy a lányomank ekkora dioptria kell, pedig több orvos is vizsgálta. Kinőhető szembetegség, ha hordja rendesen a szemüveget, akkor általános iskola felső osztályára kinövi.
2011. júl. 17. 11:04
 13/20 anonim ***** válasza:

Nem nyitottad meg a privátot, de akkor ide írom: A sote szemészeti klinikáját ajánlom neked. (azt hiszem a legjobb hely, ha szemproblémáról van szó. tele több évtizedes tapasztalattal rendelkező orvosokkal, van gyerekszemészet is)

ez a honlapjuk:

[link]

ajánlanék egy szakembert, de talán ő se örülne neki, hogy reklámozom a világhálón, ezért csak neked írnám meg a nevét, rendelési időt, stb. a ráadásul a leírás alapján úgy gondolom, számára már jól ismert problémával fog találkozni az esetetekben

2011. júl. 18. 07:52
 14/20 anonim ***** válasza:
szóval: privátot nyisd meg légyszi!
2011. júl. 18. 07:53
 15/20 A kérdező kommentje:

Juj!

Hogy kell megnyitni a privátot?

:((( Béna vagyok,nem tudom,de elöre is köszi!!

2011. júl. 21. 11:44
 16/20 anonim ***** válasza:
Remélem még olvasod: adatmódosítás/lehessen neked e-mailt írni
2011. júl. 22. 08:03
 17/20 A kérdező kommentje:
Kész,várom a mail-eket!!:)
2011. júl. 22. 17:18
 18/20 anonim ***** válasza:
Most írtam privit, remélem nem késő és el is jutott hozzád!
2011. júl. 25. 08:22
 19/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm,megkaptam!!

Már meg is szereztem a telszámát!!!

Köszi

2011. júl. 25. 12:09
 20/20 anonim ***** válasza:

A plusszos dioptria gondot le tudja alkalmazkodni a szem, ezért lát így is (rövidlátók szeme nem). Viszont az alkalmazkodásnak nagy ára van, pl. fejfájás, stb. állandósulhat a gyermeknél.

Én elvinném az ország egyik legjobb gyermekszemészéhez azért Bpestre. Dr Sényi Katalin.

E mellett foglalkoznék a látástréninggel is. (kisfiam rövidlátó, évente kellene ugye elvileg erősebb szemüveg neki, de 2 éve nem romlott a dioptriája, azért mert látástréningezünk) [link]

gyakorlatok menüpont alatt lévő gyakorlatokat érdemes beépíteni a gyermek napirendjébe és megnézni milyen változást hoz.

2012. jan. 3. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!