Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Minden kisgyerek (2 év körüli)...

Minden kisgyerek (2 év körüli) fél a doktor bácsitól/nénitől?

Figyelt kérdés
Sok ismerősömnél van,hogy sírnak a gyerekek,és az én fiam is fél tőle,pedig olyan aranyos a dokink,és úgy szereti a fiamat,mégis...Aztán miután megvizsgálta,és már nem "matat" rajta,akkor már puszit is ad neki,de addig....
2011. júl. 8. 20:21
 1/4 anonim ***** válasza:
Kisfiam nem fél, sose félt. 28 hónapos most.
2011. júl. 8. 20:23
 2/4 anonim ***** válasza:
Az enyem 20 honapos es imadja! Mondogatja sokszor, hogy dottoneni, dottobacsi. (Utobbi egy konyveben szerepel). Sot, azt is szokta mondani: mama dottobacsi! Anyosom fogorvos...:-)
2011. júl. 8. 20:27
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem soha. Pedig sokszor jártunk ügyeleten, sőt a nagyobbik fiam sajnos súlyos beteg és így gyakran megyünk kórházba is. De nagyon szeretik és tisztelik az orvosokat.

Sőt volt, hogy úgy kelt fel 2, 5 éves kisfiam, anya vigyél a doktor nénihez, elvittem, mondtam doktor néninek én nem vettem észre semmit csak szontyolodott a gyerek és kérte hozzam ide, és valóban beteg volt. Úgyhogy már azt is tudják, ha baj van, akkor doktor néni.

És mindig engedik magukat megvizsgálni sőt nem kell lefogni őket sem vérvételhez, sem oltáshoz, egy könnycsepp nélkül tűrik.

Múltkor a kicsitől vettek rengeteg vért, ott feküdt keresztbe tett lábbal, vigyorogva és mondták neki a nővérek hát te nagyon okos vagy, ő meg vállat vont és mondta, nem fáj egyáltalán.

2011. júl. 8. 20:49
 4/4 anonim ***** válasza:
A kilsányom 2,5 lesz, rengeteget voltunk orvosnál és kórházban, már nem fél annyira, a háziorvosnál már sírás nélkül is elvan, még ha meg is vizsgálják. Fontos, hogy mindig előre mondd el, hogy most orvoshoz megyünk, és ha tudod, hogy fájdalmas lesz, pl szuri, azt is inkább valld be neki, mert így megtanulja, ahogy minden körülmények között megbízhat benned, mert igazat mondasz. Így ha azt mondod, ez most nem fog fájni, mert csak beszélnünk kell a doktor bácsival vagy egy papírt fog adni, akkor el is hiszi és nem lesz sírás. Nálunk szerintem ennek látszik már az eredménye. Nagyon sokat segített még nekünk, mikor kapott egy orvosi táskát két évesen, és nagy erőkkel vizsgálta a nagy maciját meg minket. Utána sokkal jobban viselte a dokit.
2011. júl. 9. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!