Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Normális hogy ilyen kevés...

Normális hogy ilyen kevés étellel is elvan?

Figyelt kérdés

2 éves lányom rémisztően keveset eszik. Reggelire a tej után egy joghurtot eszik, az ebédből 2-3 kanál elég neki, aztán csak vacsorázik ami ugyancsak 2-3 kenyérkocka és a tej. Ez nem csak időszakos nála, már hónapok óta így van. Próbáltam magam nyugtatgatni és nem tömni belé az ételt, de mostanában már kezdek teljesen kiborulni emiatt. Főleg az ebéd miatt, mert az borzasztó kevés. Pudingból persze bármennyit megenne, de nagyon ritkán adok neki épp ezért hogy ne azzal teljen el, de amikor nem kap, akkor is ilyen keveset eszik a normális kajából. Szoktam neki adni egy fajta bébiételt, ami pépes, igaz hogy már 2 évesnek nem szokás ilyet adni, de ez az egy amit szeret és bármikor megeszi az egész üveggel. Lehetséges, hogy 2 évesen még nem szeretné a darabos ételt? Pedig már régóta eszik darabosat, de szinte csak abból eszik normális adagot, ami pépes kaja.

Szerintetek nem kevés amit eszik?

2011. júl. 8. 17:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Ha a pépeset megeszi, pépesítsd neki a kaját. Én 3 éves korában is turmixoltam a lányomnak a krumplifőzeléket, és a leveseket sok tésztával meg zöldséggel, mert úgy megette, simán nem. A sóskaszószhoz is összetöröm a krumplit.

Próbáld így.

2011. júl. 8. 17:07
 2/11 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom, amikor áttértünk a darabosra kb 16 hónapos korában, pont azért, mert már nem fogadta el a kajákat pépesítve, csak ezt az egy fajta bébiételt. Azóta nem is gondoltam, hogy pépeset adjak neki, csak mostanában, mikor már teljesen tanácstalan vagyok.

De nem lesz később rossz hatása ha 2 évesen még mindig pépest kap? Nem fog hozzászokni?

2011. júl. 8. 17:17
 3/11 anonim ***** válasza:
Én a helyedben nem pépesítenék, csak olyasmit főznék, ami eleve pépes. Pl paradicsimszósz, -leves, krémlevesek pl: brokkoli, karfiol, sajtkrémleves. Ezeket az én lányom levesgyönggyel eszi, lehet kapni színeset is. A tejbegríz, puding sem olyan nagy tragédia, ha néha azt eszi akár ebédre. Vagy gyümölcsleves, én azt is pudinggal csinálom, lehet kicsit sűrűbbre csinálni, hogy táplálóbb legyen. Végülis az a cél, hogy táguljon a gyomra és később nagyobb legyen az étvágya.
2011. júl. 8. 17:53
 4/11 anonim ***** válasza:
Szerintem nem a pépesítésen múlik, az én fiammal szinte ugyanez volt 21-22 hónaposan, és most 2 és fél évesen megint. Egyszerűen volt/van olyan időszak (1-2 hónap), amikor reggel+este kakaó, napközben max 1db túró rudi vagy joghurt, és kész. Egyébként nem látszik meg rajta. Azt mondta a védőnő és a doki is, hogy eszik annyit, ami neki kell - pláne most a melegben. Ilyenkor amit tehetek, hogy adok neki multivitamint, hogy ellensúlyozzam az egyoldalú (vagy éppen semmilyen) táplálkozást.
2011. júl. 8. 18:02
 5/11 anonim ***** válasza:

2 éves az én kislányom is. Szintén alig eszik. Minden étkezés könyörgésbe torkollik. Fogja az ennivalót a kezében (kifli, kalács, mackósajt vagy bármi, amit meg lehet ugye fogni) és hordozgatja!! Nem zavarja, hogy nem tud tőle játszani, egyik kezével működik csak...Állandóan szólnom kell, hogy "Harapj bele" "Egyél" stb...

Reggel kakaót iszik, a tízórai nagyon kevés, ebédre alig valamit és így tovább.

Most 12,40 kg-ot mért a védőnő, aki szerint ez a súly teljesen a korának megfelelő. Oké...de micsoda harc árán hízik! Komolyan mondom, az egész napom a tukmálásból, kínálgatásból áll. Mindent beszél, de még soha nem hallottam tőle azt, hogy "Éhes vagyok."

Talán majd azért jobb lesz, én nagyon bízom benne.

2011. júl. 8. 21:20
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Az a baj hogy mindemellett válogatós is, így alig eszik meg pár féle ételt. Kedvenc étele egyáltalán nincs. Ja a puding. :-( De olyasmit sem eszik meg hogy sültkrumpli, amit szerintem bármelyik gyerek enne, nem egy egészséges étel, de én már annak is örülnék ha ezt enné.

Amúgy mindent megkóstol, de egy kanál és otthagyja. Tehát étvágya lenne, csak eddig nem talált olyan kaját ami tetszik neki.

2011. júl. 8. 22:42
 7/11 anonim ***** válasza:

az én 2,5 éves lányom is alig eszik valamit, hónapok óta szinte levegőn él, de én már nem csinálok ebből nagy ügyet. Először ki voltam borulva, hogy hogy fog így fejlődni, de már nem parázok ezen. 89cm és 11,6kg, de emellett nagyon eleven, okos, értelmes kislány. A doki is azt mondta, hogy ne aggódjak, majd beindul a növés és az étvágya is. Mi már egyszer végigjártuk a gasztrót, hogy nincs e valami felszívódási gondja vagy egyéb, amiért nem akar rendesen enni, de semmi.

Ha nagyon aggódsz, akkor, de szerintem csak is akkor vizsgáltasd ki, mert nekünk többmint féléves procedúra volt gyakorlatilag a semmiért, sok könnyel és kórházzal.

2011. júl. 9. 07:32
 8/11 anonim ***** válasza:

Ha a súlya rendben van, nincs okod aggódni! A gyerekeknek korszakaik vannak, ezeknek héha nehéz kivárni a végét. Ha időnként pépeset adsz neki, hogy a kedvére tegyél (és te is megnyugodj kicsit) abból sem lehet sztem baj. De azért persze nem mindennap.

Pudinggal sztem jól bánsz, néha lehet, de nem kaja helyett.

2011. júl. 9. 14:10
 9/11 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam is elég kisétkű, két éves lesz szeptemberben, és már én is írtam ki kérdést ezzel kapcsolatban.Elég sok anyuka küzd ezzel a problémával.

Talán annyival szerencsésebb a helyzet, hogy elég periodikus az evése, van hogy jobban eszik, van hogy egész nap semmit.Az biztos hogy tömni nem lehet, mert csak az ellenkezőjét érjük el vele.Én már csak odateszem elé az ételt, és ráhagyom mennyit eszik, ha abbahagyta, akkor még bepróbálkozok egy pár kanállal.Már annyit idegeskedtem ezen, hogy belefáradtam.

Neked is kitartást.Amúgy súlyával rendben minden?

2011. júl. 9. 22:40
 10/11 A kérdező kommentje:
A méretei sem túl nagyok, 10 kg, és 85 cm. De koraszülött volt, gondolom ezért kisebb még, meg az én alkatomat örökölhette. A doki szerint viszont rendben van a súlya. De azért én mégis aggódom hogy nem eszik.
2011. júl. 10. 09:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!