Véleményt szeretnék kérni, gyakorlott anyukáktól!
Kisfiam 19 hónapos, és még nem jár, feláll egyedül de
hamar inogni kezd és elesik, sokat sétálok vele. Mivel
tudom még segíteni?
Nem kötözködni akarok,de az orvos vagy a védőnő nem javasolt nektek valamit?
A barátnőm lánya nem fordult át 9 vagy 10 hónapos koráig és ők elvitték Dévény tornára,a második alkalom után átfordult magától,azt mondták neki,hogy az izmai le vannak tapadva.
2011. jún. 30. 18:30
"sokat sétálok vele".. Na, ezt ne! Amíg magától nem jár, ne sétáltasd!Amikor te vezeted, te irányítasz, te tartod egyensúlyban.. persze, hogy aztán egyedül nem tud megállni! Nem tudja, hogyan kll magának egyensúlyozni. Engedd, hogy egyedül mozogjon, felálljon a bútorokba kapaszkodva, lépegessen mellettük, esetleg adj a kezébe játékot, hátha azt fogva elfeledkezik magáról és egyedül is áll... A járás csak stabil állni tudás után következhet.. Azzal, hogy te sétáltatod épp gátolod az ő mozgásfejlődését, sajnos.
2011. jún. 30. 18:30
Az én fiam 18 hónaposan indult el, igaz én soha nem erőltettem a járást. Vannak későn elinduló gyerekek, de ha 1-2 hónapon belül nem kezd járni mégsem, akkor vidd orvoshoz.
2011. jún. 30. 18:41
szakember, azonnal. háziorvoshoz, korai fejlesztőbe, nézz utána a dévényi tornának. 19 hónaposan már nem szabad legyinteni az ilyesmire. te nem sokat tehetsz, ehhez már tényleg szakember kell. de jól írta az előző, ne sétáltasd kézen fogva, amíg magától nem tesz meg lépéseket. többet árt, mint használ.
2011. jún. 30. 18:41
azonnal orvos
azzal tudsz neki segíteni.
2011. jún. 30. 19:06
6/11 A kérdező kommentje:
Beszéltem a védőnővel és a házi orvossal is,mind a ketten ugyanazon a véleményen voltak:,,a fiúk lustábbak",10 hónapos volt,amikor előszőr felült,viszont beszélni ügyesen kezd,lehet,hogy van abban igazság,hogy neki ez fejlődik gyorsabban,majd kiderül,mindenesetre utána nézek a tornának!Köszönöm
Dévény torna, sos, míg nem késő!!!!
2011. jún. 30. 19:38
Ha én lennék a te helyedben, biztos elvinném szakemberhez. Oké, hogy a fiúk sokszor lustábbak, de az, hogy ennyi idősen nem tud még járni, hamar inogni kezd, nincs rendben. Ha segíteni szeretnél neki, kérjél segítséget szakembertől.
2011. jún. 30. 21:27
Mindenképpen szakember.Néha nem kell a háziorvosra meg a védőnőre hallgatni.
2011. jún. 30. 21:40
En nem vagyok orvoshoz rohanos tipus, de a fiuk lustabbak mondat szerintem inkabb azt jelenti, hogy az elso fiam nem egesz 11 honaposan elindult, tehat hamar, a pici fiam viszont 13 honaposan, de akkor sem magabiztosan. Nagyon jol elvolt a foldon maszva.
Nah, inkabb o szamit lusta fiunak a batyjahoz kepest.
Egyebkent meg mozgasban a lanyok szoktak lustabbak lenni, a lanyok altalaban hamarabb beszelnek, hamarabb lesznek szobatisztak, de a fiuk mozgasban gyorsabbak szoktak lenni.
2011. júl. 1. 07:20
Kapcsolódó kérdések: