Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan lehet buszozni kisgyere...

Hogyan lehet buszozni kisgyerekkel- 2 éves?

Figyelt kérdés
Kb.1 órás az út, sima helyközi járat, nem kell átszállnom, babakocsiban maradhat? vagy ki kell venni belőle? jegyet vennem kell neki? hogy tegyem fel a babakocsit, kivegyem belőle aztán úgy tegyem fel, vagy gyerekkel együtt is fel bírom rakni? régen annyit buszoztam, de most meg vagyok lőve, kérlek gyakorlott buszozók adjatok légyszi tanácsokat:)
2011. jún. 29. 08:13
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

a kötekedő vagyok .))) én is úgy szoktam hogy ameddig elvannak a kocsiban addig nem bolygatom őket, ha elunják akkor különülésre ültetem ha sok hely van magam mellé, vagy ölembe és onnan jön a kreativitás... Nézelődés az ablaknál, énekelés halkan, mese, stb.

Nekem sokszor próbálnak segíteni, de sok köszönet nincs benne, mert a legtöbb ember azt sem tudja hol kell megfogni a kocsit. Volt olyan, hogy a mózesből majdnem kirepült az egyik azóta nem engedem, hogy segítsenek csak ha előtte volt idő hogy megmondjam hogy majd hol fogja meg.

2011. jún. 29. 09:50
 12/20 anonim ***** válasza:
Én a kétévesemnek eleve nem viszek babakocsit, igaz én csak helyi járatozom, mert félek felvinni a hosszú feljárón (ami a buszmegállóba visz fel, rámpa meg persze nincs), amióta terhesen egyszer begörcsöltem. Megül az ölembe, vagy a mellettem lévő ülésen, beszélek hozzá, vagy kap könyvecskét, teát (rágcsit nem a morzsálás miatt, nem mintha feltűnne a koszban:)). Egyébként vannak alacsony padlós buszok is, csak egy-két okos beseggel a babakocsi helyére, holott a kakasülőre is ülhetne...Meg segítenek, ha véletlenül beakadna a kerék a lépcsős buszon.
2011. jún. 29. 10:34
 13/20 anonim ***** válasza:
Én két évesen már babakocsit se vittem a buszozáshoz neki. Többek között azért, mert kiszámíthatatlan, hogy milyen busz jön. Van olyan is, ahol egyáltalán nincs hely a babakocsinak. Ezért inkább kocsi nélkül buszozunk, simán elvan az busz ülésében. Igaz már 2,5 éves, de két éves kora óta járunk így.
2011. jún. 29. 10:42
 14/20 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, egyébként én nem vettem kötekedésnek kedves kötekedő, tudom az ikres anyukák belevalóbbak, mert bizonyos szinten rá vannak kényszerítve hogy azok legyenek:) hát én meg inkább megtervezek minden lépést, hogy ne érjen meglepetés.

Babakocsit sajna muszáj vinnem, mert több napra megyünk is kelleni fog, de anélkül szerintem is könnyebb lenne!

2011. jún. 29. 12:38
 15/20 anonim ***** válasza:
10:34 vagyok. Így már egészen más, több napra én is vinném. Nem olyan rég voltunk barátoknál egy hétvégén, hát bizony néha el kellett volna. Esetleg megpróbálhatod összecsukni és az ülés alá betenni, vagy a sofőrrel elrakatni a csomagtartóba, attól függ, milyenek lesznek az ülések.
2011. jún. 29. 12:48
 16/20 A kérdező kommentje:
Abban bízok, hogy az a busz jön ami eddig 6 éven keresztül járt, ami egy csuklós új fajta busz, és hogy mivel nincs suli kevesen lesznek, a kislányomnak biztos nagy élmény lesz, már ezt mondogatja 2 napja hogy mindjárt buszozunk:)
2011. jún. 29. 13:10
 17/20 anonim ***** válasza:
Amit eddig nem láttam a válaszolók leírásában, az az, hogy regisztrációs jegyet kell venni minden 6 éven aluli és nyugdíjas gyereknek, embernek is. De biztos fogja mondani a sofőr, csak szólok, hogy ne lepődj meg, pénzbe nem fog kerülni, de jegye lesz a kisgyereknek is. Én egyébként tutira megkérnék már a buszmegállóban valakit, akivel együtt szálltok fel, hogy majd segítsen. Pl a csomagokat felvinni és akkor neked "csak" a gyerek marad a kocsival és a jegyvásárlás. Ha 2 éves a kisgyerek én már tuti hogy kivenném a babakocsiból és és még a buszmegállóban összecsuknám a kocsit. Úgy könnyebb lenne, nekem is 2 éves a kislányom és simán felmegy a buszra, ha csak az egyik kezét fogom! Ügyes legyél, sok szerencsét és jó utat. A buszon nekem mindig elnézelődik az ölemben és mivel meg is van illetődve nem nagyon ugrál szerencsére!
2011. jún. 29. 13:49
 18/20 A kérdező kommentje:
Köszi! Ezt nem is tudtam (reg.jegy)
2011. jún. 29. 13:59
 19/20 anonim ***** válasza:

Milyen jó válaszokat kaptál, nekem is hasznosak voltak :)

Én is ilyen mindent megtervezős, minden lehetőséget alaposan végiggondolós vagyok, erre mások azt mondják, hogy felesleges körülményeskedés :)

Viszont azt nem tudom, hogy egy olyan sárga buszon, ahol csak a középső ajtónál lehet felszállni a babakocsival és a sorok között nem férni el vele, hogy lehet jegyet venni? Simán ott hagyjátok a babátokat a babakocsiban, míg előrementek jegyet venni? Vagy kiveszitek arra az 1 percre?

Amúgy 2 évessel én is úgy csinálnám, hogy a babakocsit összecsuknám és a csomagokkal együtt a csomagtartóba tetetném, csak egy kistáskát tartanék magamnál, amiben az útra szükséges holmik lennének (enni-, innivaló, pelus, popsitörlő, mesekönyv, játék, stb).

Köszi!

2011. jún. 30. 15:58
 20/20 A kérdező kommentje:
Sziasztok, jelentem megvolt a buszozás:) borzasztó volt egyébként, hiába volt lefékezve ez a bolond buszsofőr úgy vezetett, hogy beborult a babakocsi a lépcsőkhöz, még szerencse hogy a kislányom az ölembe ült, egyébként az emberek nagyon rendesek voltak kb. vagy 3-an segítettek, leszállni is stb.
2011. júl. 1. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!