Egy 3 éves gyerek parancsol nekem?
Azt hiszem "be lett tanítva" a fiam. Ha csinálok valamit akkor már kioktat vagy mondja hogy azt nem úgy kell vagy ne csináljam. Nyáron sokat leszünk együtt. Amikor a kollégáimmal/haverjaimmal vagyok és ő is ott van és valaki csak annyit mond hogy hülye arra már azt mondja hogy csúnya és nem szabad, pedig ő ettől csúnyábbakat is tud mondani. Megszokta azt hogy az anyja máshogy csinál dolgokat és ha én nem úgy csinálom akkor beszól. Ne értsetek félre, szeretem őket. Nem csinálhatok semmi szabálytalant. Pedig régen imádta ha valami olyat csináltunk amit nem lett volna szabad :). Jó dolog hogy kezd jó gyerek lenni de nem szeretném hogy megmondja hogy mit csináljak. Amikor mondja akkor abbahagyom de ez így nem lesz jó. Mit mondjak neki? Vagy hagyjam magára?
28F
Komolyan elvárod egy három évestől, hogy ha egyszer megtanult egy szabályt, akkor még azt is megtanulja, hogy másokra viszont ez nem érvényes? Szerintem ő valóban csodálkozik, hogy a nagy és okos felnőttek hogy viselkedhetnek így.
Bizony adj neki igazat, ha szóvá teszi, hogy a bácsi átment a piroson, csúnyán beszél, vagy bármi olyat csinál, amiről ő tudja, hogy rossz. Aztán arról is beszélhettek, hogy bizony nem mindenki tartja be a szabályokat, de nem mindenkit nektek kell megnevelni. Talán nem mondta neki az anyukája, hogy ne használjon ilyen szavakat. Vagy mondta, de a néni most nagyon mérges volt, és véletlenül...
A helyzet néha kínos kissé, de ha egy felnőtt ilyenen megsértődik, hát úgy kell neki.
Tudod az a szomorú, hogy a gyereked téged, mert 3 évesen többet tud és értelmesebb, mint te 28 évesen.
Egy gyereknek apa kell,nem haver, akivel olyat csinálhat, amit nem lenne szabad.
Embereld meg magad, hagyd abba a lazaságot, haverkodást, légy apa. és akkor nem kell nevelnie a fiadnak.
Nőj fel. Vagy inkább tényleg hagyd magára, többre megy az életben, mint egy gyagyás kisgyerekkel. Talán az anyja talál majd egy megfelelő férfit, aki apja lehet és nem neki kell nevelnie. Haverokat meg talál magának az oviban, iskolában. Te hagyd őket.
Ő még nagyon kicsi, és ők úgy működnek, hogy ha megtanultak valamit, akkor arra büszkék, de nem tudják hogy azt már te is tudod, és el akarják mondani :)
Mondok példákat: az én kisfiam 2 éves, emeleten lakunk, erkély van korláttal, már nagyon hamar megtanítottuk neki, hogy kihajolni nem szabad, mert akkor nagy baj lesz, leesik, aztán jön a nínós autó és őt elviszi
Amikor a múltkor az unokatestvére, aki 12 éves, kihajolt a korláton, a kisfiam odaszaladt, és a maga nyelvén elmondta neki, hogy "nem, bumm, nínó" :)))
Vagy azt is tudja már, hogy ha az úton megyünk, (mert épp nincs járda) akkor ha jön egy autó, ki kell gyorsan menni az út szélére, na most ha én nem megyek eléggé ki már rá a fűre, csak az út szélén megállok, akkor rám szól, hogy "anya gyeje"
De ezek nem azt jelentik, hogy ő parancsol neked, vagy utasít, hanem amit ő már tud, azt veled is meg akarja osztani :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!