Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Délelőtt is lementek a játszót...

Délelőtt is lementek a játszótérre, meg du. Is a gyerekkel? Hogy tudtok megfőzni?

Figyelt kérdés
2011. jún. 28. 12:20
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Csak délután megyünk. A délelőtt elmegy ébredezéssel, benti játékkal, főzéssel, majd a délutáni alvás után kimegyünk, addigra már nem tűz annyira a nap se (4 után). A játszón jól kifáradnak. :)

A főzéssel szerencsém van, elvannak a gyerekeim magukban is, akár egyedül vannak itthon, akár többen. De a munkálatokba is szívesen bevonom őket.

2011. jún. 28. 17:52
 12/24 anonim ***** válasza:
Én is korán reggel főzök,hogy mindig legyen friss étel itthon.
2011. jún. 28. 18:39
 13/24 anonim ***** válasza:

NEM.

Szerencsére kertes házban lakunk, nem megyünk naponta kétszermegyünk, sőt minden nap sem.

ÍAgy is megyünk ezer felé, hétvégén meg kiándulgatunk(ma is voltunk a Rám szakadéknál, lentról felmásztunk és vissaz sétáltunka másik úton)

2011. júl. 3. 22:58
 14/24 anonim ***** válasza:
reggel 7-f8 körül kelünk. Megreggeliztetem a 2 évesem, megszoptatom a kistesóját. Ez kb. n9-ig tart. utána játszanak, én főzök, közben felmosok, berakok egy mosást, felmosok. kb. n10-f10 körül kész szoktam lenni. gyors tízórai, gyümi, kicsinek szopi, 10-re lent is vagyunk, legkésőbb f11-re. 12-f1-ig lent vagyunk, majd haza, délután mind a 3-an alszunk. 3 körül kelünk, uzsi, szoptatás, majd irány le. f7-7 körül haza, vacsi, fürdés, 9 körül alvás. ha valamivel elcsúszunk, borul az egész nap. 2 napra főzök, úgyh minden másnap van ilyen programunk. 985-ban a férjem vásárol be hazafelé jövet másnapra, kéthetente megy el nagybevásárolni. A fagyasztóban mindig van kész főtt kaja lefagyasztva, vészhelyzet esetére.
2011. júl. 3. 23:43
 15/24 anonim ***** válasza:

Hettol mindket gyerek ebren van. En egybol elkezdek fozni szinte, igy ha tobb reszletben kell csinalnom, akkor is 9-10 korul keszen van. Fel 12-ig lehetunk lent. Altalaban ilyenkor megyunk jatszoterre, delutan nem, mert akkor millioan vannak es nekem az mar sok.

A gyermekeim ilyenkor meg nem fott etelt esznek, hanem tejtermeket, deltol alsznak 3-ig, akkor esznek fott etelt. Igy ha valami lemarad az ebedrol, akkor is meg tudom csinalni.

Delutan fel 5-tol kb 7-ig setalunk, dolgomat intezzuk.

Viszont en igyekszem ket napra fozni. Anyagilag is tobbe kerul, ha minden nap foznom kell, idoben is sok es nem is igenyeljuk.

2011. júl. 3. 23:45
 16/24 anonim ***** válasza:
Off: mindig ugyanarra játszóra mentek napi kétszer, minden áldott nap? Ezt hogy nem unja meg a gyerek?
2011. júl. 4. 08:39
 17/24 anonim ***** válasza:

Utolsonak: mi nem, eleve ket jatszoter van a kozelben, azokat valtogatjuk, de mint irtam is csak delelott jatszoterezunk, delutan seta+vasarlas+egyeb inteznivalok vannak soron.

Nem tudom, hogy mas jatszotereken hogy van, de itt delutan olyan tomegnyomor van, hogy alig ferni hozza a jatekokhoz, mert van a kozvetlen szomszedsagban egy ovoda es kb az osszes ovist akkor behozzak es a kisebb/nagyobb testvereket. A ket gyerek teljesen transzba esik a sok gyerek kozott es nagyon nehezen tudom oket kordaban tartani, szoval ha nem akarok agyverzest kapni, akkor delutan nekunk nem szabad ezekre a jatszoterekre betenni a labunkat.

Delelott viszont jo a hangulat, sok a hely, vannak akkor is gyerekek, de nem rettenetesen sokan es inkabb 3 ev alattiak vannak.

2011. júl. 4. 09:11
 18/24 anonim ***** válasza:

08:39-nek: van egy "bázis" játszónk, ami közel is van, jól felszerelt, árnyékos meg minden, ide megyünk, ha kevesebb időnk van vagy mondjuk ha jól az eső lába. Amúgy kirándulni szoktunk, azaz elmegyünk más játszókra vagy parkokba. Ma pl. a Feneketlen-tónál vaoltunk így kirándulni, de mivel nem "kacsázta" ki magát a gyerek, valszleg du és kérni fogja, hogy menjünk vissza :o)

Tegnapi maradékot ebédelt, ebéd közben föltettem egy ragulevest, mikor elaludt, akkor meg sütöttem hozzá zöldségtócsnit, máris meg van oldva a kaja-kérdés. És lám, még internetezni is van időm!

2011. júl. 4. 14:14
 19/24 anonim ***** válasza:
Az eső lába persze nem jól, hanem lóg :o) diszlexia-teszetet tudtok javasolni ? :o)
2011. júl. 4. 14:15
 20/24 anonim ***** válasza:

En mar visszajottem dolgozni de amig otthon voltam igy oldottam meg:

8:30-9:00 kozott ebredt a kisfiam. En mar fentvoltam reggel 7-kor, picit magammal foglakoztam, semmi hazimunka, kaveztam egyet, neteztem es elkeszitettem a kisfiam tapszeret/tejet.

Ezutan mentunk hetfon jatszoterre, kedden babauszasra, szerdan mama-baba csoportba (ha jo ido volt kiultunk a kertbe mert volt a helysegnek kertje), csutortokon ismet jatszoter, penteken legjobb baratno latogatas (hasonlo koruak a babak, egyik heten o jott masik heten en mentem).

12-kor ebedelt a kisfiam utanna aludt 2 es fel - 3 orat. ezalatt: hetfon furdo takaritas, kedden konyha takaritas, szerdan portalanitas es altalanos rendrakas, csutortokon kaja fozes (olyan kajak ami fagyaszthato, bolognai szosz, chilis bab alap, marhaporkolt, gombaporkolt, zoldsegek felkarikazasa es lafagyasztasa, tok lereszelese, spenot megfozese es lefagyasztasa...), penteken nem csinaltam semmit mert baratnoztunk. Igy minden nap volt egy kicsit tennivalo de maradt is utanna ido magamra 40-50 perc megnezni egy sorozatot vagy netezni, kavezni egyet, kimenni a kertbe napozni picit. :) Kisfiam 14:30-15:00 korul ebredt. Uzsona es kimentunk a kertbe vagy tekeregni, jatszoterezni, parkozni... Ferjem 16 orara ert haza mi 17:00 korul jottunk meg a jatszoterrol. Addig a ferjem megfurdott, ivott egy kavet, evett valamit... es atvette a gyereket. En gyorsan felporszivoztam mert ugye azt nem lehet amig a gyerek alszik delben. 3-4 naponta porszivoztam csak nem mindennap, amikor nem kellett porszivozni kimentem a kertbe kicsit mert van egy pici zoldseges kertem es azt szedtem rendbe (kb 40 perc) neha ferjem es a kisfiam is kijottek es korulottem jatszodtak. 18 orakor kozosen keszitettunk vacsorat. Vagy en jatszodtam a gyerekkel es ferjem osszedobott egy rantottat, par melegszendvicset, sima szendvicset, virslit, salatat... ha jo ido volt neha grilleztunk a kertbe egy kis halat, hamburgert. 19:30 korul furdes a kisfiamnak es utanna lefekves. 20:00 ora korul aludt/alszik el. Ezutan en nekiallok a masnapi ebednek ha kiveszem a fagyasztobol ami kell ha meg frisset csinalok akkor felvagom a zoldsegeket, kikloffolom a hust vagy eppen amit elore meglehet kesziteni. 21 ora korul vegzek es leulunk a ferjemmel megnezni egy filmet vagy barmit. 3 naponta szoktam a tv elott vasalni 1 orat. Igy nem gyulik nagyon fel a cucc. Mosast megtudom oldani a gyerek mellett delelott mert csak ki be pakolok, teregetek. Mosogato gepunk van ezt is be tudom pakolni. En igy szoktam megoldani. Altalaban elekszitem este vagy amig alszik delben a gyerek a masnapi ebedet. Igy eleg 20-25 perc ebed elott amig osszedobon, kirantom, behabarom, megfozom a rizst-krumplit, felmelegitemm a rakott dolgokat... Sot rajottem, hogy ha vizzforralobol ontom a mar forro vizet a krumplira 15 perc alatt megfo. :)

Ez a rend nallunk kb. 1 eves kora ota mukodott mert azelott ossze vissza aludt nappal igy nehezbb volt. Miota bolcsis meg tiszta pokol mert 8 oraba dolgozom es tenleg nincs idom semmire. :(

2011. júl. 4. 14:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!