Mért baj az, hogy a 2,5 éves kislányomnak nem gyerekdalokat tanítok, hanem Quimbyt meg egyéb jó számokat?
19:40
nem vettem szerncsére, csak letöltöttem, valami gyerekdalok karácsonyra CD, ahol gyrekek énekelnek szerintem eléggé hamisan
Na, látod :) erről beszélek... rossz zene, idióta felvétel.. Nem is mondtam egy szóval se, hogy a gyerekdalok hallgatásra valók. Épp arról beszélek, hogy ezek a kicsik hangterjedelméhez, hangkészletéhez valók...azaz éneklésre. Persze, a különböző élelmes vállalkozók piacra dobnak mindenféle gagyit, amit sok szülő, azt gondolva, hogy ez az igazi gyerekzene, meg is vesz vagy letölt innen-onnan... pedig ha tudnák, hogy azzal, ha az általuk ismert, még gyermekkorukban tanult dalocskákkal többre mennének.
A babazenékről ne is beszéljünk! Legtöbb olyan, hogy kínszenvedés hallgatni! Olyan, mint amikor megveszel egy zenélő játékot, ami mondjuk a Für Elies-t játsza.. Ne hasonlítsuk már az ilyeneket a valódihoz :) Ha normális, valóban kicsiknek való dalocskákat kerestek, amiket majd esetleg az oviban, bölcsiben is tanulni fognak, tudom ajánlani Forrai Katalin: Zene a bölcsődében és zene az óvodában c. könyveit...
Húúú várandósan babazenéket hallgattunk komolyzenéket...mert hogy attól okosodik. Szeretem a komolyzenét de néha már hányingerem volt attól is.
Aztán inkább visszatértem a saját kedvenceimhez. Máté Péter, Abba, Mamas&Papas stb. (lehet fújjogni én a 60-as évek zenéjét szeretem)
Miután megszületett a kicsim mindig a Máté Péterre nyugodott meg. :) De nagyon nagyon sokat énekeltem neki főleg népdalokat.
Most 2 éves, viszont kívülről fújja a Minimaxos dalokat-mondókákat. A ringatós dalokból is nagyon sokat. (Korán kezdett el beszélni.)Nagyon szereti őket, és mióta a szöveget is érti már nem jó neki a Máté Péter :) Nem szeretné ha elmennék.
Szia!
Van itthon pár gyerekdalos cd-nk,egyedül a Boldog Születésnapot! szeretik a gyerekeim.
Az én kisebbik gyerekem is Bárány Attilán nő fel,amikor még a pocakban volt,akkor vettük a kocsit,azóta a kocsiban az szól,a tavalyi kedvencünk nekünk is a Bánat utca volt,idén a Mizu-t szeretik:)!
A barátnőm gyerekei nagy Hooligans rajongók...
Vannak olyan gyerekek,akik nem fogékonyak a gyerek dalokra,az oviba,iskolába úgyis muszáj lesz megtanulniuk,én nem aggódom:)
én Rolling Stones-ra álltam fel először :D két bátyám van, az egyik 8, a másik 10 évvel idősebb nálam. Jó zenén nőttem fel...:D tesók részéről rock minden mennyiségben(Tankcsapda volt a kedvencem:D sokkoltam az óvónőket azzal, hogy a hintában a Mennyország Touristot üvöltöttem:D) anyám részéről: Vad Fruttik, 30y, Quimby, Kiscsillag, Red Hot Chilli Peppers, apám részéről: Kispál és a borz, Dead Kennedys, Belga, Beatrice. Ja, és halász judit/gryllus és társaikat tiszta szívemből utáltam.xD
Semmi baja nem lesz a kiscsajnak attól, hogy jó zenét nyomatsz neki ^^ és amiatt ne aggódj, amiért kicsit drogosak a dalszövegek, ő még úgyse veszi azt ki belőle, még a felnőttek közül is kevesen értik... csomó daluk még altatódalnak is jó, pl a zéró dal, és az utravaló :)) a barátnőid meg törődjenek a saját dolgukkal, ha a kicsinek tetszik, akkor nyugodtan csináld!
u.i. egyébként nagy sztár voltam a nagyik között, mert ritkán látsz olyat, hogy egy három éves a Holiday in Cambodia-ra táncol :D
17/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!