Mennyire erti meg a kisgyermeketek a "nem" szot?
Figyelt kérdés
20 honapos a kisfiam, tudneri gyermek, nagyon aranyos es egyaltalan nem hisztis, de egyszeruen elmegy a fule mellett az, hogy nem! Nem szabad! Elmondhatom neki szazszor is, ra is kiabalok, annyit erek el vele hogy rettenetes buntudatom lesz, de egyszeruen mintha nem is hallana ha valamit tiltok neki. Neha fenyegetoen felemeli a mutatoujjat (nagyon mulatsagosan nez ki), mostanaban pedig ismetelgeti: mondta mami, mondta mama. Ezt szoktam neki mondani, hogy "mondta mami ugye, hogy nem szabad?!". Mas kisgyermeke is ilyen szelektiv hallasu? Van valami jo modszeretek, hogy ne kelljen szegennyel szemben elvesztenem a turelmemet?2011. jún. 22. 23:27
1/7 anonim válasza:
Na ezekre a tnácsokra én is kíváncsi lennék. A fiam 14 hónapos, érti mit jelent a NEM, de nem nérdekli. Van mikor rám néz, bűntudatos arccal, akkor tudom, hogy felfogta, és megértette, végre is hajtja. Van olyan (ez a sűrűbbik eset) amikor rám néz és rám nevet, vagy elkezdi rázni a fejét és mondja hogy NEM, NEM, de ettől függetlenül ugyanúgy csinálja. Ismételgetem neki, aztán majd meglátjuk...
2/7 anonim válasza:
Hááát, ezzel én is megküzdöttem anno, mikor még kisebb volt a lányom. De rájöttem az idők folyamán, hogy nem is a nem-en van a hangsúly, hanem a hangsúlyon, ahogy mondod neki. Kicsit katonásan, pattogósan, nagyon határozottan (szinte ellentmondást nem tűrően) mondtam a nemet, és egyszercsak megértette, és azóta is érti :) Mostmár 2,5 éves, és elég egyszer, keményen rászólnom, hogy nem! (és nem is csinálja a 'gaztetteit' :)
3/7 anonim válasza:
Majd olyan 3-4 éves korban. Addig nem valószínű. Tudom, az én fiam is 2,5 éves múlt, de még nem igazán akarja megérteni. Vagyis érti, csak van saját akarata, ami ebben a korban még fontosabb számára, és a veszélyérzete a nullával egyenlő. Türelmetlenkedni, kiabálni rá semmi értelme, akkor csak azért is csinálni fogja.
4/7 anonim válasza:
az enyem 17 honapos. a NEM szamara csak annyit jelent hogy akkor kell dezentorkodnia mikor en nem vagyok ott. pl. taviranyito, telefon megszerzese.jobban hallgat ram ha azt mondom: nem-nem az kaka,pfu,pfu. pl.a szemetes kuka megszerzese is a kedvencei koze tartozik.szerintem is lesz vagy2,5 eves mire megeri azt is hogy miert nem szabad.de azert mindig mondogatni kell hogy nem,mert suti,nem mert kakas ,nem mert bibis etc..sok sikert mindenkinek!
5/7 anonim válasza:
:-D Jót mosolyogtam, nálunk is szelektív hallás van. Bezzeg, ha Ő nem akar valamit, nagyon tudja mondani, hogy Nem!
6/7 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat. Akkor csak turelem kell meg tobb :-)
2011. jún. 23. 07:08
7/7 anonim válasza:
kicsinek elég hamar megtanulta,nálunk az segített,hogy oda mentem hozzá,lehajoltam hozzá és úgy mondtam,hogy NEM,jó hangsúlyosan,most 2.5 éves,most kezd megint nem nagyon hallani,akkor megint odamegyek hozzá,megfogom a kezét,nagyon pcit megszorítom,és azt mondom,hogy mondtam hogy nem,és az nem véletlen.Arra figyelni kell,hogy napot ne ezerszer hallja hogy nem,vannak tiltások amiket át lehet fogalmazni,és tényleg csak a nagyon nem legyen nem,nálunk ez bejött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!