15 honap koruli kisgyermeketek hany szot mond (ha nem tokeletesen is)? Melyik szavakat tanulta meg eddig?
kislanyom szokincse
ajja= anya
pa=apa
baba=baba
baby= baby
szee=szeretem/szeretlek
hamma=ennivalo
puu=kaki/puki
de=de (ha mondom, hogy nem szabad valamit azonnal ravagja, hogy de)
nem= nem
te=te
jo-jo= jo
szia=szia
ke=kerem
daddy=daddy
es koszon angolul is
tobben mondtak, mar, hogy nem beszel eleget (csak babanyelven beszel)
ez betudhato annak, hogy kulfoldon elunk es 2 nyelvet tanul egyszerre? vagy erdemes lenne szakemberhez vinni?
Nem! Teljesen normális, amennyit beszél!
Az enyém is kb ennyit mond. Én is keveselltem, mert a bátyja már rövid mondatokat is összerakott másfél évesen, és hatalmas szókincse volt.
Hát neki meg nagyjából annyi, mint a tiédnek.
Azért megpróbálom összeszedni.
Jó-jó
Nem
bú (búg)
teccsi (tessék)
Pam (labda)
Tapso (kapcsol=lámpa)
Aja (anya)
Zeje (zene)
Ham (ha enni kér)
Tö-tö (tölts, ha inni kér)
Vau-vau (szinte minden állatra)
iá (csacsi)
meg mondja, hogy :
wa-wa =kutya
es a szisza+ a cica
mutatja, hol a haja az okos feje a koldoke es a popsija :)
ha bemegyunk boltba es mondom neki akkor integet es koszon
ha kerek valamit tole akkor oda adja es keri is ha szeretne valamit
nem tudom ki mondta,hogy keveset beszél,szerintem nagyon ráér még.az én fiam többet beszélt mondjuk 15 hónaposan,de ez gyerek függő meg későn tanult meg járni.hamarabb beszélt,mint járt.ekkorra megmutatta az összes testrészét,és utánozott kb. 15 állathangot,némelyiket meg is nevezte mint kutya,cica,boci.kb. olyan 50 értelmes szava volt.
szerintem nem kell szakember,elég ha te foglalkozol vele.az hogy hablatyol,az jó jel.
baba
mama
anya/aja
papa
pápá
tátá
tütü/autó
brüm brüm/autó
labda/abda
tea
kakaó/káká
kő/kell
áá/álmos
te
cica
pipi
teccik
ee/kaka
Hirtelen ennyi jutott eszembe,de rengeteg minden összegajdol.
Utolso vagyok
tegyel
kaka
buu-boci
ham ham-kutya
cic-keri a cicit
papi-kajat ker
isz-vizet ker
tutu-auto
baba
bibi
nem
Az én Kislányom 14 hónapos, de a halandzsázáson és a baba-n kívül semmit nem mond.
Egyfolytában tanítgatom, sokat foglalkozom vele, mondókázok, éneklek, de hiába.
Azonban kicsit sem vagyok megijedve. Nagyon okos kislány, mindent megért, csak éppen nem beszél. Ő viszont mozgásfejlődésben jár az általunk ismert kortárs babák előtt. Úgy szalad, hogy alig lehet utolérni. Az egy nappal korábban született fiú baba ismerősünk, meg már egy kislexikon, azonban még mindig csak mászik (voltak Dévényesnél is, nincs gond, csak ő nála a beszédfejlődés a gyorsabb)
Úgyhogy szerintem nagyon ügyi a picikéd.
Akkor vajon mit mondanának az én fiamra?
16 hónapos lesz pár nap múlva, és nincs egyetlen értelmes szava sem! Csak babanyelven karattyol, abba pedig mindenki azt hall bele, amit akar...
tobb ismerosom is mondta aki egeszsegugyis, hogy naluk az orvosi rendeloben mar tok jol beszelnek a gyerkocok.
Azt is mondtak, hogy lehet azert nem tanult meg meg beszelni, mert hol magyar, hol angol es elvetve meg arab nyelvet is hall.
15:56-os vagyok, akinek még semmit nem beszél a gyereke...
A mi fiunk ráadásul csak magyar nyelvet hall! Én nem gondolom, hogy baj lenne, hogy még nem beszél. Érteni érti (többnyire) amit mondok, ki tudja magát fejezni, hogy mit szeretne. Ha nektek orvoshoz kell menni, akkor nekünk meg pláne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!