Egy újabb kérdés wc-re szoktatással kapcsolatban?
Lehet, hogy sok kérdés volt már e témakörben, de nem olvastam el, mert nem voltak aktuálisak és annyira azért nem érek rá, hogy visszakeressem ezeket...
Lényeg a lényeg: ma eddig pelus nélkül volt a fiam. hát 4* pisilt... Az elsőnél volt rajta nadrág, a másik háromnál nem - szerencsére.... mert ennyi rövidnadrágja úgysincs. :-) Van egy olyan sejtésem, hogy a bilire szoktatás leginkább a szülő türelmén múlik. na már most én ez után a 4 pisi után ráhúzta a pelenkát, hogy na jó, a mai napra elég volt a szőnyegpucolásból.... Persze holnap is próbálkozom majd, hiszen magától aligha jön rá a gyerekem, hogy mit szeretnék. Nálatok hogy volt? Sokáig tartott, mire megértette, hogy mit szeretnétek? Hogy bírtátok a sok "balesetet"? Kitartóak voltatok vagy inkább ráhúztátok a pelust mondván, majd később próbálkoztok...?
De ha így gondolod, akkor próbálkozz és legyél türelmes, és mossál jó sokat, aztán úgyis ugyanakkor lesz szobatiszta, mintha nem csinálnál most semmit (ez az én véleményem).
Mindenki másképp gondolja ezt a témát, ez olyan mint a hozzátáplálás.
De ha ezt választod, akkor tényleg legyél nagyon türelmes, és ne szidd le a kisfiadat, ha bepisil naponta sok alkalommal.
Kitartás és sok sikert hozzá :)
Ó igen, igazából ez volt ugye a kérdés (lehet nem volt egyértelmű a megfogalmazásom), hogy ki mennyire volt türelmes....? mert ugye pisis kakis balesetek azt hiszem mindig vannak, ha az ember előbb kezdi, ha később, én erre voltam kíváncsi más mennyire bizonyult türelmesnek ilyen téren? Hogy türelmes volt, vagy hagyta az egészet a fenébe, mert nem volt türelme...?
Egyébként már ma úgy állapítottam, ez jó módszer lesz. Hiszen valahányszor pisilt, már közben szólt, hogy "van valami" és mindig mondtam, hogy nagyon jó, szóljon ha pisilni kell. Úgy hiszem így előbb rájön, mit szeretnék, mintha pelenka lenne rajta. Hiszen akkor én se tudom, mikor pisil, hogy érthetném meg vele, hogy szóljon,ha pisilni kell...?
Fiam két éves, aktuális a téma. Nekem:P
Amit olvastam róla: elengedni hamarabb tudják, mint visszatartani. Tehát pl. evés-ivás után x idővel biliztetni érdemes lehet. Én nem tettem meg, most nem is hajlandó ráülni, se bilire, se WC-re.
A 4 pisi mennyi idő alatt érkezett?
Egy pisi után tudom, hogy van min. egy óránk, addig semmi, nagy már a hólyagja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!