Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szed a gyermeketek Kreon...

Szed a gyermeketek Kreon 10000-es tablettát, ha igen, mire?

Figyelt kérdés
Ma írta fel nekünk a doki, mert nem emészt a lányom rendesen. Ezt a székletéből vették észre, meg hát puffad a hasa. Liszt érzékenység is gyanús, de csak 2 hét múlva lesz meg a vérvétel eredménye. Aggódó anya vagyok, aki a legrosszabbra gondol.Ugye nem komoly?
2011. jún. 20. 23:03
 1/4 anonim ***** válasza:

A Kreont felszívódási zavarra írják fel. Ez gyakran jár együtt valamilyen ételallergiával. A két probléma erősíti egymást. Így a Kreon mellé diéta is jár majd, ha bebizonyosodik a lisztérzékenység. Gondolom gasztroenterológusnál voltatok, mert igazából a sima gyerekorvosok nem valami profik ebben a kérdésben.

Ne aggódd túl a dolgot. Ez csak akkor veszélyes, ha nem kezelik. De akkor is hosszabb időt vesz igénybe, hogy a gyerek szellemileg, ill. testileg elmaradjon. Jól beállított gyógyszerrel, diétával simán kinőheti 1-2 év alatt.

Mi 3 hónapja 20 hónaposan kezdtük a kúrát. Azóta felszedett 80 dekát, és megszűntek az ekcémás tünetei, valamint a hasmenése.

2011. jún. 21. 05:59
 2/4 anonim ***** válasza:
6 éves koromtól szedtem éveken át. Jól mondja az első, tényleg felszívódási zavarokra adják. Én tejfehérjére és a sertéshúsra voltam érzékeny, egyszerűen nem tudta hasznosítani a szervezetem bizonyos részeit, így ekcémás lettem. Végül, pár év után kiderült, hogy nekem nem jó ez a gyógyszer, mert olyan anyagot tartalmaz, ami szintén nem tud felszívódni...
2011. jún. 21. 08:12
 3/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! remélem nem lesz baj...
2011. jún. 21. 13:21
 4/4 anonim ***** válasza:
Keresztlányom szedte 3 éves korától, neki azért kellett, mert nem termel a hasnyálmirigye zsírbontó enzimet, így gyógyszerrel pótolták.
2011. jún. 21. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!