Még elfogadható 2 éves gyermeknél, hogy majdnem mindig belepisil a fürdővizbe?
szia,
a fiam 2,5 éves, 2 hónapja szobatiszta és MINDEN fürdésnél belepisil a vízbe, így amikor engedem a vizet megvárom a pisit és csak azután engedem bele a kádba. de ez teljesen normális szerintem, sosem rágódtam még ezen!! nem hiszem hogy kellene...
Ági
Szia!
Az én lányom 2,5 éves.Kiengedem a fürdővizét,levetkőztetem,beleteszem a kádba,és csak azután ül le hogy pisilt egyet.Aztán azon nevetgél,hogy már megint pisiben fürdik...
:)
Most csak annyit teszek hozzá a szobatisztaság témához: 2, 2 és fél éves korig különösen élvezik a kakival, pisivel való játékot, az ovisok már nem ilyen szélsőségesen, de élvezetből vissza szokták tartani (lásd: Sigmund Freud, Erik Erikkson, téma: pl. a pszichoszexuális fejlődés). Az ovisok részben pszichés kerülő utas megoldással helyettesítik az ilyen játékot, hiszen a szocializáció során a szülő folyamatosan leszoktatja erről; ilyen kerülőutas megoldás pl. a gusztustalankodás (verbálisan azaz szavakkal, vagy tettleg), pisi/kaki humor, homokozás. (De még az ovisok is játszanak az étellel olykor, hogy ne csak a homokozóban "maszatoljanak" :) )
NE FOJTSD EL BENNE ezt a késztetés OVIS KORÁIG, UTÁNA IS CSAK FOKOZATOSAN MÉRSÉKELJE A GYEREK, véletlen se fojtsd el benne. :) Különben felnőttkori anális fixáció pszichés tüneteggyütteshez vezet: pl. prüdéria, PEDANTÉRIA, VAGY ÉPPEN ELLENKEZŐLEG: NEM SZERET TAKARÍTANI ; vagy túl fogja elemezni a dolgokat (anális szerv - analízis, elemzés), vagy nehezen lesz képes rá (e két véglet tipikus felnőtt hiba: a bal agyfélteke túlzott használata, vagy annak nem megfelelő használata, amely agyfélteke a tudatos, racionális szervezésért, gondolkodásért felel; részben a gyerekkori szobatisztaságra nevelés hibás voltára vezethető vissza, tehát amikor az ilyen felnőtt gyerek volt, a szülője siettette, esetleg erőltette a szobatisztaságot, vagy a másik véglet: le se sz*rt* a gyereket e téren, hogy stílszerűen fogalmazzak.)
...Csak hogy a szakirodalmon és saját tapasztalataimon keresztül további megnyugtatást kapj. ;)
Ezt az enyém is élvezi, pedig jóval nagyobb.
Hallottátok a Kossuth Rádióban a kozmetikum reklámot, ahol a krém urina tartalma teszi lággyá a bőrt? Urina = vizelet.
Ő ingyen megoldja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!