Miért vesz még mindig, minden egy 3 éves gyerek a szájába?

Normálisan fejlődő gyerek ennyi idősen már nem vesz semmit a szájába. Az enyémek két éves koruktól játszanak valódi apró dolgokkal és az oviban is láttam például pötyi játékot 2,5-3 éveseknél. És teljesen megbízhatóak, nem kell félni hogy lenyelik, mert eszükbe sem jut megkóstolni.
vagy mint az utolsó írja valamiért "visszafejlődőtt". Ez volt a nagyobb fiamnál is, mikor még a kicsi midnent a szájába vett. Vagy valami pszichés problémája van, és el kéne vinni pszichológushoz. Mert később nagy baj lehet belőle. A barátnőm kislánya, lerágta a haját, de egyébként volt, hogy megálltunk újságot venni és lerágcsálta az újságok sarkait, amíg vártunk.

Nálunk ez egy új korszak 3 éves kora előtt.
Már kinőtte a gyereki mindent a számba veszek kort. De valamiért újra előjött. Senki nem tudja miért, kérdeztem dokit, védőnőt, ovónőt, azt mondták ez van, majd elhagyja... Ez nem betegség!!
TAktika is lehet más, én rászóltam,. nem használt, hagytam szó nélkül. az sem használt...

"Normálisan fejlődő gyerek ennyi idősen már nem vesz semmit a szájába. " - ezt elég erősnek érzem, azért még nem kell egy gyerekre rásütni a bélyeget, hogy nem fejlődik normálisan, mert még nem szokott le róla, hogy a szájába vegye a tárgyakat.
Az enyém 2,5 sincs még, nálunk nagyon beválik most a "lelkére beszélés". Esténként, mikor már mindenki lenyugodott, elő szoktam hozni a napi dolgokat, a pozitívakat megerősítem, amin meg érdemes lenne változtatni, azt elmagyarázom, lehetőleg minél konkrétabban, a lehető legkevesebb elvonatkoztatással. Például így, ahogy előttem is írták, hogy ezek a dolgok piszkosak, nem arra valók, hogy a szánkba vegyük őket, betegséget vagy balesetet okozhatnak, pélául ha lenyeljük őket véletlenül vagy elesünk a szánkban valami hosszúkás tárggyal. Csak az ennivalót, innivalót vesszük a szánkba. Ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!