Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2-3 éves gyerek hogy birja a...

2-3 éves gyerek hogy birja a szülei válását, ha a szülők békések és nem haragban válnak el?

Figyelt kérdés
Van valami tapasztalatotok, nálatok milyen bajai lettek a gyereknek? Mire kell odafigyelni? A maradjunk együtt kommenteket mellőzzétek légyszives.
2011. jún. 18. 14:28
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha normális mederben folyik a dolog, ha azt látja, hogy apa és anya továbbra is tisztelik egymást, civilizáltan bánnak egymással és mindketten szeretik őt, akkor nem gondolom, hogy különösebb lelki törést okozna. Ebben a korban még nem, úgy gondolom, 3-4 év múlva több problémát jelenthet, de ez sem törvényszerű.
2011. jún. 18. 14:53
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
első vagyok: amúgy azt is gondolom, hogy sokkal többet ártana, ha végignézné, ahogy a szülei egy rossz kapcsolatban őrlődnek évekig.
2011. jún. 18. 14:55
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen egyetértek!Az én szüleim is elváltak, jobb kapcsolatom van az apukámmal mint sok olyan gyereknek akinek nem váltak el a szülei.Nálunk nem volt 2hetenkénti láthatás, minden hétvégén mentem apuhoz nyáron hetekre, minden nap beszéltünk telefonon.Amikor jött értem anyuval leültek kávézni, megbeszélték a velem kapcsolatos dolgokat, mindig mindent tudott rólam.Ismerte a barátaimat, fiúimat...szóval lehet ezt okosan is csinálni csakis rajtatok múlik.
2011. jún. 21. 21:15
 4/5 anonim ***** válasza:
64%

sajnos biztos hogy megviseli nagyon :(((( persze az a jobbik eset ha nem hallja a veszekedést, kiabálást stb, de akkor is valamennyire elveszti az apukáját

neki most még ti vagytok a világ, anya és apa a minden

és ha az egyik kiszáll, akkor ez a világ összeomlik :(

(pl az iszlám szerint tilos elválni a gyerek 3 éves koráig, valószínűleg ez sem véletlen)

olvass ennek utána szakirodalomban, hogy egy kicsi gyerek ezt hogy éli meg, és mire kell figyelni, hogy a lehető legkevésbé sérüljön

sajnálom :(

2011. jún. 21. 22:10
 5/5 anonim ***** válasza:

szia,

5 éves voltam, amikor a szüleim elváltak, csak arra emlékszek, hogy Anyu sokat sírt, Apu pedig folyton könyörgött Neki. ma már 26 évesen, saját családdal örülök, hogy anno így döntöttek, mert nagyon szép gyermekkorom, teljes életem volt annak ellenére is, hogy Ők külön mentek. sosem nevelt Anyum Apa ellen, igyekeztek megbeszélni a dolgaimat, ha találkoztak nem voltak viták, cirkuszok, minden családi rendezvényen szépen viselkedtek. 2 éve volt az esküvőnk és akkor nagyon büszke voltam Rájuk, mert együtt fogadták a vendégeket, együtt csinálták végig az egész napot és nagy boldogság volt ez nekem!!

szóval ezek "a csonka családban felnőtt gyerekek sérülnek és nem kapnak meg mindent" hozzászólások nem fedik a valóságot!! ha nem vagytok boldogok együtt, akkor nagyobb kárt okozol a kicsinek azzal, hogy együtt maradtok és végig nézi, ahogy rámentek mind ketten!!

nem fog emlékezni rá, remélem, amennyire lehet szépen megoldjátok a dolgokat már csak az Ő érdekében is!!

Ági

2011. jún. 22. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!