Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2,5 éves semmi lenem kötő...

2,5 éves semmi lenem kötő kisfiúnak milyen játékot ajánlanátok?

Figyelt kérdés

nem igazán kötik le sem az autók, sem a mesekönyvek, van játék konyhája, takarítókocsi, barkácsasztala, orvosi szett, labda, puzzle, dominó és még számtalan készségfejlesztő játéka de semmi nem köti le pár percnél tovább max egy nagy méretű kukás autó azzal eljátszik úgy ahogy. rajzolni szeret de van rajztáblája, az a krétás parafa tábla, rengeteg filc, ceruza színező...

a játszótérre levisszük a motort, homokozót és nem ő játszik vele hanem mások :(

10-15 percig elhomokozik de azt sem egyedül (anyával) inkább figyeli a gyerekeket

szaladgál, galambokat kerget, kutyát simogat....

milyen játékot ajánlanátok?

2011. jún. 14. 22:17
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Végigolvastam a válaszokat, egyetértek egyébként a Vekerdys válaszolóval, magaménak érzem én is a Vekerdy- Ranschburg vonalat. Az első ami eszembe jutott, hogy szaladgál, galambot kerget, kutyát simogat, de hiszen ez kell!!!!!

Nem Fischer Price, meg 2378. zenélő kütyü kell annak a gyereknek (egyébként osztom a véleményt miszerint túlontúl sok "vacka" lehet a gyerekednek, én sem tudnék hova kapjak) és amúgy meg kell-e más, minthogy a jó levegőn felfedezzen, kísérletezzen? Az én gyerekemnek is vannak játékai is konkrétan SEMMIVEL nem játszik, ami játék. Ellenben mindennel ami nem az! Felmos, tereget, letöröl, pucol, odalent az utcán, játszón lefekszik a fűbe és hangyákat vizsgál (2.5 éves), ma egy nagypapa talált egy szöcskét, azt vizsgálgatta, gyíkot kerget, és még rengeteg olyasmit csinál ami lehet neked nem játék, de az!

2011. jún. 15. 14:26
 12/17 anonim ***** válasza:

Az előbbi három hozzászólásomat a felém ellenvéleményezőnek ajánlom kedves figyelmébe. :)

A mostanit pedig elsősorban -bár nem kizárólag- az előző beírónak :) :

Köszönöm az előzőnek is a hozzászólását; ezek szerint mégse szavazza le mindenki a haladó, természetességre épülő nézeteimet, tapasztalataimat ;) Bár Vekerdyék már a hetvenes évek óta is haladóak voltak, pár évre rá már el is indult a reform MÉG AZ ÁLLAMI óvodapedagógiai gyakorlatban is, bár sajnos most is ott tartunk, hogy az óvodák legalább 20%-ának programja még ma is a régi, korlátolt nézeteket erősíti, vagy ezek egy részének programja bár haladott, de a megvalósítás elmaradott...

Csak annyit most még: én a nyolcvanas években még 10-11 évesen is legfőként a természetet fedeztem fel, meg kint fociztam a réten, meg néztük a madarakat, bújócskáztunk, szaladgáltunk, bicajoztunk sokat, meg vizsgáltam a sáskákat, télen hógolyóztunk, bár persze imádtam már 6 évesen matchbox autózni is, meg tv-zni, bár a tv-t jobb lett volna elhalasztani későbbre, utólag már tudom...

(Mindeközben pedig nemhogy nem voltam "régimódi" gyerek, de saját gyártású keresztrejtvényeket szerkesztettem, elméletben és gyakorlatban is intenzíven foglalkoztatott a csillagászat, elkezdtem programozni 11 évesen a korabeli számítógépeken, ami pedig akkoriban nem volt túl gyakori jelenség az országban, legalábbis a mai lehetőségekhez képest, stb.)

Ha KICSI gyerekkel (MAX 6 ÉVES) foglalkozom, (a gondozás mellett) egyszerűen CSAK JÁTSZUNK, beszélgetünk, eközben önmagától megtanulja a színeket, méreteket, űrtartalmat, viszonyításokat, az emberi viszonyokról is ismereteket szerez - SPONTÁN módon is ,meg amikor kérdez és válaszolok neki, akkor is

- ALAPVETŐEN NEM KELL TÖBB, SŐT KÁROS A DIREKT okítás, a direkt magyarázat ekkor még, kivéve a túlélési- és a veszélyhelyzeteket.

2011. jún. 15. 14:49
 13/17 A kérdező kommentje:

Én csak egy egy játék ötletek kértem.....

szülinapra még sem mondhatom menj le kergess szöcskét...

2011. jún. 15. 20:18
 14/17 anonim ***** válasza:
Futóbicikli, nálunk most ez a sláger a 2.5 éveseknél.
2011. jún. 15. 20:27
 15/17 anonim ***** válasza:
"szülinapra még sem mondhatom menj le kergess szöcskét...": de elviheted Állatkertbe, az osztrák szafari parkba, a Campona-beli Tropikariumba:)
2011. jún. 15. 22:39
 16/17 A kérdező kommentje:

cirkuszba 2 hete állatkertbe 1 hete voltunk...

más nem igazán van nálunk

:(

köszönöm mindenkinek, találtam neki valami szépet mivel szereti a zenét kap egy dob felszerelést amin ki élheti magát

:)

2011. jún. 16. 09:19
 17/17 anonim ***** válasza:
07.22 es vagyok,tegnapról,figyú mi ilyen dobszőnyeget vettem a fiamnak.imádja: [link]
2011. jún. 16. 11:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!