Meddig tart még ez az állandó megbetegedés?
Kislányom 3 éves lesz decemberben, 2-ik hónapja bölcsis, én 2 hét múlva megyek vissza dolgozni. Mióta bölcsis most 4-szer beteg, taknyos és lázas, szinte ugy telik az idó, hogy 1 hét bölcsi, 1 hét otthol. Már annyi gyogyszert beszedtünk, kap immunerősitőket, vitaminokat (gyümölcsöt és zöldséget szinte egyáltalán nem tudom beletömni). Bölcsikezdésig összesen 2x volt beteg, most meg...
Mi a fenétől lázas, ha csak taknyos??? Már unom.
Lányom oviban kezdett októberben, kb. áprilisig tartott ez az időszak. :o(
5x kötőhártya gyulladás, egy kezdődő tüdőgyulladás, két-három féle víruson átmentünk.
A doktornő szerint ez teljesen átlagos arány volt.
Van akinél egy évig tart, de 2-3 hónap minimum, mire megszokja az ottani bacikultúrát és megerősödik az immunrendszere.
Kitartást! És szerencsére a kicsivel itthon voltam, nem tudom ősztől mi lesz, amikor ő megy bölcsibe, mert akkor már én is dolgozni fogok...
Alkat kérdése. A fiam és a lányom is 2 éves korában lett bölcsis, 2 hét betegség otthon 2 hét bölcsi és ugyanez az oviban. C vitamintól a béres cseppen át a receptre írt immunerősítőkig és a termégyetgyógyászatot is kipróbálva jelentem, hogy még 5 évesen is ez megy. Azzal nyugtat a dokink, hogy kisiskolás korukban legkésőbb kinövik.
Én meg azt mondom, hogy amíg más anyukák kötőhártyagyulladással vagy akár kutyaugatás-szerű köhögéssel is beviszik szemrebbenés nélkül a sajátjukat, addig nekünk nincs esélyünk.
Már kötőhártyagyulladásunk is van...
Azt hittem a taknyos lázas virus miatt, ami péntek óta tart, de ma a gyerekorvos azt mondta, hogy ez egy külön betegsége a lányomnak. És azt is mondta, hogy bölcsi-,ovikezdésnél ez természetes és olyan fél év kell, hogy túlmenjen rajtunk ez az "összeszedek mindent" időszak.
De ha láttátok volna régebben, kis vasgyúró, -10 fokban is kint voltunk, 16 hónapos koráig még megfázva sem volt, aztán majd 20 hónaposan és kész. Egészen 2 hónappal ezelőttig.
Komolyan bűntudatom van, hogy mibe hajszoltam a gyereket, főleg hogy dolgozni is kell mennem.
Már ugy örültem, mert 2 hetet járt egyfolytában, erre tesség. A hét tuti kimarad.
Köszönöm a válaszokat (mentek a pontok :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!