Szobatisztaság! Mit csináljak? Teljesen tanácstalan vagyok!
Figyelt kérdés
Lányom holnap lesz 3 éves és egyáltalán nem hajlandó eldobni a pelust. Nem zavarja, ha tele van már pisivel, ha leveszem róla, hiába kérdezgetem, hiába ültetem bilire, wc-re, nagyon ritkán produkál valamit, viszont felállás után bárhová odapisil. Mindent sokkal hamarabb csinált, mint társai de ez a pelusdolog már nagyon zavaró. Ő is mondja, hogy vegyük le, de mégsem szól, csak akkor ha már becsorgott. Mit csináljak?????? Már mindent megpróbáltam (matrica, édesség, szomorúság, öröm, de semmi nem használ... Segítsetek!!2011. jún. 6. 21:07
11/11 anonim válasza:
Pedig az igaz, hogy agyban kell, hogy megérjen rá. Hidd el, sok gyerek 3 évesen lesz csak szobatiszta, nem előbb. Nem 1,5-2 éves korában. Vannak olyanok is, de sokan később. Az én lányommal tavaly is próbálkoztunk, sikertelenül. Idén is már próbálkoztunk (igaz, mama próbálkozott, neki meg mindig mindenben ellentmond, talán érzi, hogy bizonytalanabb) eddig sikertelenül. Most hétvégén elmagyaráztuk neki, hogy ha pisilni, kakilni kell, akkor tolja le a bugyit, üljön rá a bilire, intézze el a dolgát és utána Ő öntheti ki a wc-be és húzhatja le a wc-t. Na ennek annyira megörült, hogy az első ment a pelusba, azóta ha bugyi van rajta, mindig a bilibe intézi a dolgait és örömködve jön mutatni, hogy milyen ügyes volt. Gyakorlatilag 2 nap alatt sikerült, ami előtte sehogy sem. Valamint mondtuk neki, hogy nem mehet úgy az oviba, hogy nem szobatiszta, úgyhogy igyekezzen, hogy az legyen, mert egyébként hazaküldik, hogy "Majácska menj haza, mert még nem a wc-be pisilsz!" És van egy könyve is, azt hiszem Oszkár a bilin és az nagyon tetszik neki, nézegeti, olvassuk. Májusban volt 3 éves a lányom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!