Szobatisztaság! Mit csináljak? Teljesen tanácstalan vagyok!
Kedves kérdező egy kicsit off leszek. Mi ma kezdtük??? hát nem igazán szóval próbálkozunk a leszokásról. Ma kapott először kisbugyit nappalra.
Ha szőnyegre-kanapéra-fotelra pisil mivel hogyan tudnám normálisan letakarítani? Ötlet? Mert megmondom őszintén szégyen nem szégyen eszembe se jutott.
A kisasszony ugyanis szépen eljátszott, kérdeztem kell-e pisilni nem kellett. Aztán szólt, hogy kaki jön akkor biliztünk (kakit már régóta bilibe produkálja, valamiért jobban szereti). Estefelé viszont nem figyeltem rá eléggé (vacsit főztem) erre látom, hogy fenn a fotelba guggol és becsurrantott.
Amúgy én rákérdeztem és azt mondja, hogy jobb a pelus, mert biztonságos. (fogalmam sincs honnan ismeri a szót, talán apukájától) Volt már rá példa, hogy biliztünk, majd szólt, hogy pelust kér, alá tettem, felhúzta és belepisilt. A pisis pelust is azonnal kéri cserélni, tehát elvileg érett a szobatisztaságra...
A válasz megírásának időpontja: ma 21:17 vagyok
Nekünk is megvan Elmos dvd. Nézte is, de követeli pisiléshez a pelust :(
Először agyban kell, hogy érett legyen rá.
Hiába ül egész nap a bilin, ha belepisil, akkor az nem azért van, mert szobatiszta, hanem mert egész nap rajta ült.
A bugyi az nagyon jó ötlet én is vásároltam nekik szebbnél szebbeket és közöltem velük, hogy a nagy kislányoknak már bugyijuk van és a WC-be/bilibe pisilnek.
Párszor persze nekik is becsurgott, de nagyon hamar zavarni kezdte őket, ahogyan végigcsurgott a lábacskáikon:)
Mindkét lányom 2 éves kora óta szobatiszta, a kisebb éjjel is, még két évet sem töltötte, nem adtam rá pelust és nem is kelt föl éjjel, max. az elején.
Sosem volt olyan, hogy a fotelbe pisiltek volna, igaz, 1x kaki volt a sarokban:)
Talán pont ezért:)
Egyik gyerek a mozgásában, a másik bezédében fejlődik erőteljesebben.
Míg a barátnőmé 10-11 hónaposan szaladt( és ha nem a saját szememmel látom, nem hiszem el), addig az enyém nem mászott, nem forgott, csak gatyaféken közlekedett, 11 hónaposan állt fel a járókába és 14 hónaposan volt meg az első önálló lépés. 2 évesen viszont folyékonyan beszélt és tudta a színeket.
Persze a szobatisztaságot mindenki siettetné, már csak azért is, mert drága a pelus, de ha agyban nem dől el neki, akkor még nem lesz az.
Ne görcsölj rá, minden gyerek belepisil előbb-utóbb.
Csak vedd le róla a pelust és hagyd, hogy csurogjon.
Közben lazán mondogasd, hogy a nagylányok így meg úgy. Pl. ha találkoztunk egy nagyobb kislánnyal,akivel jól elvolt, mondtam neki, kérdezze meg tőle, hogy ő hova szokott pisilni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!