Mikor és hogyan kezdjem hozzászoktatni 2 évesem a korán keléshez? Szeptembertől bölcsi.
Jelenleg este 9-től reggel 9-ig alszik.Ha hamarabb ébred akkor hisztis mert nem tudta kipihenni magát.Mikor tegyem le aludni h reggel fel tudjon kelni?
Mikor kezdjem el hozzá szoktatni az új rendszerhez?
Mivel ilyen sokat alszik éjjel nappal csak 1 órát alszik.Gondolom h elkezd korábban kelni akkor du is többet fog aludni.Ugye?
Reggel ébreszd fel akkor is, ha eleinte nyügös, pár nap, egy hét alatt lassan meg fogja szokni, de valószinüleg délután hosszabban fog aludni.
Szerintem este igy is inkább késön fekszik, egy órával korábban meg lehetne próbálni fektetni. Ha megoldható, 7 körül fürdesd meg, és utána csak valami nuygodt elfoglaltság legyen: könyv nézés, mesehallgatás, tv-nézés (ha tudsz olyan mesét nézni, ami nem izgatja fel), dajkálás. Igy mire eljön a lefekvés odeje, lenyugszik és könnyebben elalszik.
Viszont eleinte ki kell biznod, hogy az átállás alatt többet nyafog meg nyüglödik.
Ha elkezd bölcsibe járni, akkor könnyebb lesz, mert az ottani napirend már ehhez igazodik.
négy gyerekes anya
Na akkor egy biztos pont már van mert 7-kor fürdünk.
A bölcsibe mennyit alszanak du?
Erre kérdezz az adott bölcsiben rá, mert nem mindenhol egyforma.
Ez egyébként is ajánlatos, mert igy az otthoni napirendet hasonlóan tudod addigra kialakitani, igy könnyebb lesz neki az átállás.
"Gondolom h elkezd korábban kelni akkor du is többet fog aludni.Ugye?"
Én fordítva közelítem meg a kérdést eleve. :) Szoktasd rá, hogy délután többet aludjon ( valamikor 13-18 óra közötti időszakon belül ideális a picuroknak aludni, LEHETŐLEG 3-4 ÓRÁN ÁT), és akkor este kevesebbet fog, hamarabb is ébred, később is fekszik este.
Ráadásul épp az általam leírt módszer lenne egészséges a kisgyermek számára, tehát nem csak, hogy így éred el, de ez lenne a kívánatos napirendi beosztás.
Az du-i alváshoz biztosítsd neki az ingerszegény környezetet: sötét, csendes szoba, stb.
Mi úgy jártunk, hogy bölcsikezdés előtt, csak ahhoz próbáltam szoktatni, hogy délben 12kor aludjon, de reggel nem keltettem korán. Ahogy elkezdtük a bölcsit csak első nap keltettem, utánna soha. Most HAJNALI 5KOR kel, ami szörnyű!!! Este 7-8 között elalszik, és a bölcsiben nagyon keveset alszik, max fél órát.
Szóval én nem szoktattam, magátol átállt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!