2éves kisfiam2fogán barnás folt van mi lehet ez?
10foga van kisfiamnak,szinte minden nap van fogmosás..
az első (felső és a mellette lévő fogán valami nem túl feltűnő halvány barna mint egy pohár felső belső peremén maradt halvány kv folt.olyan foltok vannak a hegyén meg itt ott .
Azóta jobban mossuk de eddíg semmi.
Most akkor szúvasodik a foga,és csúnya fekete...lesz vagy mi lehet ez??
szia
Az én fiamnak is ugyan ez a gondja(2 éves szintén) de neki is a fölső első kettő volt és terjed hiába mossuk.megmutattam a gyerekorvosnak és azt mondta vigyem el gyerekfogorvoshoz majd ő leecsetelni.Az fogorvos nem csinálta meg hanem bekente valami mentolos zselével és azt mondta fél óráig ne igyon és elmex fogkrémel mossam neki és minden étkezés vagy édesség után.
Amugy sokat eszik édességet és sokat teázik?
Nem annyira édességes de állandó teaivó,nem olyan sok cukorral de mégis:-(
Lehet ez a baj??
A kisebbik holnap kap szurit megkérdezem a dokit mi legyen menjünk e dokihoz...
Azt nem mondta mi ez,hogy feketék lesznek e vagy szuvasodik??
Ha lekezelik rendesen eltűnik??
Köszi

szia
az én fiam fogacskái is barnulnak. Januárban szedte le a fogorvos, és azt mondta, ha újra elkezdenének barnulni, gasztroenterológiára vigyük. 2-3 hét alatt megint barnák lettek. A fogmosás semmit nem használ, reggel - este mos(om) fogat fogkrémmel, homeos vagy elmex.
Februárban kértünk időpontot gasztro-ra, holnapra június 2 kaptunk. Holnap este talán tudok valamit mondani.
A fiam ekcémás is, ezért a gyerekorvos tejérzékenységre gyanakszik.

kimaradt, hogy 3 és fél éves,
tavaly szeptemberben kezdődött a barnulás.

Kissé dühít a téma (nem a kedves kérdezők , se a kedves válaszolók miatt), ugyanis sok mindent elhallgatnak ebben a világban, még az orvoslás terén is, a profit okán. :S
A fogorvos saját magától nem fogja elárulni a "csúsztatást", csak esetleg ha rákérdezünk, na de ha nem merül fel a dolog ,akkor meg hogyan kérdezhet rá a ember... :( Egyszóval szomorú, kiszolgáltatott helyzet ez...
Itt az alkalom tehát , hogy LEGALÁBB AZ EGYIK "csúsztatást" kapcsán tiszta vizet öntsek a ( "fogmosó" ;) ) pohárba, csak a legkevésbé eltérőt a köztudatban levő infóhoz képest:
SAVERÓZIÓ - ennek megelőzésére ügyelni kell. Tehát kérlek titeket -a fent hozzászóló illetőt is-, hogy mentsétek meg a saját és gyermekeitek fogait azzal, hogy savas, cukros étel fogyasztása után várjatok legalább fél órát a fogmosással, ugyanis ártalmas, ha előbb teszitek,
mivel
- egyrészt a fogkrém kémiai reakcióba lép a fogakon frissen megtapadt cukros, és/vagy savas felülettel, anyaggal,
- másrészt eleve fogkrém nélkül is vékonyítja a fogzománcot ha nem vártok legalább fél órát, mivel még a puha fogkefe serte is hosszú távon kárt okoz, hiszen felpuhul a savastól, cukrostól a fogzománcréteg, de kb. fél óra alatt visszanyeri a szokásos állapotát, ekkor pedig persze előnyös eltávolítani a még megmaradt ételmaradékot.
Azt már említeni se merem, mi a helyzet a fogkrémekkel, mert nem hiszi el a többség, hogy a médiákon keresztül milyen döbbenetes módon manipulálja a hatalom az embereket, ezáltal hogy mi minden ártalmas kerül a köztudatba, és hogy miért teszik velünk, a néppel.
Nem akarok uszítani, szóval erről itt most csak ennyi infó...
A fogorvosok jól ismerik a saverózió jelenségét, okait, megelőzési módját, de anyagi érdekből a többségük elhallgatja; tisztelet a kivételnek.
Köszönöm a hozzászólást:-)
De engem az érdekel mitől van ill azt már tudom a rengeteg kb 2liter tea a ludas ráadásul éjjel is felkel 2-3szor inni...
Mi fogat reggel este mosunk most vettem elmex gyerekfogkrémet,de érdekelne el fog e tűnni vagy csak fogorvos által...vissza térhet e,ill fog e terjedni továbbra is.....leálltunk a teával...
Köszönöm:-)
Sziasztok!
Voltam a gyerkőccel oltáson és pont nyitva volt a fogdokinő ajtaja megnézte nagyon készségesen és azt mondta rendben vannak a fogai nem szuvasodás....
Rákérdezett szedett e a gyerkőc antibiotikumot,mert az ált elszínezi,előfordul ilyen....(nem rég szedett egymásután 2 féle antit is,mert beteg volt)vettem gyereknek való elmex fogkrémet azt mondta hogy eltűnjön kicsi felnőtt fogkrémmel mossam meg 1-2 szer össz mert az durvább szemcséjű és akkor el fog tűnni:-)))
De azért tegnap óta vizet kap nem beszélve az 1 éves piciről:-)
Biztos ami biztos:-))
Szóval mi ennyivel megúsztuk,azért köszönöm a hozzá szólásokat:-))

szia
második válaszoló vagyok.
a fiam az esetek 95 %-ban vizet iszik. Teát max reggelihez, üditőt meg talán kéthetente egy decit, de ahhoz is + vizet kap. Fogat reggel és este mos, tehát saverózió nem áll fenn.
Ma voltunk gasztro-n, kiirt a dokinő egy csomó labort, ételallergia tesztet. 2-3 hét múlva lesz eredmény.

Elnézést az offért, de részben a kérdéshez is kötődik és életbevágó dolgok az alábbiak, ezen kívül örülök, hogy előttem szóló említi a vízivás fontosságát:
hiába iszik meg egy ember, vagy egy gyermek akármennyi folyadékot ami nem víz, az nem pótolja a vízfogyasztást, legfeljebb az anyatej.
Tehát : nem a másfajta folyadékkal van a baj általában véve (bár koffein, alkohol stb persze mellőzendő, A TEÁT EZÉRT SEM JAVASLOM -pláne nem gyerkőcnek-,
hacsak nem gyógynövény tea, cukormentesen, koffeinmentesen),
hanem az igaz baj, ha nem iszik meg egy 1-3 év közti gyermek naponta legalább 8-9 deci vizet, vagy egy ovis ha nem iszik meg bő 1 liter vizet naponta, vagy egy kamasz, ill. felnőtt ha mellőzi a napi minimum másfél liter víz bevitelét szervezetébe.
Ha 2 liter teát iszik valaki naponta, akkor is kell az említett vízmennyiség, de ha semmi mást nem iszik, csak vizet, akkor meg önmagában elég az említett vízmennyiség.
A víz: alapvető. A többi folyadék: OLDAT! A anyatej speciális anyag ,az kivétel némileg.
Még valami: a desztillált víz gyógyító, tisztító hatású, terápiás célja van; a szokványos vizet az sem pótolja, mivel sokkal erőteljesebben feloldja a káros anyagokat, így az is oldat lesz. Kiegészítésként kitűnő dolog a desztillált víz, de csak fokozatosan bevezetve, majd fokozatosan elhagyva
egy hét / pár hét múltán.
A többi tényezőről meg nem írok, mert még lerántanám a leplet számos aljas módszerről, hozzáállásról,
olyasmikről, melyek nem érdeke a hatalomnak. A saverózió eltitkolása az enyhébb "turpisságaik" közé tartozik a hatalom részéről...
Antibiotikum :(
fogkrém :(
oltás :( hajjaj .... :(

( J A V Í T O M ELŐZŐM VÉGÉT: olyasmikről, melyek nem érdeke a hatalomnak,
hogy KIDERÜLJENEK;
bár egyre inkább ismertté kezd válni számos, eleddig elhallgatott tényező a világban.
A köztudatban rengeteg a hibás nézet, mivel a hatalom számos torz nézetet szuggerál a médiákon keresztül.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!