Miért van az, hogy az anyukákon ott virít a napszemüveg, de a babán, kisgyereken nem látok napszemcsit? Ti tesztek a babára, kisgyermekre napszemüveget nyáron?
Szerimónted a 2 éves lányomon meddig van rajt.
Ha elmegyünk akkor 100x leveszil felrakja, múltkot egy nap alatt 2 helyre mentünk vissza mert ottmaradt....
Nekem sose volt napszemüvegem, egyszerűen utálom. A gyerekeknek sincs. Idén még nem kentem be őket, de délelőtt 10 után haza jövünk, és majd csak 4 után megyünk le. Ninscenek leégve. A kicsinek (8 hós) a babakocsiban (nem fordítható) van egy textilpelenka, ha nagyon tűz a nap, azt teszem elé. kalap van rajtuk.
Őket fogom kenni kánikulában, magamat nem szoktam. Mondjuk én más "állatfaj" vagyok, nekem az arckrémem,testápolóm is hamarabb romlik meg, mint fogy el. Mindig elfelejtem használni.
nekem úgy tűnik, senki nem kötekedett veled. a stílusod támadó, agresszív, és tele van " ha én így csinálom, te miért nem?" típusú önzéssel, ami bevallom, az én szememet is csípi. alapesetben egy anya a legjobbat akarja a gyerekének, akkor is, ha az esetleg más, mint amit te gondolsz. továbbá olyan emberek fölött törsz pálcát és ítélkezel, akikről semmit nem tudsz.
na, de hogy a kérdésedre is válaszoljak: az én gyerekemnek van napszemüvege, egy pillanatra nem volt még rajta, azonnal leszedi. van sapija, alapesetben a fején, de mivel ki tudja kötni, vagy le tudja tépni, előfordul, hogy sapi nélkül van (bizony, 5-10percig még akár délben is, ha úgy esik).
naptejet csak akkor használok, ha sokat vagyunk a napon (játszótér, strand, stb), de csak 11-16 között, 30 faktorosat. előtte-utána nem, mert felesleges, a gyereknek kell a D-vitamin. Amúgy volt már olyan is, hogy naptej nélkül mentünk strandra, mert okos anya otthon felejtette, mégsem égett meg, mert hál istennek, nem olyan a bőrtípusa. délben két órát arányékba húzódtunk, az bőven elég volt.
3 éves a kislányom és fehér bőrű. Ő sem tűri a napszemüveget, csak addig van rajta, amig megnézi magát benne a tükörben, és máris veszi le. Utcán még nem sikerült ráadni.
Napkrémet idén még nem kentem rá, mert arra nagyon ügyelek, hogy 11-16 között csak akkor megyünk ki, ha feltétlenül muszáj, a kánikulában, amúgy nem. De amúgy sem kenem, csak ha tudom, hogy sokáig leszünk napon. Magamat sem kenem, én nem bírom az illatát egyiknek sem. :(
Az én válaszomat még nem láttam, ezért válaszolok:
Én azt olvastam, ha nem megfelelő napszemüveget visel még akár egy felnőtt is, nemhogy egy gyerek, sokkal károsabb, mint ha nincs rajta. Mert ha nem hordunk napszemüveget, hunyorgunk, ez valamelyest szűri a káros sugarakat. Viszont napszemüvegben egyáltlán nem hunyorgunk, így ha nincs megfelelő uv védelme, akkor sz.rt sem ér az egész.
Mi tavaly vettünk 8000-ért napszemüveget, még ez sem az igazi, mert állítólag 15-20-nál kezdődnek a jók. Én ezt hordom, de ezt sem mindig. A 1,5 éves fiamnak azonkívül, hogy nem viselné el magán, ezért nem veszek napszemüveget. Mert a 2-3000-es nem sokat ér, 10000-et pedig azért nem adok ki, hogy utána ne lehessen ráadni. Másrészt valóban nem megyünk tűző napon órákat, próbálunk árnyékos játszóteret keresni max 11:30-ig, és állandóan az simlis sapija van rajta, aminek hátul is van simlije, hogy a nyakát is védje (légiós sapi, ha jól tudom) ami szintén állítólag 50 faktoros fényvédelemmel rendelkezik.
És ez is csak állítólag, mert ráírták. Egy szemüvegre is bármit ráírhatnak. Naptejet még 50-eset használok, tavalyról maradt beba, de nyáron már szerintem is elég lesz a 30-as. Lehet megnézem én is az FLP-t. Nekem 30-as dm-es van.
Még én sem láttam az általad leírt jelenséget itt nálunk, pedig nagy lakótelepen lakunk 10 emeletes házakkal, egy csomó gyerekkel, de lehet itt csodálkozni? mikor tegnap pl a gyereknapon voltunk kint a Városligetben, pontban délben fürdőruhában feküdtek a tűző napon a fiatal lányok....
Nem mindenki fél a sugárzástól, nem mindenki hisz el mindent amit mondanak. Én is azt gondolom, hogy sok az műanyag cucc ezekben a kenceficékben, ezért szappant használunk (természetes anyagokból) nem használok testápolót (mert mivel nem tusfürdővel kenem magam nem is szárad ki a bőröm) de sampont használunk, és mosódióval mosok. Ez olyan dolog, hogy valaki háztartási kekszet ad pár hónapos babájának, míg más lehurrogja a felelőtlenségét, hiszen tiszta cukor, és miért nem bio babakekszel eteti...
Nem vagyunk egyformák, csak ennyit akartam írni, de azért nézz utána ennek a napszemüveg témának, hátha te is találsz róla ilyen álláspontot. (én már nem tudom, hogy hol olvastam, de ez úgy megmaradt bennem, és hiszem is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!