Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Normális az hogy egy 2,5 éves...

Normális az hogy egy 2,5 éves kislány még nem beszél?

Figyelt kérdés
2011. máj. 29. 21:39
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

attól függ mit értesz az alatt hogy nem beszél

egyáltalán egyetlen szót sem mond? mert ha így van, akkor én elvinném egy szakemberhez

de ha már tud több szót (legyen az akár 2,3) csak éppen nem beszél még mondatokban, akkor nincsen semmi baj

2011. máj. 29. 21:47
 2/8 anonim ***** válasza:
51%

Mi a "nem beszél" pontosan? Csak gagyog, vagy lalázik (pa-pa, ma-ma, stb.)? Azt sem? ilyen a környezet? Hagyjátok, h beszéljen, v mindig ti dumáltok? Mert utóbbi esetben ne csodálkozzatok, h nem beszél.

Amúgy, nem igazán, vidd el szakihoz, mert már kéne beszélnie.

2011. máj. 29. 21:49
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Persze, előfordul. Szüleim szerint én is akkoriban kezdtem el, aztán két hónap múlva folyékonyan beszéltem, teljesen helyesen mindent. Addig meg tök kuka voltam :)

Felnőttem szépen, van két diplomám, szóval nem volt tanulási nehézségem sem.

Ha jár a kislány közösségbe (bölcsi, játszótér), vagy van nagyobb testvére, akkor talán könnyebben tanul meg beszélni.

2011. máj. 29. 21:49
 4/8 anonim ***** válasza:
87%

Mi ennyi idősen vittük el szakemberhez, és 1,5 éve küzdünk, súlyos lemaradása van beszéd terén. Különféle tornákkal kellett ingerelnünk, hogy beindítsuk a beszédét. Sínen vagyunk, de gyakran hiszik 1 évvel fiatalabbnak a beszédkészsége miatt.

Amúgy nekünk a bhrg alapítvány segített a fejlesztésben.

2011. máj. 29. 22:13
 5/8 anonim ***** válasza:
67%
Én is a szakembert ajánlanám. Lányoknál 2 év, fiúknál 2.5 éves kor a határ.
2011. máj. 30. 12:49
 6/8 anonim ***** válasza:

Számomra a beszéd az, amikor már vannak értelmes mondatok is. Pl. amíg a gyerekeim azt mondták, hogy "kokka, tita, stb, " azt nem tartottam beszédnek:) Mivel sokszor azt sem tudtuk, mit akar kifejezni, mert teljesen halandzsa-nyelven beszélt pár hete még:)Figyelt bennünket, mert a középső lányom logopédushoz jár, vele sokat kell gyakorolni, és mindig odaül Ő is hozzánk.Rengeteget fejlődött az elmúlt 2-3 hónapban.

Most már a 29 hónapos fiam pár hete mondogatja:"Anya, vizes lettem!" "Apa, gyere ide", "Kérek egy teát!", ezt már beszédnek nevezem.

Ha szavakat már mond a kislányod, abból előbb utóbb mondatok lesznek.

2011. máj. 30. 13:03
 7/8 anonim ***** válasza:
50%
kedves utolsó! nem akkortól számítjuk a beszédet, amikor mondatokban beszél egy gyerek, mivel nem így kezdődik. Ha egy gyerek már azt mondja, hogy apa vagy mama, vagy baba, az már igenis beszédnek számít!
2011. máj. 30. 14:25
 8/8 A kérdező kommentje:
Nem az én lányom,a barátnőmé.Gagyon azon a halandzsa nyelven,meg anya szót mintha már hallották volna tőlle,de egyébként semmi
2011. máj. 30. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!