Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért adnak kúpot a szülők a...

Miért adnak kúpot a szülők a nagyobb kisgyereknek, mikor vannak szirupok is?

Figyelt kérdés
Már egy 2-3 éves gyerekkel is simán meg lehet itatni egy kanál ízesített szirupot, idősebekkel meg végképp. Ennek ellenére itt olvastam olyanokat ,hogy még a 6 éveseknek is kúpot adnak , holott az legalább egy 20 percen keresztül fáj (emlékeim szerint).
2011. máj. 28. 15:31
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Nem nyomja ki. A helyes felhelyezés része az, hogy utána még egy kis ideig összenyomva kell tartani a farpofákat.

És pont az a lényege az egésznek, hogy egészen a végbélnyílásnál van a kúp, mert azért hat gyorsabban így, mert ott fut egy nagy véna, ezáltal gyorsabb a felszívódás. Ha egy egész ujjnyival mélyebbre nyomják az egésznek nincsen értelme, mert ott már nem szívódik fel gyorsabban.

Anyukád gyakorlatilag mindent rosszul csinált.

2011. máj. 29. 14:40
 22/27 A kérdező kommentje:
Ha ott van a végbélnyílásnál , és egy pár perc múlva elengeded a farpofákat sztem simán kinyomja. Én emlékszem ,hogy ha olyan távolságba volt ,hogy ki tudtam nyomni, akkor kinyomtam. Az persze egyértelmű ,hogy anyám rosszul csinálta, ezért kérdezősködök , mert én semmiképp nem akarok kellemetlenséget okozni.
2011. máj. 29. 15:41
 23/27 anonim ***** válasza:

1-2x előfordulhat baleset, de az esetek 95%-ban helyes technikával nem fogja kinyomni.

Pont azért kell összenyomni a farpofákat, hogy elmúljon az inger, ezáltal nem kell majd székelnie és nem fogja kinyomni.

2011. máj. 29. 17:53
 24/27 A kérdező kommentje:
Ezt most nem értem. Attól ,hogy pár percre összenyomod a farpofákat a kúp még mindig ott lesz a végbélnyílásnál , a gyerek még mindig érzékelni fogja, és még mindig székelési ingere lesz...miért múlna el az inger? Az majd csak akkor ha elolvadt, de ahhoz kell legalább 15 perc.
2011. máj. 29. 19:18
 25/27 anonim ***** válasza:
Nem, a székelési inger csak egy percig tart, vagy addig sem. A lányom még sose nyomta ki. Ahogy előttem is írták, picit még összenyomva kell tartani a popsit. Nálunk is ez a módszer és nincs gond vele.
2011. máj. 29. 20:20
 26/27 anonim ***** válasza:
Sokkal idosebbek is kapnak....
2012. jan. 16. 09:36
 27/27 anonim ***** válasza:
Kérdező! Kapaszkodj meg, felnőtteknek való kúp is van. Én pl 22 évesen mind a mai napig felrakom magamnak ha kell. Kicsit kellemetlen, de egyáltalán nem fáj. Sokkal gyorsabban hat, kíméli a májat, a gyomrot, stb. Komplikáltabb "bevenni", de nagyon sok előnye van.
2015. jún. 6. 15:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!