Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért adnak kúpot a szülők a...

Miért adnak kúpot a szülők a nagyobb kisgyereknek, mikor vannak szirupok is?

Figyelt kérdés
Már egy 2-3 éves gyerekkel is simán meg lehet itatni egy kanál ízesített szirupot, idősebekkel meg végképp. Ennek ellenére itt olvastam olyanokat ,hogy még a 6 éveseknek is kúpot adnak , holott az legalább egy 20 percen keresztül fáj (emlékeim szerint).
2011. máj. 28. 15:31
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:

Végbélben sokkal gyorsabban felszívódik, így hamarabb hat a gyógyszer.

Amúgy meg rossz lehetett az anyukád technikája, mert én nem emlékszem, hogy valaha is fájt volna. Lehet, hogy túl magasra fel akarta nyomni.

2011. máj. 28. 15:33
 2/27 anonim ***** válasza:

1. Mert gyorsabban felszívódik

2. Mert ha gyerek esetleg hány is, akkor mindegy, hogy mit nyel le, az úgysem használ.

Egyébként nem fáj egyáltalán, max kicsit erősebb székelési ingert hoz létre. Anyukád rosszul tette fel neked, ha fájt.

2011. máj. 28. 15:36
 3/27 A kérdező kommentje:
Én úgy emlékszem ,hogy utána min egy 15 percig rendesen égetett belül.
2011. máj. 28. 15:38
 4/27 anonim ***** válasza:

Mert a kúp hamarabb felszívódik. Plusz a szirupokat nem mindegyik nyeli le, pl az én fiaim sem.

Bár a nagy is 3éves csak.

Én meg kihányok mindenféle gyógyszert...ezért vénásan kapok antibiot is.

2011. máj. 28. 15:39
 5/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem ilyenek a kúpok. Vagy rosszul emlékszel vagy anyukád rosszul tette föl. (Felsértett a körmével vagy valami)
2011. máj. 28. 15:43
 6/27 anonim ***** válasza:
Ezek a szirupok baromi édesek, tömény cukor az egész és sok gyerek nincs hozzászokva az ilyen édes szirupokhoz és szinte rögtön kihányják. Az én másfél éves fiam is ilyen. Míg nem tudja lenyelni a rendes gyógyszert, addig marad a kúp vagy az ülőfürdő.
2011. máj. 28. 15:43
 7/27 A kérdező kommentje:

Hát de minden alkalommal felsértett? Nem hiszem. Mondjuk az lehet ,hogy rossz volt a technikája. De ti a gyereketektől nem tapasztaltok ellenállást? Én előtte kirohantam a világból (a lakáson belül).

Köszönöm a szépen a válaszokat. Én mindenesetre maradok a szirupnál nagyobb korban.

2011. máj. 28. 15:51
 8/27 anonim ***** válasza:
Nálunk, 38 felett csak a kúp csillapít, sőt néha csak a kúp +szirup kombó. Utálom kúpozni a gyerkőcöt, de inkább mint egy lázgörcs. 2 és fél éves a fiam.
2011. máj. 28. 15:52
 9/27 anonim ***** válasza:

Azért adunk kúpot, (ami már sokkal vékonyabb, mint a m i gyerekkorunkban volt) mert pl. hányás esetében szájon át adható szerek ki vannak zárva. Amúgy pedig sokkal gyorasbban felszívódik, ezáltal hamarabb hat.

Meg kell tanulni a kúp helyes beadására.

2011. máj. 28. 15:52
 10/27 anonim ***** válasza:

A válasz írója 86%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 15:43

Egy gramm cukor nincsen bennük, különben a cukorbeteg gyerekek már felfordultak volna. szaharin van benne.

2011. máj. 28. 15:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!