Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért adnak kúpot a szülők a...

Miért adnak kúpot a szülők a nagyobb kisgyereknek, mikor vannak szirupok is?

Figyelt kérdés
Már egy 2-3 éves gyerekkel is simán meg lehet itatni egy kanál ízesített szirupot, idősebekkel meg végképp. Ennek ellenére itt olvastam olyanokat ,hogy még a 6 éveseknek is kúpot adnak , holott az legalább egy 20 percen keresztül fáj (emlékeim szerint).
2011. máj. 28. 15:31
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
Így van, cukormentesek a szirupok. Az én gyerekeim is rendszerint kihányják, mert émelyítőek...
2011. máj. 28. 16:01
 12/27 anonim ***** válasza:

Én nem emlékszem hogy fájt volna a kúp. Kényelmetlen volt a felhelyezés erre nagyon is tisztán emlékszem, de fájni nem fájt soha.

És igen sokkal hamarabb felszívódik és mikor a fájdalomtól üvölt a gyereked akkor nem mindegy, hogy szegénykének mikor múlik el a fájdalma és hagyja abba a sírást és meddig szenved anyuka mert a gyereke szenved.

2011. máj. 28. 18:32
 13/27 anonim ***** válasza:

1. kóstoltad már a szirupokat? Én magamnak is inkább kúpot adnék, ha nem lenne más választás, csak kúp vagy szirup.

2. gyorsabb, jobb, hatékonyabb felszívódás

3. még soha nem ellenkezett a gyerekem, sőt, szépen fekszik le és emeli a kis popsiját, ha mondom, hogy ad anya kúpot

2011. máj. 28. 20:00
 14/27 anonim ***** válasza:
36%
Kisfiam egyfajta szirupot hajlandó meginni, viszont ha magas láza van, akkor ezt sem, úgyhogy kénytelen vagyok neki ilyenkor kúpot adni. Kis popsikrém, és nem fáj. Hamar felszívódik, a szirupot meg akár ki is hányhatja.
2011. máj. 28. 21:41
 15/27 anonim ***** válasza:
56%

az én emlékeimben is az él, hogy rettegtem a kúptól, 4-en fogtak le hogy fel tudják rakni :(

ezért féltem amikor először felraktam a kisfiamnak

bár nem örült neki, de csak azért mert lefogtuk egy kicsit, és amint elengedtük már semmi baja nem volt, szóval ha fájna, csípne neki, akkor biztos sírt volna

2011. máj. 28. 21:55
 16/27 A kérdező kommentje:

Én meg amúgy visszaemlékeztem ,hogy nekem miért fájt minden alkalommal:

1. anyám nem használt semmilyen síkosító eszközt (csak benyálazta a kúp tetejét, de pl az ujját nem)

2. teljesen felnyomta a mutatóujját ,és túl magasra tette

2011. máj. 28. 22:08
 17/27 anonim ***** válasza:
A kúp sokkal biztonságosabb. Anyukád nem jól csinálta Neked.
2011. máj. 29. 06:12
 18/27 anonim ***** válasza:

Na itt volt a hiba. Az anyuka ujjának semmi keresnivalója nincs a gyerek popsijában. Én soha nem nyúlok bele, csak addig rakom a kúpot, ameddig a fenekébe nyúlás nélkül lehet. Teljesen rendben van így.

Anyukád még jó, hogy nem csinált nagyobb bajt - azzal, hogy az egész mutatóujját belenyomta a végbeledbe, akár ki is szakíthatta volna, ez nem játék!

2011. máj. 29. 07:54
 19/27 A kérdező kommentje:
Ha csak addig helyezed fel , nem nyomja ki simán?
2011. máj. 29. 13:36
 20/27 anonim ***** válasza:
Felhelyezés után egy darabig összeszorítva szoktam tartani a popsit. Az enyém sajnos nagyon sok gyógyszert kellett már, hogy szedjen, van egy bizonyos betegségre való erős hajlama újszülött korától. A szájon át adható gyógyszereket először rendszerint kihányja, pár nap kell, mire megszokja. A kúpot is utálja, de kíméli a gyomrát és garantáltan nem hányja ki, bár volt, hogy kikakilta akár magában, akár kakival kísérve. Mindkettőnek van előnye-hátránya, de a szervezetet a kúp szerintem jobban kmíéli.
2011. máj. 29. 14:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!