Milyen "fenyítés" fér bele egy dacoló kisgyerek életébe?
Nekem nem fér bele az arcon ütés... Esetleg kézre vagy fenékre, de azt is csak akkor ha már minden kötél szakad... Az én fiam még csak 21 hós de már érti a büntisarok módszert ezért azt alkalmazzuk de azt is csak ritkán...
Engem apám rengeteget pofozott fel, ahogy idősödtem úgy egyre erősebben, sosem fogom elfelejteni...
De ez csak az én véleményem...
Én is rácsapok néha a kezére, vagy a popsijára, de nem ütném meg az arcát.
Érdekes nálunk a legjobban bevált módszerek a kiabálás (a legjobb korszakban van, százezerszer mondok el valamit, a füle botját se mozgatja, de ha kiabálok érte azonnal csinálja:( - jó sz@r anyának érzem magam emiatt, de majd túljutunk ezen is) illetve a bezárom a szobájába módszer.
Szerintem ne üsd az arcát, ha olyat csinál, amiért szerinted jogosan kap ki, akkor is inkább a kezét, vagy a fenekét üsd.
Gárdonyi Géza szerint "az arc a lélek virága, aki az arcot üti meg, a lelket üti meg". Én sem ütném pofon, ha már semmi nem használ (jutalommegvonás, sarokba állítás, stb.), akkor esetleg a fenekére legyintek.
3 gyerekes anyuka
Van egy 3 éves fiam és egy 5 hónapos lányom.
A fiam nagyon rossz(tegnap pl. a kertünkben lévő 2 méteres medencébe esett bele),amit nem szabad neki,csak azért is csinálja.
Én stresszes vagyok mostanában,de még soha,egyszer sem ütöttem meg sehol a fiamat,bármit csinált.Később hogy bízna meg bennem?!
Azért rád is kíváncsi lennék,kedves kérdező,ha te kapnál egy "jelképes legyintést",mit szólnál hozzá...
Észrevettem magamon, hogy ugyan olyan vagyok, mint a saját édesanyám. hamar kijövök a béketürésemből és rácsapok a gyerekre, de már a következő másodpercben bánom. Ő is igy volt velem, már 6-7 éves voltam, rácsapott a fenekemre, combomra, de már hozta is a vizes ruhát rá.
Mostanában annyira igyekszem nem rögtön ráverni, inkább valóban számolok 10-ig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!