Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen "fenyítés" fér bele...

Milyen "fenyítés" fér bele egy dacoló kisgyerek életébe?

Figyelt kérdés
Gondolok itt arra, hogy nálunk amikor már nagyon mit tenni akkor szokott kapni egy pofont a fiam. A probléma az, hogyha rákiabálok már automatikusan elhúzza magát, mintha verném. Pedig ez a pofon is csak jelképes legyintés.
2011. máj. 27. 13:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem fér bele az arcon ütés... Esetleg kézre vagy fenékre, de azt is csak akkor ha már minden kötél szakad... Az én fiam még csak 21 hós de már érti a büntisarok módszert ezért azt alkalmazzuk de azt is csak ritkán...

Engem apám rengeteget pofozott fel, ahogy idősödtem úgy egyre erősebben, sosem fogom elfelejteni...

De ez csak az én véleményem...

2011. máj. 27. 13:10
 2/11 anonim ***** válasza:
Büntetés,bántalmazás helyett inkább a jutalom megvonása,ha rosszat csinál. Ha pedig jól viselkedik,dicsérni,jutalmazni kéne (nem feltétlenül tárgyi jutalommal!).
2011. máj. 27. 13:13
 3/11 anonim ***** válasza:
nem tudnám arcul ütni.Rávágtam már kezére és a pelenkás popsijára is,de ennél több nem.
2011. máj. 27. 13:13
 4/11 anonim ***** válasza:
A fenekére ütöttem rá amikor pelusos volt mindkettőnek ( a fiam most 4 a lányom 2) de hogy az arcát vagy más egyéb részét megüssem, arra nem visz a lélek pedig nagyon ki tudnak hozni a sodromból de én is inkább veszekedős típus vagyok (ez se túl jó, tudom). Mindezek ellenére volt már úgy hogy a fiam elhúzódott ha rosszat csinált pedig sose ütöttük meg tényleg se a fejét, arcát, kezét semmi...
2011. máj. 27. 13:22
 5/11 anonim ***** válasza:

Én is rácsapok néha a kezére, vagy a popsijára, de nem ütném meg az arcát.

Érdekes nálunk a legjobban bevált módszerek a kiabálás (a legjobb korszakban van, százezerszer mondok el valamit, a füle botját se mozgatja, de ha kiabálok érte azonnal csinálja:( - jó sz@r anyának érzem magam emiatt, de majd túljutunk ezen is) illetve a bezárom a szobájába módszer.

Szerintem ne üsd az arcát, ha olyat csinál, amiért szerinted jogosan kap ki, akkor is inkább a kezét, vagy a fenekét üsd.

2011. máj. 27. 13:23
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Gárdonyi Géza szerint "az arc a lélek virága, aki az arcot üti meg, a lelket üti meg". Én sem ütném pofon, ha már semmi nem használ (jutalommegvonás, sarokba állítás, stb.), akkor esetleg a fenekére legyintek.

3 gyerekes anyuka

2011. máj. 27. 13:39
 7/11 anonim ***** válasza:
Mostanában nagyon rossz a 2 éves és 5 hónapos lányom, állandóan ellenkezik, mindenért hisztizik, dobálózik. nem marad sarokban, büntiszékben. nem telik el nap úgy, hogy ne vernék a kezére vagy fenekére. nem mintha sokat érnék el vele... De az apja ha csak rá néz, csend van, pedig SOHA nem ütötte meg.
2011. máj. 27. 13:56
 8/11 anonim ***** válasza:
Próbáld meg, hogy máshogy vezeted le a feszültséget. Ha kicsi, tedd bele az ágyába, míg le nem nyugszik, ha nagy, akkor ültesd a sarokba pár percre vagy mondd, hogy nem lesz ma csoki/mesefilm, vagy nálunk ha a játékon megy a veszekedés, elveszem egyszerűen. Mindig kilátásba helyezem a büntetést, ha folytatják a rosszalkodást, akkor büntetek. Sajnos én is le szoktam ordítani a gyerekeket, de ez az én hibám.
2011. máj. 27. 13:58
 9/11 anonim ***** válasza:

Van egy 3 éves fiam és egy 5 hónapos lányom.

A fiam nagyon rossz(tegnap pl. a kertünkben lévő 2 méteres medencébe esett bele),amit nem szabad neki,csak azért is csinálja.

Én stresszes vagyok mostanában,de még soha,egyszer sem ütöttem meg sehol a fiamat,bármit csinált.Később hogy bízna meg bennem?!

Azért rád is kíváncsi lennék,kedves kérdező,ha te kapnál egy "jelképes legyintést",mit szólnál hozzá...

2011. máj. 27. 14:15
 10/11 anonim ***** válasza:

Észrevettem magamon, hogy ugyan olyan vagyok, mint a saját édesanyám. hamar kijövök a béketürésemből és rácsapok a gyerekre, de már a következő másodpercben bánom. Ő is igy volt velem, már 6-7 éves voltam, rácsapott a fenekemre, combomra, de már hozta is a vizes ruhát rá.

Mostanában annyira igyekszem nem rögtön ráverni, inkább valóban számolok 10-ig.

2011. máj. 27. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!