Első vagy másodszülött gyermeked az "okosabb"?
Hallottam, hogy mindig az első a leg leg leg - legokosabb, inteligensebb, és az őutána születő gyermekek egyre kevésbé azok. (ez persze nem azt jelenti, hogy nem okosak a 2.3.gyerekek, csak kicsit kevésbé)
Viszont azt is hallottam, hogy a másodszülöttek okosabbak az elsőnél, mert a második gyereknél anyuka-apuka már lazább és jobban szárnyalhat a gyerek.
Szerintetek? Tapasztalatok?
:)
(tudom, hogy egy anyuka elfogult a gyermekeivel, és neki ők a legokosabbak- de esetleg aki tud kicsit reális lenni,leírná a véleményét, tapasztalatát? Köszi)
Még egy gondolat, mivel a gyerekek nem egyformák, még a testvérek sem, szerintem nem baj ha az ember felismeri és tudatában van az ilyen különbségeknek. Hiszen így tudjuk őket megfelelően segíteni, pl. a nagyobbat bátorítani, a kicsit megóvni a túlzásoktól, ill. önmagunkat is fegyelmezni hogy az elvárásaink megfeleljenek az egyes gyerekek képességeinek.
Bár a gyakorlatban biztosan nehéz hogy egyrészt azonos mércével legyenek mérve, másrészt viszont mindenki a saját adottságainak megfelelően. :)
Szia Utolsó válaszoló!!!
Köszi hogy írtál és a tapasztalataidat leírtad! Nem értem miért írod, hogy ne hasonlítgassam a gyerekeimet, mikor már korábban is írtam egy másik hozzászólás után is, hogy nem hasonlítgatom.
Ezt a két állítást olvastam-illetve hallottam, és csak a tapasztalatokra voltam kiváncsi- mint ahogy a kérdésben is kiírtam. Lehet nem volt érthető a kérdésem, mert mindenki azzal jön- hogy én ne hasonlítgassak! :))
Egyébként az én gyerekeim is olyanok, mint ahogy itt a legtöbben írták, hogy az első okos, jó kézügyessége, logikája-térlátása van, de visszahúzódó, nagyon szerény, a kisebbik pedig sokkal taplraesettebb. Én is úgy gondolom, hogy emiatt a kicsit jobban fog majd érvényesülni.. De én próbálom őket jobban összehozni, a nagyot erősíteni és bátorítani, a kicsinek meg a korlátokat felállítani.
Szerintem sem baj, ha egy szülő reálisan felismeri a gyerekei gyengeségeit és erősségeit és úgy segíti őket a későbbiekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!