Első és másodszülött unokák közti különbség?
Sógoroméknál született az első unoka, nálunk a második. Úgy érzem, hogy a nagy a "kedvenc". Engem nem bánt, mert nem az én szüleimről van szó, de látom, hogy a férjem vívódik. Nálatok tesznek a nagyszülők különbséget? Miben nyilvánul meg?
Ráadásul most pluszban áll a bál, mert megkértük őket, hogy ne hozzák még ide a másik unokát. 6 éves, közösségbe jár, teli vannak háziállattal, a mi gyerekünk meg csak 1 hetes. A kórházban sem engedtek be senkihez 14 év alatti látogatót. Nem arról van szó, hogy soha nem engedjük ide, de legalább az 1 hónapos kort várják meg. És most persze mi vagyunk a rosszak.
Szia, nálunk is ugyanez a helyzet a férjem oldaláról, az 1. unoka most volt egy éves, mi most vagyunk 2 hónaposak.
Egyrészt állandóan megy az összehasonlítás, én ettől teljesen kész vagyok. Másrészt, amit-ahogy ők csinálják az úgy tökéletes, ahogy mi azzal mindig van gond.
Pl.: a kislányak több, mint egy évesen volt a keresztelője (mi akkor 6 hetesek voltunk), majd a keresztelő után még a a templom előtt megkérdeztek minket, hogy ugyan mi meddig várunk a kereszteléssel, mondtam, hogy valószínűleg ősszel szeretnénk, a válasz: "azt ugye tudod, hogy addig POGÁNY lesz???"
Én csak annyit kérdeztem, hogy a másik kislány eddig nem volt az?
Az nem érdekel, hogy töredéke drága ajándékokat kap az én lányom, de amikor ilyeneket mondanak attól kitudok készülni.
Családi ebédeken is a másik kislányról készül kb. 40 kép, rólunk jó ha 2.
És így tovább.....
Nálunk a kisfiam az első unoka,most 16 hónapos.
2 hete született meg sógoroméknál a szintén kisfiú unoka.
Az anyósomék végtelenül imádják a kisfiamat,nem tehetősek,de ha valami kis apróságot is meglátnak megveszik,ebbe már beletörődtem.
A második unokát is nagyon várták.
Nálunk biztos,hogy ő lesz a kedvenc,mert a másik unoka a másik nagyszülőkkel él egy háztartásban és ők kijelentették,nem igen tartanak anyósomékra igényt,majd ők elkényeztetik.Nem tudom,hogy sógoromnak ez hogy fog esni,bár ő eddig is mindig azt hangoztatta,hogy a férjemmel mi vagyunk a tökéletesek anyósomék számára.
Azt azért hozzá kell tennem,hogy a férjemék négyen vannak testvérek,a többi testvér nem így vélekedik csak a sógorom,aki mellékesen a kisfiam keresztapja,de a születésnapját például már nem tartotta meg még egy szál ropival sem...Na nálunk így alakult a dolog.
Te pedig jogosan ne engedd egy darabig a nagyobb gyerkőcöt.
Még nagyon pici a babád és még össze kell szoknotok.Ez az időszak családi,anya-apa-gyermek kapcsolat kialakításáról szól,na meg persze némi pihenésről hogy sok tejed és kitartásod legyen.
Bocs,ha hosszúra sikeredett.
nálunk szerencsére nincs ilyen, a nagyszülők imádják tesóm gyerekét és a mi két lurkónkat is.
viszont férjem úgy nőtt fel, hogy ő pont a nem kedvenc volt- és iszonyat lelki sebeket kapott emiatt, amik a mai napig látszanak rajta. :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!