Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Első és másodszülött unokák...

Első és másodszülött unokák közti különbség?

Figyelt kérdés

Sógoroméknál született az első unoka, nálunk a második. Úgy érzem, hogy a nagy a "kedvenc". Engem nem bánt, mert nem az én szüleimről van szó, de látom, hogy a férjem vívódik. Nálatok tesznek a nagyszülők különbséget? Miben nyilvánul meg?

Ráadásul most pluszban áll a bál, mert megkértük őket, hogy ne hozzák még ide a másik unokát. 6 éves, közösségbe jár, teli vannak háziállattal, a mi gyerekünk meg csak 1 hetes. A kórházban sem engedtek be senkihez 14 év alatti látogatót. Nem arról van szó, hogy soha nem engedjük ide, de legalább az 1 hónapos kort várják meg. És most persze mi vagyunk a rosszak.

2010. szept. 10. 12:44
 1/9 anonim ***** válasza:

Szia, nálunk is ugyanez a helyzet a férjem oldaláról, az 1. unoka most volt egy éves, mi most vagyunk 2 hónaposak.

Egyrészt állandóan megy az összehasonlítás, én ettől teljesen kész vagyok. Másrészt, amit-ahogy ők csinálják az úgy tökéletes, ahogy mi azzal mindig van gond.

Pl.: a kislányak több, mint egy évesen volt a keresztelője (mi akkor 6 hetesek voltunk), majd a keresztelő után még a a templom előtt megkérdeztek minket, hogy ugyan mi meddig várunk a kereszteléssel, mondtam, hogy valószínűleg ősszel szeretnénk, a válasz: "azt ugye tudod, hogy addig POGÁNY lesz???"

Én csak annyit kérdeztem, hogy a másik kislány eddig nem volt az?

Az nem érdekel, hogy töredéke drága ajándékokat kap az én lányom, de amikor ilyeneket mondanak attól kitudok készülni.

Családi ebédeken is a másik kislányról készül kb. 40 kép, rólunk jó ha 2.

És így tovább.....

2010. szept. 10. 12:55
 2/9 anonim ***** válasza:
Igaz nálunk még az első unoka a kislányunk de már terhesség elején kisfiút akart a párom családja még at utolsó napokban is h nem-e fiú.Tetejébe mikor megszültem jöttek be másnap akkor még elég nagy volt a hasam és megszólalt a dédmama h a kisfiú még odabent van azt hittem egyből szállíthatnak át a pszihiátriára gondolhatod.nagyon szeretik nem mondom de ha Párom tesójáéknál lesz és tetetjébe fiú már most tudom h ő lesz a kedvenc mert a az anyjuk is a nagyobbik fiáért van oda.szóval érted..nagyon gerinctelen dolog az tuti.sztem ne emészésztek magatokat.ez az ő szegénységi bizonyatványuk.és majd csodálkoznak h nem akar majd velük lenni a Pici mert érzi majd h ő a "második"és végképp ne engedd őket oda még nagyon pici a babád pihenj sokat és szeretgesd meg ismerkedjetek ez az időszak arról szól nem a család vitáiról.szomorú h ez van..kitartást és sok boldog percet a babáddal...
2010. szept. 10. 12:58
 3/9 anonim ***** válasza:
Igen, felénk is van ilyen. A második unoka a favorit, a tökéletes, a legszebb, legjobb, a többi unoka mellékes. Mivel a második már akkor született, amikor a nagyszülők valóban nagyszülőkorba léptek... Így ez a gyerek az "Atyaúristen". Rossz látni, hogy két baba közt is különbséget tesznek, mikor a második is ugyanolyan unoka, ráadásul sokkal jobban hasonlít a nagyszülőkre. Én soha nem szeretnék különbséget tenni majd az unokáim között.
2010. szept. 10. 13:10
 4/9 anonim ***** válasza:

Nálunk a kisfiam az első unoka,most 16 hónapos.

2 hete született meg sógoroméknál a szintén kisfiú unoka.

Az anyósomék végtelenül imádják a kisfiamat,nem tehetősek,de ha valami kis apróságot is meglátnak megveszik,ebbe már beletörődtem.

A második unokát is nagyon várták.

Nálunk biztos,hogy ő lesz a kedvenc,mert a másik unoka a másik nagyszülőkkel él egy háztartásban és ők kijelentették,nem igen tartanak anyósomékra igényt,majd ők elkényeztetik.Nem tudom,hogy sógoromnak ez hogy fog esni,bár ő eddig is mindig azt hangoztatta,hogy a férjemmel mi vagyunk a tökéletesek anyósomék számára.

Azt azért hozzá kell tennem,hogy a férjemék négyen vannak testvérek,a többi testvér nem így vélekedik csak a sógorom,aki mellékesen a kisfiam keresztapja,de a születésnapját például már nem tartotta meg még egy szál ropival sem...Na nálunk így alakult a dolog.

Te pedig jogosan ne engedd egy darabig a nagyobb gyerkőcöt.

Még nagyon pici a babád és még össze kell szoknotok.Ez az időszak családi,anya-apa-gyermek kapcsolat kialakításáról szól,na meg persze némi pihenésről hogy sok tejed és kitartásod legyen.

Bocs,ha hosszúra sikeredett.

2010. szept. 10. 13:17
 5/9 anonim ***** válasza:
Anyósom részéről a nagyobbik kislányom volt az első unoka, a kisfiam a második és most várom a harmadikat ő lesz a harmadik unokája. Amikor megszületett a kisfiam iszonyat bántó volt, hogy mindenhol a kislányom óriás képe virítottak a lakásában, a kisfiamról még egy icipici kép sem. Aztán mikor olyan 6 hónapos lett a kicsi már nem volt olyan látványos a megkülönböztetés, úgy látszik Neki sikerült legalább látszólag rendezni a dolgot. Anyukáméknak már van 5 unokájuk, most lesz a 6. ugye. A kislányom az egyedüli lány, ő a 3. unoka, a kisfiam az 5. Én úgy látom az elsőszülött unoka mindent visz. De mivel elég keveset vannak együtt 5-n a nagyiéknál, így nem is érdekel. Mondjuk arra ők is odafigyelnek, hogy anyagilag mind az öt gyerek ugyan annyit kapjon.
2010. szept. 10. 13:46
 6/9 anonim ***** válasza:
Szia! nálunk a kisfiam 3,5 hetes, de már amikor terhes voltam az anyós megmondta, hogy ha fiú lesz nem fogja a gyerek érdekelni, mert ő lányt akar, fiú unokája már van. - a lányának van egy 8 éves elkényeztetett vadállat fia - Így is lett, eddig egyszer látta a kórházban, mert a párom elhozta kocsival, ott is közölte, hogy "nem hozott nekünk semmit, ha akarjuk ad pénzt" és "látja a gyereken, hogy nem down-kóros" /gyönyörű a fiam, nem értem honnan szedte ezt a baromságot/. A másik unokának mindent megad, megenged, megvesz, a miénk még tényleg semmit nem kapott. De! inkább maradjon is otthon, és imádja a másikat, az enyémet ezerszer jobban szeretik a szüleim, mint ő valaha is fogja! A fagyi pedig visszanyal: a fiam nem rá fog nagyszülőként tekinteni majd, hanem az én szüleimre!
2010. szept. 10. 14:35
 7/9 anonim ***** válasza:
Apai nagyszülőknek első unoka. Rajongnak érte. Anyunak második unoka. 1 nap híján 7 év különbséggel. Fiú mind a kettő. 80 km-re lakunk a mamától, de ugyanúgy szereti mint az unokatesót.
2010. szept. 10. 20:12
 8/9 anonim ***** válasza:

nálunk szerencsére nincs ilyen, a nagyszülők imádják tesóm gyerekét és a mi két lurkónkat is.

viszont férjem úgy nőtt fel, hogy ő pont a nem kedvenc volt- és iszonyat lelki sebeket kapott emiatt, amik a mai napig látszanak rajta. :-(

2010. szept. 10. 20:45
 9/9 anonim ***** válasza:
Az én lányom az anyósom második unokája, és ő a kedvenc....aminek én nagyon nem örülök. A férjem is kedvenc volt! A sógornőm lánya már 12 éves és én nagyon-nagyon sajnálom, amikor az én lányomnak mindenfélét megvesz az anyósom, vagy az ötezreseket dugdossa a zsebünkbe, hogy vegyünk a lányunknak valamit, ő meg szinte semmit sem kap, csak amit muszáj, mert együtt laknak....
2010. szept. 11. 08:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!